Połczyn Zdrój GRYF

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Re: Połczyn Zdrój GRYF

Post autor: gosiam »

Witam wszystkich forumowiczów,
Do Połczyna wybieram się od 2do 15 czerwca, jadę tam prywatnie, noclegi mam mieć w SPA a zabiegi w Gryfie. Do Połczyna wybieram się pierwszy raz. Proszę o informacje dot zabiegów a zwłaszcza zawijań borowinowych. Zdecydowałam się na prywatny wyjazd właśnie do Połczyna ze względu na te zabiegi. Byłam w kilku sanatoriach z NFZ ale jeśli chodzi o zabiegi borowinowe trafiłam je tylko raz gdy byłam w 2006r. w Kamieniu Pomorskim. Potem byłam jeszcze dwukrotnie w Lądku Zdrój i raz w Polańczyku, nigdzie nie otrzymałam zbawiennej dla mnie borowiny. Czy ktoś miał okazję skorzystać z tych zabiegów, będę bardzo wdzięczna za informację. A może ktoś również wyjeżdża w tym terminie. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego weekendu :)
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

Witam, ja też już wróciłam z Gryfa.Jestem bardzo zadowolona,pokój rewelacja(polecam pokoje 120-124 świeżo po remoncie)zabiegi super,jedzenie dobre i jak dla mnie wystarczająco,obsługa bardzo miła i uprzejma.Potańcówki co dziennie zarówno na miejscu jak i w innych sanatoriach a także w Hopferówce. Polecam.
Halina0708
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 19:06

Post autor: Halina0708 »

Witam.W Połczyn Zdr. byłam w sanatorium Podhale , bardziej kameralne.Gryf jest największym sanatorium w Polsce(ok.750 miejsc)
Jeśli chodzi o borowinę to nie są to okłady plastrami jak z apteki lecz prawdziwe błoto ,naprawdę w dużych ilościach w sanato