Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witaj Jan2390 jadę w tym samym terminie co Ty również z okolic W-Wy z ZUS-u nie miałam wyboru co do miejscowości oraz terminu wyjazdu (Osieczek lub Gołdap 07.01.2016 ). W pierwszej chwili przerażenie -zamarznę krioterapia za darmo ale za moment wszystko było już OK-po pierwsze nie narzekać dostałam skierowanie i to już duży plus z NFZ z czkamy 2,5 roku .zabiegów duuuużo i oto chodzi,reszta to my kuracjusze tworzymy klimat danego miejsca .Byłam już kilka razy w sanatorium w ukochanym Świnoujściu i uwierz mi że pobyty w listopadzie czy w maju były na równi udane..WIĘC NIE ZAMARTWIAJ SIĘ zabieramy uśmiech i życzliwość a reszta się sama poukłada. Miłego wieczoru pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Witaj Bonia.
Dzięki za odpowiedz.
Czyli wyjeżdżamy z tej samej okolicy. Jakim środkiem transportu zamierzasz jechać ?. Ja byłem w lepszej sytuacji. Pracownica ZUS w Siedlcach była bardzo miła - dała mi całą listę do wyboru -Ciechocinek, Uniejów, Solec Kujawski, Inowrocław, chyba Aleksandrów Kujawski i Gołdap. Dała mi również możliwość wyboru terminu od stycznia do maja. Wybrałem najbliższy możliwy termin styczniowy i Gołdap. Czy dobrze -zobaczymy???. Pracownica ZUS była na tyle uczynna że dała mi namiary na prywatnego przewoźnika - który kursuje busem w dniach rozpoczęcia i zakończenia poszczególnych turnusów. Wyjazd między innymi z Warszawy z Dworca Wschodniego PKP. Zawozi pod budynek sanatorium w Gołdapi za 55 zł. Jeszcze do przewoźnika nie dzwoniłem. Zastanawiam się czy jechać z nim czy innym środkiem lokomocji. Czy zaczynamy odliczać dni do wyjazdu. Pozdrawiam Cię. Jan 50++. Mój adres [email].pl
jan2390 pisze:W moim przypadku, gdy jadę w zimie to co mi po jeziorze????. Zaczynam zastanawiać się czy dobrze wybrałem. Gołdap, Suwałki to "Polska Syberia"
Przyroda jest piękna o każdej porze roku. Syberia też. Tundra jest wspaniała, tajemnicza, nastrajająca do zadumy nad samym sobą. Oczywiście, gdy nie jedzie się tam na zsyłkę
Witaj Jan2390.
Oczywiście że zaczynamy odliczanie JA nastawiam już naleweczkę z pigwy żeby w zdrowiu przetrzymać klimat syberyjski a Ty kup centymetr i jak w wojsku A jak jezioro zamarznie i nie popływamy, to jest fajna górka pójdziemy na sanki Kaowiec ma racje przyroda jest piękna i ta w barwach zieleni i bieli również . Pytasz o transport, zamierzam skorzystać z BUSA- wygodnie I do celu, informację i telefon również otrzymałam od miłej pani z ZUS-u .Oferta I wybór wyjazdu rzeczywiście miałeś jak w biurze podróży tylko pozazdrościć .Pytałeś o jedynki z tym zawsze jest problem ,proponuję zatyczki do uszu dla współlokatora i będzie OK. Pozdrawiam I cieszę się że Twoje wątpliwości co do wyboru miejsca i terminu pomaleńku znikają .
Niekoniecznie na sankach. W Gołdapi (lub jej pobliżu) są wyciągi narciarskie. Czyli prawie jak w górach. Po co masz taszczyć przez pół Polski nalewkę? W Gołdapi chyba jest przejście graniczne, więc ruska wódka pewnie jest w cenie wody gazowanej.
Witam
Nalewka z pigwy to dla zdrowia a po ruskim trunku to można wcześniej zakończyć rehabilitację górka jest nawet fajna ,ale czy będzie możliwość uprawiania przez kuracjuszy tak ekstremalnego sportu- nie wiem.
Wracając do spraw ważnych kontaktowałam się z przewożnikiem, o rezerwacji miejsca w autokarze możemy pomyśleć dopiero pod koniec listopada i nie ma problemu z miejscówkami, jak jest dużo chętnych wysyłają większy autokar.
pozdrawiam życzę spokojnego oczekiwania na wyjazd
Nie wiadomo jakie w styczniu będą warunki drogowe. Rozważam jeszcze inną ewentualną opcje - pociągiem do Ełku lub Suwałk -a stamtąd chodzą bezpośrednie PKS-y do Gołdapi. Żeby Ci starczyło nalewki na cały turnus - to weź jej całą bańkę. Jak już się kurować to na maksa.
Podróż PKP jest na pewno pewniejsza ale te przesiadki w mojej sytuacji są to trzy, więc liczę na BUSA.Kurować się na maksa ;hmmm nie wiem co masz na myśli ale Ja taki właśnie mam zamiar[nie koniecznie nalewką ] wszystkie zabiegi od A do Z .