Sanatorium "BAŁTYK" w KOŁOBRZEGU
Re: Sanatorium "BAŁTYK" w KOŁOBRZEGU
Właśnie odebrałem skierowanie z NFZ do sanatorium BAŁTYK w Kołobrzegu. Był tam może ktoś ostatnio? Jak tam jest.
A może ktoś też wkrótce się wybiera? Ja mam turnus od 03.01.2011.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Rownież się wybieram w tym terminie i pełna obaw czekam na zderzenie z realiami.
pozdrawiam
Byłem w sanatorium Bałtyk na turnusie 28-dniowym w lipcu 2010 roku.Pokoje dla gości z NFZ w tym okresie były tylko w Bałtyk II od strony parku-pokój czteroosobowy przedzielony ścianką.Pełen luz w sanatorium nikt nie pilnuje,nie sprawdza przychodzi się do sanatorium o której się chce,kolega wracał o 3:00 ale to było lato,traktują gości z NFZ jak gości hotelowych.Personel medyczny tj:Pani doktor bardzo niesympatyczna,opryskliwa,brak podejścia do pacjenta zabiegi przepisuje według własnego schematu wszystkim jednakowe np.kąpiel w basenie solankowym i drugi zabieg gimnastyka w basenie solankowym czyli dwa zabiegi takie same o innych godzinach.Panie zabiegowe też nie sympatyczne ale nie wszystkie zależy jaki zabieg się ma.Zabiegi planują od 7 do 20.Posiłki o wczesnych porach śn.7:15,ob.12:15.kol.17:15 małe porcje ale za to bardzo sympatyczne Panie kelnerki które można poprosić o dokładkę.Obsługa recepcji beznadziejna na nic nie reagują i nie przyjmują żadnych skarg do wiadomości.Podsumowując jeden wielki moloch gdzie nikt nikim się nie interesuje.
W razie jeszcze jakiś pytań służę informacją.
Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy wybierających się w najbliższym czasie na turnusy z NFZ do Bałtyku.
Otrzymałam skierowanie na turnus rehabilitacyjny od 3-01-11 do 31-01-11r.
Jestem bardzo ciekawa, jak tam będzie.
Jestem skowronkiem wiec wczesna pora śniadaniowa bardzo mi odpowiada, ale martwię się godzinami zabiegów.
Nie wiem czy będą na dwie zmiany tj do południa lub po południu, czy może będą rozciągnięte na cały dzień, że nie będzie można wypuścić się na dłuższy spacer.
Pozdrawiam serdecznie
To na taki samturnus jak ja 28-dniowy nazywa się on rehsbilitacja w sanatorium uzdrowiskowym od 2011 przysługują 4-zabiegi dziennie ja ich miałem 5-dziennie czyli 120 na cały turnus ale tak było do końca 2010 roku.Teraz ministerstwo zmieniło rozporządzenie odnośnie leczenia uzdrowiskowego.
Na tym turnusie jest bardzo dużo zabiegów więc są one w rozłożone na 2-cykle do obiadu i po obiedzie do 19:30.Więc czasu nie ma zawiele.Ale zawsze się coś wygospodaruje.Jedna uwaga zabiegowe każą przychodzić na swoje godziny tak jest na zabiegach mokrych-hydroterapi na fizykoterapi inaczej.Ja miałem pierwszy o 7:00 potem śniadanie 8:00 drugi,10:30 trzeci,13:30czwarty,17:15 piąty.Ale z tym jest różnie zależy jak zaplanują.Latem był pełen stan więc trzeba było chodzić na swoje godziny.Teraz w styczniu może być więcej luzu.Czy też ta rehabilitacja jest z NFZ-zachodniopomorski-16R.
Michale,rehabilitacja jest z NFZ - zachodniopomorskie - 16R. jestem ze Szczecina
-
yona
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2011 19:53
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Miasto Kołobrzeg tez zrobiło na mnie dobre wrażenie. Jest czysto, dużo zieleni, zadbane parki, można wypożyczyć rowery.
Ale niestety z sklepach, kawiarniach bardzo drogo