Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Re: Czytacie książki?

Post autor: Bibi2 »

Przez długi czas "bałam się " sięgnąć po książki ks. Jana Kaczkowskiego ale w którymś momencie wyciągnęłam rękę i nie żałuję.
Ostatnio przeczytałam "Dasz Radę" , jest to forma rozmowy z Joanną Podsadecką - wiem , że powinnam do niej sięgnąć po raz kolejny ,
a może nawet mieć ją w zasięgu ręki

Polecone przez Gosię pozycje Charlotte Link (Czas burz i Dziki Łubin) potwierdzam warto przeczytać :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

No mnie też te książki bardzo swego czasu przypadły do gustu. Lewek pamiętam nie była zachwycona.
Z literatury codziennej polecam Kielecką. Świetny język, czyta się z dużym zainteresowaniem.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Felice ja "Czas burz" czytałam bardzo dawno temu, wtedy był tylko jeden tom. Nie bardzo mi się ta pozycja podobała. Muszę przeczytać teraz wszystkie 3 części, pewnie zmienię zdanie.
Bibi ks. Kaczkowski napisał kilka bardzo dobrych książek, polecam.
Ja teraz czytam Joanny Jax" Zemsta i przebaczenie ". Kończę drugi tom, jeśli ktoś nie czytał to polecam.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Niespokojne niebo czytało mi się bardzo dobrze.
Aguś Kieleckiej Cytrusowy Gaj,Pod jednym niebem i Na tej samej ziemi mam przeczytane. Teraz jakaś nowa seria jest , ale to jeszcze chwilę musi poczekać. Teraz wzięłam się za serię Zakładnicy wolności, I tom Florentyna i Konstanty.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Lewku , ja już kilka pozycji Kaczkowskiego przeczytałam,
Dziewczyny , kiedy ja nadążę za Wami :lol:
Kielecką wypożyczyłam , czeka w kolejce :)
Mam jeszcze jeden tytuł , ale powiem cokolwiek jak przeczytam
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Wiem Bibi o czym piszesz. U mnie też ciągle leży stos książek do przeczytania, a do tego lubię jeszcze wracać do książek już przeczytanych. Już nawet przestałam korzystać z biblioteki, bo tam jednak obowiązują pewne terminy i czytam to co otrzymuję, jako prezent, kupuję czasem za grosze książki w marketach (może to nie  są nowości, ale...), pożyczam od znajomych lub kupuję w taniej księgarni internetowej, jeśli coś szczególnie mnie interesuje. Tylko kiedy czytać jak praca, dom i wiele innych spraw na głowie, także przyjemnych... No i jeszcze wciągnęło mnie Forum. ;) :lol: Dobrze, że minął już ten czas, gdy czytać nie mogłam, bo myśli nie dawały się skupić...
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja jak już wcześniej pisałam czytam wszędzie… w autobusie, czekając w kolejce, w podróży. Książka przed snem obowiązkowa. Telewizji praktycznie nie oglądam.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Felice - Kielecka u mnie też przeczytana. Jedynie nie dorwałam "Cytrusowego gaju". Ale ta pozycja co teraz czytasz jest mi nieznana. Muszę wejść w "Lubimy czytać" żeby się oświecić 🤣.
Bibi ja na swojej liście książek do przeczytania też mam pas startowy, choć moja rodzina i koleżanki w pracy twierdzą, że chyba już wszystko przeczytałam 😂.
Kleinehexe ja z książką nie rozstaję się, biorę ją wszędzie gdzie spodziewam się ewentualnej kolejki, do pracy, bo nuż trafi się wolna chwila, a w domu to już przepadam 😂.
Pozdrawiam czytelników.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Też książkę zabieram ze sobą prawie zawsze i wszędzie tylko... w podróży zawsze fascynuje mnie to co widzę za oknem, autobusami nie jeżdżę, bo małomiasteczkowa jestem, :lol: w kolejce zawsze się z kimś zagadam, bo ze mnie gaduła :lol: i tylko się nadźwigam, bo wolę te papierowe niż elektroniczne, ale przed snem obowiązkowo.
A tv (a tak dokładniej to net, bo jakotakiej tv nie mam) czasem oglądam, ale dobry film czy program popularnonaukowy lub podróżniczy.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Dzień Dobry :kwiat:
nie wiem czy była już tutaj polecana książka Krystin Hannach ...Słowik..też bardzo polecam..
Czasem czerpię wiedzę od Was co warto poczytać... :)

Polecam też Pamiętnik szeptuchy...Pani Gąsiorowskiej...taka lekka książka..

Pozdrawiam ... :kwiat:
ODPOWIEDZ