Polanica od 14-02-2014 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
forumowicz

Re: Polanica od 14-02-2014 r.

Post autor: forumowicz »

Witaj Anusiu :kwiat: Tak Lądek to taka perełka wśród uzdrowisk a Wojciech :) ach przypomniałaś mi skrzypka ,cudne wspomnienia .A może jak nie wypaliły jaskinie to Kopalnia w Złotym Stoku :?: I też polecam jak będzie czas , Skalne Miasto , tu tez ciepło się ubrać ,bo zimnica 8-) Bawcie się dobrze i super pogody życzę :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Dzięki kochani za podpowiedzi , wszystkie miejsca polecane przez Was są strzałem w dziesiątkę. Właśnie wróciłam z wycieczki z Kłodzka i Bordo . Kłodzko - jestem zaskoczona, piękne miasto jest co pozwiedzać , niestety do twierdzy nie zdążyliśmy , w okresie zimowym czynna jest do godz 15 ( wejście). Mam szczęście że skumplowałam się z takimi podróżnikami jak ja . Nie wiem czy będę kiedykolwiek w tym rejonie Polski , chcę wykorzystać każdą minutę pobytu tutaj . :kwiat:
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Anusiu, kopalnia węgla kamiennego w Nowej Rudzie,od Polanicy około 30 km.Atrakcji i przeżyć co nie miara :D .Tylko trzeba uważać na złośliwe duszki w ciemnych korytarzach :shock:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Wczoraj byliśmy w Bystrzycy Kłodzkiej i odwiedziliśmy Międzygórze, weszłam szklakiem na śnieżną , po drodze zobaczyliśmy ogród bajek i oczywiście wodospad, ciekawe miejsce. Jak jechaliśmy z Bystrzycy do Międzygórza na szczycie jednej z górek widać było jakąś budowlę , nie wiem czy to był kościół czy coś innego , ale niestety nie udało nam się trafić na szklak i zwiedzić . Pogodę na razie mamy dobrą , ale w tych regionach jest ostre powietrze , i nieraz jak zawieję taki zimny wiatr to przeszywa do szpiku kości . Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

ten koścół to sanktuarium Matki Boskiej Śnieżnej. Czy byłaś w Wambierzycach . Piekna Bazylika na wzór Jerozolimskiej ,Droga Krzyżowa i szopka Bardzo blisko Polanicy około 15 km.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: biedroneczka »

Sztani, Anusia już Wambierzyce "zaliczyła" ;) ... musimy jeszcze coś innego wymyślić... ale po za Czechami to mi już nic nie przychodzi do głowy :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Ale sie naoglądamy zdjeć po powrocie Anusi153..i beda foto - zagadki... :serce:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Przyznam ,że nie śledze jej wycieczek jeśli była to fajnie ;)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: biedroneczka »

Tak mi się wydaje, że była, bo pamiętam, że wklejała zdjęcia z Bazyliki w Wambierzycach w temacie " Poznaj swój kraj..." :roll:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Blisko w Lewinie jest do Villas