Sanatorium Światowid w Świnoujściu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Re: Sanatorium Światowid w Świnoujściu

Post autor: Adela »

I co ma do tego sanatorium ?
Poldek
Na forum od: 03 sty 2020 14:36
Oddział NFZ: Dolnośląski

Re: Sanatorium Stołówka- Światowid w Świnoujściu

Post autor: Poldek »

Na śniadaniu dziennie podawano dżem, był stary z poprzednich dni , na bokach było widać przyschnięty nikt go nie jadł ,śniadania i kolacje okropne. Talerze i sztućce były niedomyte.Pani z Światowid u niej się turnus opłacało to nie powinna tam pracować jest bardzo nie miła, widać że nie lubi kuracjuszy ,stwierdziła że jest Królową i ona tu rządzi.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witaj Poldek,
nawet nie żartuj, to co piszesz, tak jest tragicznie? Czy ta Pani, to z księgowości czy jak?, Może niedużego wzrostu, mała, z drobniejszych i ona też może współpracuje z dietetyczką?
jak wchodzi się na stołówkę Światowidu i przechodzi się przez nią do końca to potem gdzieś tam na prawo do niej się idzie?
Ja tam będę korzystała z ich jedzenia... koniec stycznia turnus... proszę poradź.... zmartwiłam się..... ajajaj
Serdecznie pozdrawiam :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Muzyczka nie stresuj się, bo ja byłem na przełomie października i listopada w Trzygłowie. Stołowaliśmy się w Światowidzie prze 21 dni i nic takiego nie miało miejsca jak opisuje Poldek. Posiłki były podawane w miarę szybko, gorące i jak w każdym sanatorium wystarczające do przeżycia. Brudnych sztućców i talerzy nie zauważyliśmy, a śniadania i kolacje jak w większości sanatoriów.
Do obsługi stołówki nie mieliśmy zastrzeżeń. Były osoby roszczeniowe i z tymi osobami obsługa miała problemy, ale na cały turnus były to dwie lub trzy osoby. Szczegółów nie będę opisywał
Tak, że spokojnie będzie dobrze, chyba,że coś się w między czasie zmieniło, ale nie sądzę. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Szanowny Zbigniewie,
Bardzo dziękuję za słowa otuchy i wsparcia... jesteś niesamowity i wyjątkowy..Oby się nie zmieniło do tego czasu i od tamtego Twego czasu... Ale przecież różnie może być....niektóre obiekty sanatoriyjne zauważyłam mają różne kryzysy jeżeli chodzi o obsługę czy też na przykład Ukraińcy pracują albo szukają też personelu, który muszą opłacić, więc i jak najtańszego..i już mnie nic a nic to nie zdziwi .. Aczkolwiek uważam , że w takich obiektach sanatoryjnych to na pewno pracuje zmywarka i to wszystko musi być porządnie wyparzone ,więc widocznie jakieś zdarzały się może przypadki niefortunne.. często też pracują młodzi i niedoświadczeni i traktują to jako pracę przejściową i wcale nie przykładają się, też tak może być....hm.. co do dżemu to też mogłoby tak zdarzać się, że ludzie jak nie jedzą to zsycha się..
Pytałam się o tą panią co przyjmowała opłaty co była niemiła według Poldka, może on jeszcze napisze. Ale umieścił tą swoją opinię w wątku o tym sanatorium ale to jest stary wątek sprzed półtora roku chyba..
Dziękuję bardzo jeszcze raz,
Serdecznie pozdrawiam
Miłego wieczoru... :kwiat:
ODPOWIEDZ