Jestem 2,5 roku po nowotworze i już trzy miesiące po operacji byłam w sanatorium w Krynicy. Wtedy rzeczywiście korzystałam tylko z kąpiółek , spacerów i masaży. natomiast teraz korzystam prawie ze wszystkich zabiegów, oczywiście po konsultacji z onkologiem. Nie biorę jedynie pola magnetycznego /z tego zabiegu już nigdy nie będę mogła korzystać/, kąpieli i okładów borowinowych całego ciała i zabiegów prądowych na dolną część kręgosłupa, jestem po nowotworze jelita grubego. Na inne części kręgosłupa biorę wszystkie zabiegi.
Kolejka do sanatorium na 2016 rok
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2011 22:49
- Oddział NFZ: Łódzki
Re: Kolejka do sanatorium na 2016 rok
Jestem 2,5 roku po nowotworze i już trzy miesiące po operacji byłam w sanatorium w Krynicy. Wtedy rzeczywiście korzystałam tylko z kąpiółek , spacerów i masaży. natomiast teraz korzystam prawie ze wszystkich zabiegów, oczywiście po konsultacji z onkologiem. Nie biorę jedynie pola magnetycznego /z tego zabiegu już nigdy nie będę mogła korzystać/, kąpieli i okładów borowinowych całego ciała i zabiegów prądowych na dolną część kręgosłupa, jestem po nowotworze jelita grubego. Na inne części kręgosłupa biorę wszystkie zabiegi.
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

Wiadomości o nowotworze pisałam oczywiście dla Paul-88!!!! Z wrażenia zapomnialam nadmienić.Małgosia69 pisze:Witam. Dawno mnie nie było na forum, tzn.czytam prawie codziennie, ale siedzę cichutko i czekam na przydział. W listopadzie 2015 byłam w Inowrocławiu, w styczniu w Ustroniu, oba wyjazdy z ZUS, teraz czekam na skierowanie z NFZ. Jestem już w czwartym wagoniku, podobno wyjechać mam w czerwcu, tak mi powiedziała przemiła pani z NFZ.
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Chyba jej jednak zaszkodzilo bo guz trzeba bylo wyciąc z kręgosłupa a potem ten kręgosłup rehabilitowac po operacji - a powód odmowy onkologiczny.Dagna pisze:Tylko kąpiółki i spacerypaul_88 pisze:Witam ja już po wizycie U onkologa to mogę zacząć powoli pakować się do sanatoriummam do Was pytanie czy ktoś z Was miał nowotwór ? U mnie lekarze mówili ze nie wolno rehabilitacji A dziśonkolog powiedział ze tylko pola magnetycznegomi nie wolno i teraz już sama nie wiem
jak mawiał mój doktor
Inhalacji też nie wolno.
Bogutka pewnie, że mogą odmówić, nowotworu się nie rehabilituje tylko schorzenia po leczeniu, operacji itp. pan orzecznik widocznie uznał, że kolezance nie zaszkodziło i już- teraz na wszystkim oszczędzają
Bogutka
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
Alicjo to my" łeb w łeb"...czerwiec/lipiec tak ?Alicja1691 pisze:Nasza wesoła kolejka ma weekendowy przestój. Ja wolne dni spędzę w 6. wagonie , ale w przyszłym... mam nadzieję na przesiadkę do następnegoOby jak najprędzej, to może jednak czerwiec
Pozdrawiam i miłego weekendu
- Alicja1691
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
-
paul_88
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 lis 2015 20:44
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Ja miałam na tarczycy ale jest wycieta i od tamtejpory spokój A z sanatorium skorzystam pierwszy razMałgosia69 pisze:Wiadomości o nowotworze pisałam oczywiście dla Paul-88!!!! Z wrażenia zapomnialam nadmienić.Małgosia69 pisze:Witam. Dawno mnie nie było na forum, tzn.czytam prawie codziennie, ale siedzę cichutko i czekam na przydział. W listopadzie 2015 byłam w Inowrocławiu, w styczniu w Ustroniu, oba wyjazdy z ZUS, teraz czekam na skierowanie z NFZ. Jestem już w czwartym wagoniku, podobno wyjechać mam w czerwcu, tak mi powiedziała przemiła pani z NFZ.
Jestem 2,5 roku po nowotworze i już trzy miesiące po operacji byłam w sanatorium w Krynicy. Wtedy rzeczywiście korzystałam tylko z kąpiółek , spacerów i masaży. natomiast teraz korzystam prawie ze wszystkich zabiegów, oczywiście po konsultacji z onkologiem. Nie biorę jedynie pola magnetycznego /z tego zabiegu już nigdy nie będę mogła korzystać/, kąpieli i okładów borowinowych całego ciała i zabiegów prądowych na dolną część kręgosłupa, jestem po nowotworze jelita grubego. Na inne części kręgosłupa biorę wszystkie zabiegi.![]()
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

-
paul_88
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 lis 2015 20:44
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Teraz zaczynam żyć zdrowie w miarę się nareperowalo mam 2 dzieci mam dla kogo żyć i się leczyćMałgosia69 pisze:Paul-88 i korzystaj ze wszystkich sił i chęci!!!! My -porakowcy MUSIMY cieszyć się życiem szczególnie. Zyczę Ci super rehabilitacji, trafionych zabiegów i wspaniałego towarzystwa.![]()
- Małgosia69
- Super Kuracjusz