Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Teodor pisze:Dawniej w Polsce nie było żadnych weryfikacji. Kolejki nie istniały. Wyjazdy sanatoryjne były głównie w gestii związków zawodowych. Można było się kurować przynajmniej raz w roku. Niektórzy nazywają tamte czasy "gorszymi" od teraźniejszych
Przykład jak lekarz balneolog zwraca uwagę na sugestie lekarza wystawiającego wniosek do sanatorium
Była sugestia góry, na to lekarz balneolog zaproponował: Ciechocinek , Busko , Ustroń , Kudowa
Teodor pisze:Dawniej w Polsce nie było żadnych weryfikacji. Kolejki nie istniały. Wyjazdy sanatoryjne były głównie w gestii związków zawodowych. Można było się kurować przynajmniej raz w roku. Niektórzy nazywają tamte czasy "gorszymi" od teraźniejszych
W dodatku jeżdziło się za darmochę,płaciło się jedynie za tzw.taxę klimatyczną (wszyscy oprócz rolników).
Atina pisze:Już dwa tygodnie mnie weryfikują ...jak długo lub krótko to zazwyczaj trwa ?
Atina ja miałam weryfikację koło świąt Bożego Narodzenia. Mój lekarz odesłał przed Nowym Rokiem.
W styczniu otrzymałam informacje, że sanatorium będę miała od 12 lutego.
Witam. ja miałam wysłane dokumenty do weryfikacji 13 kwietnia, lekarz odesłał trzeciego dnia i jeszcze do tej pory numerki się nie pojawiają. A nr był 23.600. We wrześniu będzie 24 mce oczekiwania.Pozdrawiam wiosennie wszystkich oczekujących
Atina pisze:Już dwa tygodnie mnie weryfikują ...jak długo lub krótko to zazwyczaj trwa ?
To chyba zależy od oddziału NFZ. W dolnośląskim NFZ zdjęto mój numer z przeglądarki 11.04.2016 r. Po weryfikacji wróciłam do kolejki po miesiącu - 12.05.2016 r. Przede mną jeszcze 11 643 osoby. Zatem jeszcze poczekam kilka miesięcy. Pozdrawiam oczekujących na wyjazd.