Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: andrzejm1954 »

Anuschek pisze:byłam dzisiaj pytać o zwroty i aktualnie NIE MA żadnych zwrotów... :o :shock: :?
spróbuję na początku sierpnia... :serce:
Może Ktoś jeszcze ma wiedzę na temat dostępności tzw. zwrotów w DO NFZ w najbliższym czasie. Jestem mocno zainteresowany od sierpnia... i nie wiem jakie są szanse. :roll:
Awatar użytkownika
Anuschek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 maja 2017 14:33
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Anuschek »

Trzeba tam po prostu podejść i zapytać o te zwroty... Zwykle to wygląda tak, że wyjazd jest w ciągu 5 dni roboczych - tak mi tłumaczyła poprzednio pani, która się tym zajmuje. W pokoju 21 się to odbywa, przychodzi się z dowodem i pani sprawdza w systemie, a potem czyta co jest dostępnego aktualnie ze zwrotów... Życzę powodzenia :kwiat: Ja się tam wybiorę na początku sierpnia jeszcze raz, a potem w drugiej połowie sierpnia po długim weekendzie :)
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Anuschek pisze:Trzeba tam po prostu podejść i zapytać o te zwroty... Zwykle to wygląda tak, że wyjazd jest w ciągu 5 dni roboczych - tak mi tłumaczyła poprzednio pani, która się tym zajmuje. W pokoju 21 się to odbywa, przychodzi się z dowodem i pani sprawdza w systemie, a potem czyta co jest dostępnego aktualnie ze zwrotów... Życzę powodzenia :kwiat: Ja się tam wybiorę na początku sierpnia jeszcze raz, a potem w drugiej połowie sierpnia po długim weekendzie :)
Bardzo dziękuję. Wiem już nieco więcej. Pewnie zrobię podobnie jak Ty. A z ciekawości jeszcze spytam czy masz jakieś upatrzone wcześniej miejscowości? Mnie marzy się Busko bo mam kłopoty z kręgosłupem. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia :kwiat:
Awatar użytkownika
bozena117
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2017 08:53
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: bozena117 »

W środę moja koleżanka poszła do NFZ zapytać o zwroty, niestety powiedzieli jej, że nie ma nic. Kazali napisać pismo i oni powiadomią jak coś będzie.
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

bozena117 pisze:W środę moja koleżanka poszła do NFZ zapytać o zwroty, niestety powiedzieli jej, że nie ma nic. Kazali napisać pismo i oni powiadomią jak coś będzie.
To coś nowego. Wcześniej Pani z DO NFZ mówiła mi, że trzeba osobiście się zgłaszać i nikt do mnie dzwonić nie będzie. :roll:
Awatar użytkownika
Anuschek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

też pierwsze słyszę o jakimś piśmie... tym bardziej, że byłam tam już w tej sprawie 2 razy... :mrgreen:
ja bym chciała wszędzie, byleby nie dolnośląskie kurorty... ostatnio jak byłam w czerwcu to były tylko ze zwrotów te dolnośląskie kurorty :evil:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Anuschek pisze:też pierwsze słyszę o jakimś piśmie... tym bardziej, że byłam tam już w tej sprawie 2 razy... :mrgreen:
ja bym chciała wszędzie, byleby nie dolnośląskie kurorty... ostatnio jak byłam w czerwcu to były tylko ze zwrotów te dolnośląskie kurorty :evil:
A dlaczego nie dolnośląskie kurorty? (jeśli można spytać). Byłem w Lądku i Kudowie i nie było tak całkiem źle. A wcześniej na forum DO NFZ (leczenie uzdrowiskowe) czytałem, że trzeba napisać, że wyraża się zgodę na wyjazd z tzw. zwrotów i podać nr telefonu. :roll:
Awatar użytkownika
RoboPol
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 21:19

Post autor: RoboPol »

No właśnie, dlaczego nie dolnośląskie?
Czekam na decyzje, moją pierwszą decyzję :)
co prawda chciałbym wyjechać np. nad morze, ale jak wypadnie dolnośląskie to co z nim nie tak ??
Awatar użytkownika
RoboPol
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 21:19

Post autor: RoboPol »

tak jeszcze wtrącę nie w temacie,
gdzie szukać współkuracjuszy po decyzji ??
Awatar użytkownika
Anuschek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mieszkam pod Wrocławiem i praktycznie kilka razy do roku jeździmy w weekendy po Dolnym Śląsku, więc na przestrzeni kilku lat to już znam praktycznie wszystkie atrakcje okolic i nocowałam tu i ówdzie, więc nie ma tu już dla mnie nic ciekawego... :roll:
Wcześniej w sanatoriach byłam nad morzem oraz w Polańczyku (Bieszczady rewelacja!), dlatego marzy mi się znowu sanatorium na drugim końcu Polski i odkrywanie nowych miejscówek, a nie utartych dolnośląskich szlaków, które już zbyt dobrze znam :D
ODPOWIEDZ