ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Felice »

Nikt nie rezygnuje z dnia na dzień
Ewcia zdarza się np mnie.Od 6 maja zaczynałam turnus w Krynicy,2 miałam wypadek oczywiście z sanatorium musiałam zrezygnować :(
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Jaka tu cisza, jaki tu spokój, nikt się nie bawi, nic się nie dzieje.... :lol: :lol: A jeśli chodzi o mój nr w kolejce to: 71 tys. po 12,5 m czekania... nananana... :lol: :lol:
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka jako akwarium ...

Post autor: jacky6 »

rybka pisze:Jaka tu cisza, jaki tu spokój, nikt się nie bawi, nic się nie dzieje.... :lol: :lol: A jeśli chodzi o mój nr w kolejce to: 71 tys. po 12,5 m czekania... nananana... :lol: :lol:
Pozdrawiam :D
Droga Rybeńko...
W tutejszym akwarium nie widać nawet rozwielitek.
Ci co relatywnie niedawno mieli większe lub mniejsze szczęście/nieszczęście* skorzystania z kuracji to czekają w całorocznej kolejce ale dopiero do POZ, bo i tak NFZ odrzuciłby wniosek...
biorąc pod uwagę Twój numerek to uda się go wykręcić gdzieś za 20 miesięcy - czyli jeśli parametr 3.500 numerków na miesiąc nie ulegnie podwyższeniu ...

* - oznacza nie dotyczące skreślić

:mrgreen: ( w połowie urlopu ) :ugeek:
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Jacky :roll: ... w maju nie mogę :cry: ale biorąc pod uwagę możliwy kilku procentowy spadek, będzie to zima nad morzem lub w górkach :lol: :lol: aaaa jeszcze zwroty są ... ;) :twisted: :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

W moim przypadku w ciągu miesiąca spadło 2950 nr
Wychodzi więc że wyjazd za 15,5 msc :o Na dzień dzisiejszy już mija 29msc. od powrotu. Plus te magiczne 15,5 msc. daje razem --szok i tyle bym powiedziała.Nawet jak zimą kolejka przyśpieszy to przyznacie że czekamy już chyba najdłużej .Nawet mazowieckie pobiliśmy.Czekamy prawie 4 lata ! :o
Za pierwszym razem czekałam 24 msc. a teraz ? 46 msc ????
Ale, za to mamy najzdrowsze powietrze :lol: :lol: .Po co wyjeżdżać na jakąś tam rehabilitację.DO mojego gardła doszedł kręgosłup, a kto wie co jeszcze bedzie do "naprawy".Pomału zapominam że istnieje coś takiego jak przeglądarka.Szkoda nerwów --bo...dojdą jeszcze dolegliwości psychiczne ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
fauna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2012 20:58

Post autor: fauna »

Ponieważ mój termin wyjazdu jest jeszcze daleki, chciałabym jechać ze zwrotów do Szczawnicy. Wydzwaniam to NFZ (śląskie), ale bardzo trudno trafić na Szczawnicę. Może ktoś rezygnuje z wyjazdu i mógłby dać mi znać - byłoby super. W każdej chwili mogę wyjechać, nawet z dnia na dzień. To mój ostatni wyjazd do sanatorium i bardzo chciałabym jechać właśnie do Szczawnicy.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka - do weryfikacji ...

Post autor: jacky6 »

fauna pisze:
To mój ostatni wyjazd do sanatorium i bardzo chciałabym jechać właśnie do Szczawnicy.
Skąd taki pesymizm ?
Jakże dramatycznie to brzmi ...

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Fauna, dlaczego ostatni :shock: :roll:
Można jechać do końca żywota nawet jak się ma 100 lat :)
Awatar użytkownika
fauna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2012 20:58

Post autor: fauna »

ewasz pisze:Fauna, dlaczego ostatni
Tak postanowiłam. Jeżeli ktoś dostanie skierowanie do Szczawnicy ze śląskiego NFZ, a z przyczyn losowych nie może jechać - proszę o wiadomość na pw. :kwiat: Będę wdzięczna. :serce:
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Witaj :kwiat: Fauna.
Chcąć wyjechać do Szczawnicy ze zwrotów to będziesz musiała codziennie dzwonić do NFZtu a nóż się trafi wolne miejsce.Mi się tak udało trafić na Szczawnicę .Jak się czyta opisy to już nie jest to ta sama Szczawnica co kiedyś była no jedynie co zostało nie zmienione to widoki i klimat górski. Życzę szczęścia w dzwonienu do NFZtu abyś trafiła na Szczawnicę.
ODPOWIEDZ