Może Ktoś jeszcze ma wiedzę na temat dostępności tzw. zwrotów w DO NFZ w najbliższym czasie. Jestem mocno zainteresowany od sierpnia... i nie wiem jakie są szanse.Anuschek pisze:byłam dzisiaj pytać o zwroty i aktualnie NIE MA żadnych zwrotów...![]()
![]()
![]()
spróbuję na początku sierpnia...
Dolnośląski Oddział NFZ
-
andrzejm1954
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 paź 2012 18:35
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 11
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 4 razy
Re: Dolnośląski Oddział NFZ
- Anuschek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 03 maja 2017 14:33
- Staż sanatoryjny: 3
-
andrzejm1954
- Super Kuracjusz

Bardzo dziękuję. Wiem już nieco więcej. Pewnie zrobię podobnie jak Ty. A z ciekawości jeszcze spytam czy masz jakieś upatrzone wcześniej miejscowości? Mnie marzy się Busko bo mam kłopoty z kręgosłupem. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzeniaAnuschek pisze:Trzeba tam po prostu podejść i zapytać o te zwroty... Zwykle to wygląda tak, że wyjazd jest w ciągu 5 dni roboczych - tak mi tłumaczyła poprzednio pani, która się tym zajmuje. W pokoju 21 się to odbywa, przychodzi się z dowodem i pani sprawdza w systemie, a potem czyta co jest dostępnego aktualnie ze zwrotów... Życzę powodzeniaJa się tam wybiorę na początku sierpnia jeszcze raz, a potem w drugiej połowie sierpnia po długim weekendzie
- bozena117
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 27 cze 2017 08:53
- Staż sanatoryjny: 5
-
andrzejm1954
- Super Kuracjusz

To coś nowego. Wcześniej Pani z DO NFZ mówiła mi, że trzeba osobiście się zgłaszać i nikt do mnie dzwonić nie będzie.bozena117 pisze:W środę moja koleżanka poszła do NFZ zapytać o zwroty, niestety powiedzieli jej, że nie ma nic. Kazali napisać pismo i oni powiadomią jak coś będzie.
- Anuschek
- Aktywny Kuracjusz

ja bym chciała wszędzie, byleby nie dolnośląskie kurorty... ostatnio jak byłam w czerwcu to były tylko ze zwrotów te dolnośląskie kurorty
-
andrzejm1954
- Super Kuracjusz

A dlaczego nie dolnośląskie kurorty? (jeśli można spytać). Byłem w Lądku i Kudowie i nie było tak całkiem źle. A wcześniej na forum DO NFZ (leczenie uzdrowiskowe) czytałem, że trzeba napisać, że wyraża się zgodę na wyjazd z tzw. zwrotów i podać nr telefonu.Anuschek pisze:też pierwsze słyszę o jakimś piśmie... tym bardziej, że byłam tam już w tej sprawie 2 razy...![]()
ja bym chciała wszędzie, byleby nie dolnośląskie kurorty... ostatnio jak byłam w czerwcu to były tylko ze zwrotów te dolnośląskie kurorty
- RoboPol
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 cze 2017 21:19
Czekam na decyzje, moją pierwszą decyzję
co prawda chciałbym wyjechać np. nad morze, ale jak wypadnie dolnośląskie to co z nim nie tak ??
- RoboPol
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 cze 2017 21:19
gdzie szukać współkuracjuszy po decyzji ??
- Anuschek
- Aktywny Kuracjusz

Wcześniej w sanatoriach byłam nad morzem oraz w Polańczyku (Bieszczady rewelacja!), dlatego marzy mi się znowu sanatorium na drugim końcu Polski i odkrywanie nowych miejscówek, a nie utartych dolnośląskich szlaków, które już zbyt dobrze znam