Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Re: Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Post autor: leszek1958 »

Witam ,wróciłem z turnusu rehabilitacyjnego paw.3,jednym zdaniem było super,zabiegi na miejscu (najlepsza komora),wyżywienie bardzo dobre i wystarczające,zakwaterowanie dobre(ja miałem 2)kuracjusze-super,pozdrawiam Alicje z Warszawy,wszystkie Basie,Beatę oraz całą reszte.
laurajoanna
Na forum od: 11 maja 2012 20:16

Post autor: laurajoanna »

Witam
Kto jedzie do z Zusu 28.06 na turnus psychosomatyczny? do Jubilata? Może mi ktoś powie jakie są zabiegi na takim turnusie i jak to wygląda?
:)
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Post autor: misio »

Witam Leszek 1958 :)
najpierw ustal dla kogo to sanatorium jest super, dla zdrowych jak najbardziej, brzuch i celulitiś można podciągnąć co nieco o ile ma ktoś dość zaparcia aby ćwiczyć, większość „brzuchy” miała większe po niby rekonwalescencji, bo sklepów Ci tam dostatek a i lenistwo i inna perwersja szerzyła się jak najgorsze choróbsko ku uciesze większości (mojej także :shock: ).
Po co blokować miejsce potrzebującym i niedysponowanym, ale jak tam się leczyć będąc na wózku lub o kulach bo dziennie kilkaset schodów należy pokonać.
Ja poruszam się o kulach, i całe to sanatorium to :shock:
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Post autor: leszek1958 »

Witam ,na moim turnusie było mnóstwo ludzi poruszających się o kulach,byli kwaterowani na piętrze z którego winda dowoziła na zabiegi,a jeśli ktoś chciał mógł chodzić samodzielnie traktując to jako dodatkowy zabieg,potrzeba też troszkę pozytywnego myślenia, a co do reszty to kwestia własnego wyboru.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj miso 8-)

"Ja poruszam się o kulach, i całe to sanatorium to :shock:[/quote]"
misio dokończ proszę bo nie wiem co autor miał na myśli ;) :)

Pozdrawiam i kosz uśmiechów ostawiam
Selene :)
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam laurajoanna
Psychosomatyka zajmuje się rozpatrywaniem zależności psychosomatycznych, czyli dotyczących wpływu czynników psychicznych na organizm człowieka. Badania w modelu patogenetycznym poszukują czynników natury psychicznej w powstawaniu chorób somatycznych i wpływających na ich przebieg.
A ja myślałem że tam próbują bez rezultatu leczyć połamańców fizycznych, na pewno Ciebie też uleczą, jak i każdego wysłanego przez ZUS czego i ja doświadczyłem :)
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam Selene,
Ktoś zdrowy kto nie musiał chodzić o kulach, gdy każdy krok jest równy bólowi kopnięcia w krocze nie zrozumie powyższego :(

Ja już wyciągnąłem rękę do zgody się z bólem, traktuję go jak brata, staram się ból zamieniać w śmiech , czasem się nie udaje a szkoda :)

PS. Czy kopnięcie w krocze jest bardziej bolesne u kobiet czy u chłopów, transwestyci tu głosu nie mają ;)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

WITAJ,Misio. Rozumie to bardzo dobrze,założyłam ten wątek właśnie dlatego,że było mi w Lądku trudno,mimo jego piękna, super towarzystwa,dobrych zabiegów. Teraz kiedy już nie chodze o kulach, pewnie byłoby łatwiej,chodż nadal nie moge zbyt dużo chodzić. :) Było mi przykro, gdy nasi forumowicze dość ostro mnie potraktowali ,po krytyce Lądka jako uzdrowiska dla chorych na narządy ruchu. Ale co tam i tak jest na naszym forum fajnie i bardzo lubię tu zaglądać. ;) pozdrawiam Ciebie i wszystkich forumowiczów.
M.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, pozwolę sobie wtrącic swoje 3 grosze - też byłem w Lądku i mile go wspominam, ale to mniej istotne , natomiast to że ZUS, czy NFZ kieruje ludzi poruszających się przy pomocy kul do ośrodka który jest do tego nieprzystosowany z dużą ilością schodów i bez windy to TOTALNY SKANDAL i wy panowie powinniście w pierwszych dniach turnusu interweniować i nie zgadzać się na takie warunki, powinniscie mieć zapewnione warunki do rehabilitacji a nie zmagać się z poruszaniem po ośrodku, byłem w Lądku w Trojanie i koleżanka też poruszała się przy pomocy kul ale tam nie było tak wiele przeszkód w poruszaniu się, niestety są to czysto polskie standarty sanatoryjne, przykre ale prawdziwe, pozdrawiam i dużo zdrówka życzę A1955 :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj Misio :)

W pełni podzielam zdanie Andrzeja1955. A i jestem pełna podziwu dla Twojej Misiu pogody ducha i poczucia humoru :!: :!: :!:
Tak trzymaj i do przodu :!: :)

Serdecznie pozdrawiam i kosz uśmiechów ostawiam
Selene :)
ODPOWIEDZ