Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Post autor: administrator »

Tu umieszczamy opinie. Na wyjazd umawiamy się np tu:
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/viewtopic.php?f=4&t=5274
paula
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2013 19:26

Post autor: paula »

Moze jakas swieza opinia na temat tego sanatorium?Byl moze ktos w ostatnim czasie?Mam tam skierowanie i bylabym wdzieczna za info.Pozdrawiam
michutorun
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2013 21:05

Post autor: michutorun »

właśnie jestem tutaj. mój turnus jest do 7 kwietnia. jedzenie spoko tylko mało ciut dla faceta;p, zabiegi eleganckie, rehabilitanci młodzi i dogadać idzie się z nimi bez problemu. Nie mogę złego słowa na dzień dzisiejszy powiedzieć. trochę nudno jak jest się młodym. pozdrówki
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Michu, fajnie,że napisałes :)
Powiedz- czy jest miejsce, gdzie ktoś kto nie do konca czuje klimat "fajfów" moze spędzić czas po południu?
Jest jakis klub, pub gdzie chodzi młodsze pokolenie?
Jak warunki w sanatorium? Słyszałam,że budynek był remontowany/ Czy to prawda?
michutorun
Kuracjusz
Kuracjusz

obok jest taki lokal gdzie można sobie piwko przy palącym się kominku strzelić. "york" się nazywa. tutaj jest wszystko pod tych starszych przygotowane. ja nawet 30tki nie mam więc mi tu wieje nudą. bez lapka byłoby jeszcze gorzej. teraz jest tez taki ciężki okres bo zima za oknem jeszcze i w klubach mało ludzi.

Warunki są spoko. pokoje powoli remontują ale wszystkich nie dadzą rady. W pokojach styl komuny się utrzymuje. Łazienki eleganckie po remoncie.
Rehabilitacje jak już wspomniałem wykonywane są solidnie. Przepustek brak. Sprzątane pokoje co dwa dni.
forumowicz

rozumiem,że jestes na turnusie z Zus?
Zmartwiłes mnie tymi przepustkami... Myslałam,że na weekend będzie mozna wyjechac :/
Obawiam się,że większośc kuracjuszy to będą osoby w wieku moich rodziców i ze umrę z nudów :(
michutorun
Kuracjusz
Kuracjusz

no niestety. tak to dziala, tym bardziej jak im ZUS płaci
paula
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2013 19:26

Post autor: paula »

Witam i dzieki za aktualne info.Czyli nie jest tak strasznie jak niektorzy pisza. Kiedy lepiej na turnus sie zglosic by dostac np.wyremontowany pokoj?Bo o jedynce nie ma chyba co marzyc? pisz nadal jak cos nowego sie wydarzy. a jeszcze pytanko:czy na miejscu jest basen?Zycze milego nadal pobytu,szczegolnie w swieta.Paula
michutorun
Kuracjusz
Kuracjusz

Basen jest ale o wymiarach 8m x 8m i glebokosc 1,5m. woda słona w nim jak cholera. Pokoje oni dają, nie ma szans na negocjacje. te zabiegi co mam tutaj to wszystkie miałem na miejscu robione.
forumowicz

A czy są dobrzy masażyści?
Opowiadaj, opowiadaj Michu :)
A średnia wieku?
ODPOWIEDZ