Polanczyk jakie sanatorium polecacie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Polanczyk jakie sanatorium polecacie

Post autor: Bietka »

Byłam w Plonie ale dałabym go na ostatnim miejscu. Wg mnie polecałabym sanatoria wg kolejności : Dedal, Solinka lub Amer-pol, Plon.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Kociu napisała cyt :...jestem jeszcze w dedalu i nie jest tak słodko jak piszecie jak coś chcecie wiedziec to piszcie na pw.......Napisz proszę co tam takiego na NIE :roll: Byłam w tym sanatorium , ale było to jakiś czas temu .....wiadomo wszystko się zmienia :twisted: Mając do porównania Plon i Dedal ....u mnie wygrywał ten drugi :) Mam w planach powtórne odwiedzenie Polańczyka.....i też jestem ciekawa najświeższych informacji :|tak z pierwszej ręki ;)
Awatar użytkownika
medman
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 cze 2014 12:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: medman »

aga72 pisze:Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o Solince? Jakie tam są pokoje?
W Solince są, z tego co pamiętam, głównie dwojki i jedynki i trochę trójek.
Sam ośrodek wyposażeniem pokoi, korytarzy, przypomina jeszcze trochę czasy PRL, ale ma dużo zalet:
- własną bazę, tak więc wszystkie zabiegi są na miejscu
- własną salę taneczną, choć i tak kuracjusze często wychodzą do sąsiednich ośrodków na zabiegi
- sensowną obsługę, w sensie, że nie przesadzającą z kontrolą kuracjuszy
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

W Polańczyku wszystkie sanatoria mają własną bazę zabiegową, lepszą lub gorszą . Tam po prostu nie ma żadnego domu zdrojowego czy tzw. łazienek., więc nie ma zabiegów poza ośrodkiem, bo niby gdzie. Nie jest to też typowy kurort tylko bardzo młode uzdrowisko.
Pozdrawiam
Bietka:)
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: henryk44 »

Byłem w Amer-Pol w maju.Bardzo dobre warunki bytowe,smaczne posiłki w wystarczających ilościach,zabiegi super-dobrane przez odpowiedniego lekarza specjalistę w dziedzinie ortopedii(skierowanie z reumatologii).Polańczyk jest uroczy,wspaniałym miejscem do wszystkiego:wypoczynku,uprawiania turystyki,spacerów i tanecznych zabiegów.
Awatar użytkownika
baltazarka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 lip 2014 16:56
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: baltazarka »

henryk44 pisze:Byłem w Amer-Pol w maju.Bardzo dobre warunki bytowe,smaczne posiłki w wystarczających ilościach,zabiegi super-dobrane przez odpowiedniego lekarza specjalistę w dziedzinie ortopedii(skierowanie z reumatologii).Polańczyk jest uroczy,wspaniałym miejscem do wszystkiego:wypoczynku,uprawiania turystyki,spacerów i tanecznych zabiegów.
Byłam, potwierdzam opinię henryka44 :D Szczególnie latem jest tam super :D
Awatar użytkownika
ptaszyna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2014 17:45
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: ptaszyna »

Też ciekawa jestem opini na temat Amer pol-u w przyszłym roku mam ochotę wybrać się właśnie tam do sanatorium ;)
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

henryk44 pisze:Byłem w Amer-Pol w maju.Bardzo dobre warunki bytowe,smaczne posiłki w wystarczających ilościach,zabiegi super-dobrane przez odpowiedniego lekarza specjalistę w dziedzinie ortopedii(skierowanie z reumatologii).Polańczyk jest uroczy,wspaniałym miejscem do wszystkiego:wypoczynku,uprawiania turystyki,spacerów i tanecznych zabiegów.
Henryku, w maju tego roku?
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: henryk44 »

Tak,na turnusie od 5-26 maja i bardzo ze wszystkiego jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

W takim razie pewnie nie raz się minęliśmy, a może też bawiliśmy się na tych samych imprezach :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ