Dowcip - Sanatorium !

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Dowcip - Sanatorium !

Post autor: andrzej1955 »

Kuracjusz pobladzil w gorach,ale udalo mu sie zejsc do szosy,zatrzymal jadacego konikami gazde i pyta-do Zakopanego to ile bedzie-a panocku z 15 minut,a moge siasc z Wami,ano siadujcie ,jada jada,rozmawiaja ale po pol godzinie,kuracjusz spojrzal na zegarek i pyta Gazde-a teroz to ile bedzie do tego Zakopanego-a teroz to bedzie z godzine,jak to pyta zdiwiony kuracjusz-a kto Wom pedziol ze jo do Zakopanego jade
pogodynka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2012 18:03
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: pogodynka »

Matka przestrzega córkę przed wyjazdem do sanatorium : Córuś, ty córuś, trza ci za mąż iść! Poszukaj tam sobie kawalera. Tylko pamiętaj córuś, że twój narzeczony mą być: oszczędny, głupi i nieruszany. - Dobrze mamuś, będę pamiętać. Minął jakiś czas i córka wraca do domu. Wieczorem matka bierze ją na spytki : - No i jak corus... Poznałaś tam jakiego kawalera ??? Córka zawstydzona kiwa głową. Widząc to matka się pyta: - I jak córuś? Ten twój kawaler oszczędny jest? - Oj mamuś, jaki on oszczędny. Tylko co żeśmy weszli do niego do pokoju wieczorem to on mówi Po co mamy brudzić dwa łóżka, prześpijmy się w jednym. - Oj oszczędny jest, córuś, oszczędny. A głupi ? - Oj mamuś, jaki on głupi!!! Poduszkę zamiast pod głowę to on mi po zadek wsunał.. - Oj głupi, córuś, głupi. A nie ruszany ? - Oj mamuś, siu..... to on mial w celafonie jeszcze!!!
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 lis 2009 20:39
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: guma1958 »

Koledzy w barze!Słuchaj,stary,moja wybiera się do sanatorium.Przy pakowaniu,dyskretnie zauważyłem,że wciska do kosmetyczki 21-prezerwatyw.Ją chyba powaliło,myśli,że ja do niej będę codziennie przyjeżdżał.Grubo się pomyli......
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

W Zdrojowej,na dancingu,dystyngowany kuracjusz,chcąc być miły wobec kelnerki,stara się mówić wierszem,całuję w usteczka za pyszne ciasteczka,po chwili,całuję w rączki, za świeżutkie pączki.Obok siedzący p.Gienio zadaje pytanie-kiedy zamówisz wreszcie pan zupę......
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Niejaki MAX,po romantycznym spacerze,zaciąga młodą kuracjuszkę do pokoju,ale Ta zgadza się tylko w prezerwatywie.Ależ kochanie,z mojej strony nic Ci nie grozi,mówi MAX.Wiem,ale niechcę zarazić się salmonellą,od starych jajek.......
forumowicz

Post autor: forumowicz »

gumeczko :) jak w You Can Dance 3x :lol: :lol: :lol:
guma1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Na wieczorku zapoznawczym,przepraszam,czy pani pije,przykro,ale nie-mam problemy z nogami.A,co?Kolana,bioderka.Nie same się rozkładają......
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Mąż wrócił z sanatorium. Po kilku dniach jego żona przychodzi do apteki i mówi do aptekarza, że chce kupić arszenik.
- Po co pani arszenik? - pyta aptekarz.
- Chcę otruć mojego męża, który mnie zdradza.
- Droga pani, nie mogę pani sprzedać arszeniku, aby pani zabiła męża, nawet w przypadku gdy sypia z inną kobietą.
Na to kobieta wyciąga zdjęcie na którym jej mąż kocha się z żoną aptekarza.
- Ooo! - mówi aptekarz - Nie wiedziałem, że ma pani receptę!
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Małżonkowie wyjeżdżając do sanatorium nad morze, chcąc uatrakcyjnić sobie pobyt uzgodnili, że będą mogli zdradzić się po dwa razy.
W drodze powrotnej żona nie wytrzymuje i pyta męża:
- I co, zdradziłeś mnie?
- Tak, zgodnie z umowa - dwa razy.
- Z kim?
- Raz z brunetka i raz z blondynka. A ty?
- Też dwa razy. Raz z załogą statku i raz z jednostka wojskową!
:lol: :lol: :lol:
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Lekarz w sanatorium wita dobrze sobie znanego "stałego" kuracjusza:
- Znowu pan do nas przyjechał ze wszystkimi swoimi dolegliwościami, panie Kowalski?
- O nie, tym razem przyjechałem bez żony !
ODPOWIEDZ