Kolejka do sanatorium na 2016 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Kolejka do sanatorium na 2016 rok

Post autor: Małgosia69 »

Witam. Dawno mnie nie było na forum, tzn.czytam prawie codziennie, ale siedzę cichutko i czekam na przydział. W listopadzie 2015 byłam w Inowrocławiu, w styczniu w Ustroniu, oba wyjazdy z ZUS, teraz czekam na skierowanie z NFZ. Jestem już w czwartym wagoniku, podobno wyjechać mam w czerwcu, tak mi powiedziała przemiła pani z NFZ.
Jestem 2,5 roku po nowotworze i już trzy miesiące po operacji byłam w sanatorium w Krynicy. Wtedy rzeczywiście korzystałam tylko z kąpiółek , spacerów i masaży. natomiast teraz korzystam prawie ze wszystkich zabiegów, oczywiście po konsultacji z onkologiem. Nie biorę jedynie pola magnetycznego /z tego zabiegu już nigdy nie będę mogła korzystać/, kąpieli i okładów borowinowych całego ciała i zabiegów prądowych na dolną część kręgosłupa, jestem po nowotworze jelita grubego. Na inne części kręgosłupa biorę wszystkie zabiegi. :)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Małgosia69 pisze:Witam. Dawno mnie nie było na forum, tzn.czytam prawie codziennie, ale siedzę cichutko i czekam na przydział. W listopadzie 2015 byłam w Inowrocławiu, w styczniu w Ustroniu, oba wyjazdy z ZUS, teraz czekam na skierowanie z NFZ. Jestem już w czwartym wagoniku, podobno wyjechać mam w czerwcu, tak mi powiedziała przemiła pani z NFZ.
Jestem 2,5 roku po nowotworze i już trzy miesiące po operacji byłam w sanatorium w Krynicy. Wtedy rzeczywiście korzystałam tylko z kąpiółek , spacerów i masaży. natomiast teraz korzystam prawie ze wszystkich zabiegów, oczywiście po konsultacji z onkologiem. Nie biorę jedynie pola magnetycznego /z tego zabiegu już nigdy nie będę mogła korzystać/, kąpieli i okładów borowinowych całego ciała i zabiegów prądowych na dolną część kręgosłupa, jestem po nowotworze jelita grubego. Na inne części kręgosłupa biorę wszystkie zabiegi. :)
Wiadomości o nowotworze pisałam oczywiście dla Paul-88!!!! Z wrażenia zapomnialam nadmienić. :? :roll:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Dagna pisze:
paul_88 pisze:Witam ja już po wizycie U onkologa to mogę zacząć powoli pakować się do sanatorium ;) mam do Was pytanie czy ktoś z Was miał nowotwór ? U mnie lekarze mówili ze nie wolno rehabilitacji A dziśonkolog powiedział ze tylko pola magnetycznegomi nie wolno i teraz już sama nie wiem
Tylko kąpiółki i spacery :D jak mawiał mój doktor ;) Inhalacji też nie wolno.

Bogutka pewnie, że mogą odmówić, nowotworu się nie rehabilituje tylko schorzenia po leczeniu, operacji itp. pan orzecznik widocznie uznał, że kolezance nie zaszkodziło i już- teraz na wszystkim oszczędzają
Chyba jej jednak zaszkodzilo bo guz trzeba bylo wyciąc z kręgosłupa a potem ten kręgosłup rehabilitowac po operacji - a powód odmowy onkologiczny.
Bogutka
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Nasza wesoła kolejka ma weekendowy przestój. Ja wolne dni spędzę w 6. wagonie , ale w przyszłym... mam nadzieję na przesiadkę do następnego :idea: Oby jak najprędzej, to może jednak czerwiec :?: Pozdrawiam i miłego weekendu :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Alicja1691 pisze:Nasza wesoła kolejka ma weekendowy przestój. Ja wolne dni spędzę w 6. wagonie , ale w przyszłym... mam nadzieję na przesiadkę do następnego :idea: Oby jak najprędzej, to może jednak czerwiec :?: Pozdrawiam i miłego weekendu :)
Alicjo to my" łeb w łeb"...czerwiec/lipiec tak ? :)
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Atino czerwiec, choćby końcówka to jest moje ciche marzenie , bo wg planu podanego przez NFZ to raczej koniec lipca , ale wnioski złożone w bardzo podobnych terminach mają realizacje różniące się nawet o 1,5 miesiąca, więc ja sobie tak marzę o tym czerwcu . Marzenia są podobno za darmo :idea: Pozdrawiam :)
paul_88
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2015 20:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: paul_88 »

Małgosia69 pisze:
Małgosia69 pisze:Witam. Dawno mnie nie było na forum, tzn.czytam prawie codziennie, ale siedzę cichutko i czekam na przydział. W listopadzie 2015 byłam w Inowrocławiu, w styczniu w Ustroniu, oba wyjazdy z ZUS, teraz czekam na skierowanie z NFZ. Jestem już w czwartym wagoniku, podobno wyjechać mam w czerwcu, tak mi powiedziała przemiła pani z NFZ.
Wiadomości o nowotworze pisałam oczywiście dla Paul-88!!!! Z wrażenia zapomnialam nadmienić. :? :roll:
Ja miałam na tarczycy ale jest wycieta i od tamtejpory spokój A z sanatorium skorzystam pierwszy raz :)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Paul-88 i korzystaj ze wszystkich sił i chęci!!!! My -porakowcy MUSIMY cieszyć się życiem szczególnie. Zyczę Ci super rehabilitacji, trafionych zabiegów i wspaniałego towarzystwa. :D :serce:
paul_88
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2015 20:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: paul_88 »

Małgosia69 pisze:Paul-88 i korzystaj ze wszystkich sił i chęci!!!! My -porakowcy MUSIMY cieszyć się życiem szczególnie. Zyczę Ci super rehabilitacji, trafionych zabiegów i wspaniałego towarzystwa. :D :serce:
Teraz zaczynam żyć zdrowie w miarę się nareperowalo mam 2 dzieci mam dla kogo żyć i się leczyć ;) jeszczejedną operacja i z nowotworem mam nadzieję ze się pożegnań zwlekalam aż końcu opierdziel dostałam ;) zostanie nieszczęsny kręgosłup ale to już na długoze mną zostanie i nie jedno mnie czeka ...
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Cieszę się,że jesteś juz na finiszu leczenia. :) A nasze kochane kręgosłupki niestety , niestety dają nam popalić. Ale my są twarde dziouchy i się nie damy!!!! :lol: ;)
ODPOWIEDZ