Iwonicz-Zdrój w obiektywie kuracjuszy

Okiem kuracjusza
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: Iwonicz-Zdrój w obiektywie kuracjuszy

Post autor: jacky6 »

jacky6 pisze:jestem w wielkim podziwie dla kuracjuszek uwieczniających się w tym wątku...
szacun aż do pięt...

;) ;)
gwoli dopełnienia - po wymianie [email] poza forumowej...

mój podziw obejmuje całokształt działalności fotograficznej, bardzo czułe widzenie piękna otoczenia podczas spacerów, wrażliwe spojrzenie przez obiektyw...
a ponadto bardzo drobiazgowa obróbka fotografii i pracochłonność w wstawianiu na forum...
to za to jest szacun - teraz to najbogatszy zbiór tyczący się tego kurortu, śmiem napisać, że lepszy niż "panoramio"...
:kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:

a co do pokazywania osób - znanych i nieznanych - na fotografiach wstawianych do netu, na forum takie czy inne, na fejsa - to poza zastrzeżeniem moralno - estetycznym, moje widzenie problemu nie zna ograniczeń...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Nasz kochany Max :kwiat: powiedział, ze po górkach łazić nie będzie. Więc go "przegoniłam" na spacer i zaprowadziłam do amfiteatru, który znajduje się na obrzeżach Iwonicza Zdroju, obok skoczni narciarskiej w tzw. dolinie kulturalno-sportowej.Dach jego pokryty jest mchem i porostami. Max :kwiat: był wniebowzięty :D ....nawet piwa nie chciał się napić ;) :lol: :lol:

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

Nawet wszedł po tych schodkach :D .... powiedziałam, że jest tam fajna sala kominkowa :)

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

Widok z góry na boisko i korty tenisowe
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Byłam przy skoczni i amfiteatrze,ale przy kominku ,to już nie :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wczoraj była piękna pogoda, słońce świeciło na całego a i humory wszystkim dopisywały.Postanowiliśmy przejść sobie grupką pięcioosobową przez doliny , prawdopodobnie kiedyś tętniące życiem a obecnie całkowicie zapomniane przez turystów. Na szlaku nie spotkaliśmy nikogo; było zupełnie pusto. Jednak uważam, ze tam właśnie warto spróbować swoich sił ;) założyć dobre buty , zabrać aparat fotograficzny i....... w drogę. Z Iwonicza Zdroju weszliśmy na wierzchowinę Połonin czerwonym szlakiem od strony sklepu monopolowego :D i za osiedlem skręciliśmy w lewo. Jest to mniej więcej taka sama trasa jak na Klimkówkę- obok stadniny koni, koło wielkich zbiorników i przez Piekliska . Jednak nie wchodziliśmy do Klimkówki a zeszliśmy do Iwonicza, nie szlakiem ale zarośniętymi wielką trawą dróżkami polnymi. Piękne widoki, przyroda nie do opisania. Kochani bierzcie plecaki i zasuwajcie w góry.

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie byłam w tych miejscach.Warte obejrzenia,z pewnością się tam wybiorę.Piękna stara kapliczka :) ,jakby zapomniana......
Słoneczko,z Ciebie to prawdziwy piechur. :)
Przedstawiłaś piękne sesje zdjęciowe z Iwonicza i okolic. :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Suzen pisze:Nie byłam w tych miejscach.Warte obejrzenia,z pewnością się tam wybiorę.Piękna stara kapliczka :) ,jakby zapomniana......
Słoneczko,z Ciebie to prawdziwy piechur. :)
Przedstawiłaś piękne sesje zdjęciowe z Iwonicza i okolic. :)
Dziękuję ci Suzen :kwiat: za zainteresowanie moimi postami :) Wiesz...jestem z krwi i kości góralką świętokrzyską ;) Łażenie po górach mam we krwi. kocham piękno natury, która daje mi tyle radości , zadowolenia i wewnętrznego spokoju ducha..... Idąc tymi szlakami i oglądając te wszystkie wspaniałe miejsca doznaję takiego zachwytu duszy , że nieraz mam takie wrażenie, iż mogłabym pofrunąć nad tymi dolinami, szczytami :) ....i to jest chyba prawdziwe szczęście :D
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Twoje pasje Słoneczko, zasługują na pochwałę i uznanie :kwiat:
Nie wszyscy są skłonni do takiego ,,łazikowania,'' i ,,utrwalania'' natury.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Również wczoraj tylko po obiedzie wybraliśmy sie dwoma samochodami zobaczyć Podkarpacki Browar Rzemieślniczy, który znajduje się w Wojkówce. No i po to aby spróbować tych smaków :D Browar jest oddalony 13 km od Krosna. Leży w pięknej okolicy,sąsiedztwie zamku w Odrzykoniu oraz Czarnorzecko - Strzyżowskiego Parku Krajobrazowego. Browar założyli Piotr Zajdel i Krzysztof Ziobro. W budynku jest część przemysłowa. Kadzie warzelne i fermentacyjne goście browaru mogą oglądać przez dużą szybę, ustawioną za barem. Piwo pyyyyyszne :D

[ obrazek zewnętrzny ]

Wejście do browaru

A to już wszystko we wnętrzu budynku szkoły z lat pięćdziesiątych

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

A tak wygląda wejście do WC :D ....no troszku piwka się wypiło to sie odwiedziło ;) :lol:

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Słoneczko,dzięki za taki piękny fotograficzny album Iwonicza i okolic.Dotychczas rzadko fotografowałam same miejsca,bo uważałam,że lepiej robią to ode mnie profesjonaliści i zawsze mogę kupić album ze zdjęciami danego rejonu (i tak robiłam).
Okazuje się,ze teraz na forum nie za bardzo mam co wrzucić,bo głównie zdjęcia z ludziskami mam,a szkoda,bo zwiedziłam i obejrzałam mnóstwo pięknych miejsc w Polsce.
Ponadto,fajnie jest utrwalić to,co w danym miejscu akurat na tę chwilę mnie zainspirowało.
Jestem pod wrażeniem Twojej relacji :serce:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Alice pisze:Słoneczko,dzięki za taki piękny fotograficzny album Iwonicza i okolic.Dotychczas rzadko fotografowałam same miejsca,bo uważałam,że lepiej robią to ode mnie profesjonaliści i zawsze mogę kupić album ze zdjęciami danego rejonu (i tak robiłam).
Okazuje się,ze teraz na forum nie za bardzo mam co wrzucić,bo głównie zdjęcia z ludziskami mam,a szkoda,bo zwiedziłam i obejrzałam mnóstwo pięknych miejsc w Polsce.
Ponadto,fajnie jest utrwalić to,co w danym miejscu akurat na tę chwilę mnie zainspirowało.
Jestem pod wrażeniem Twojej relacji :serce:
Dzięki Alice :kwiat: ........ chciałam pokazać wszystko....tam gdzie byłam. Dzisiaj nie pokażę nic ;) :D .....,byłam w Glorietcie....wyszaleć się na parkiecie :D ale sie działo :twisted: :twisted:
ODPOWIEDZ