Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Piotrek będzie musiał przechodzić pod twoim wejściem bo on będzie nieco wyżej a Stomil jest podrugiej stronie parku po lewej za mostem. Parking mają strzrżony i płatny ale może masz kartę parkingową to wtedy bezpłatnie, Płacisz tylko kaucję zwrotną na koniec turnusu około 40 zł.. jeśli nie chcesz to masz darmowe parkowanie na parkingu miejskim jak przy Świteziance skręcisz w lewo to przejedziesz obok niego zresztą musisz to drużką dojechać do Eskulapa. Możesz też nie skręcać tylko pojechać dalej główną trasą i za mostem skręcić w lewo , tam jest amfiteatr i tam też są wolne miejsca przed centrum kardiologii. Można też parkować na dworcu autobusowym ale tylko na jednej części bo druga już jest płatna. W dniu przyjazdu i wyjazdu możesz za darmo podjechać pod same drzwi o ile będzie wolne miejsce. W twoim przypadku radzę wyjechać z domu wcześniej aby tam być z rana( tak około10,00) bo później dojeżdżają busy z różnych stron i robi się tłok . Do wszystkiego polecam Świteziankę.
Janie, a powiedz mi gdzie ja mogę zaparkować, abym miał w miarę blisko do Zimowita. Jak tam dzwoniłem, to powiedzieli mi, że mają parking gdzieś wcześniej jakieś 500 metrów, po lewej stronie, oczywiście płatny, czy jest sens tam parkować? Ten parking ich płatny nie jest drogi 80zł+kaucji50zł,tylko czy bezpieczniej, czy to wszystko jedno gdzie zaparkować? Bo różne są opinie o tym parkingu.
Piotrek przy kościele droga skręca w lewo na most a ty skręcasz na łuku w prawo i zaraz zaczyna się ich parking. Ty możesz za mostem parkować przed Centrum Kardiologi lub w miejscach o których pisałem wcześniej.Będziesz miał gdzie parkować. Zobaczysz sam na miejscu. Nie daj się namówić na opłaty. Ja byłem tam 3 razy i nie płaciłem.
Ok, dzięki. Zorientuję się na miejscu, będę miał czasu, ponieważ planuję tam być na około 7:00.A powiedz mi jeszcze, gdzie można potańczyć, i przy jakiej muzyce?
Witam,
W moim przypadku parking kosztuje 70zł + kaucja zwrotna za pilota 50zł heh, wifi 50zł bez limitu ale uprzedzili że słabe więc lipa . Niestety nie mogłam wcześniej zarezerwować sobie pokoju ani dzień wcześniej pojechać bo nie mają miejsc, chyba że prywatnie gdzieś. Tak sobie pomyślałam, że zostawię auto pod kościołem heh może mi nie zarekwirują
Pinezka obawiam się, że zostawienie samochodu obok kościoła to nie jest dobry pomysł.
Parking jest bardzo malutki i ciasny, raptem na kilkanaście samochodów. "Obca" rejestracja
zaraz rzuca się w oczy. Poza tym w ubiegłym roku ktoś się bawił w tamtej okolicy w strzelanie
z wiatrówki więc może być różnie. Zaraz po przyjeździe proponuję zostawić samochód na
parkingu obok przystanku busów (jest bezpłatny), wziąć tylko dokumenty i podejść do sanatorium.
Na końcu parkingu jest mostek przez rzekę "Tabor", za mostkiem po lewej zobaczysz parking "Eskulapa",
Ty skręcasz w prawo przejdziesz około 200 m i jesteś na miejscu. Potem mając klucz do pokoju, można
spokojnie podjechać pod budynek i wypakować bagaż. Wtedy też możesz zadecydować gdzie zechcesz
zaparkować. Wydaje mi się, że opłata 70 PLN za 21 dni parkowania (kaucję za pilota zwrócą Ci na koniec)
nie jest zbyt wysoka. Parking jest spory i bezpieczny. Jeśli chodzi o sam budynek, to Janek trochę namieszał.
Balkony są tylko na drugim piętrze od strony parku. Wszystko zależy od tego gdzie jakie schorzenie kwaterują.
Janek "namieszał" też Piotrkowi opisując mu dojazd do "Stomilu", a Piotr jedzie do "Zimowita", który jest
najbardziej oddalonym obiektem (1,5 km) od centrum. Piotr powinien przejechać most, potem skręcić w lewo
minąć po prawej"Polonię", "Zofię" potem za "Marią" skręcić w lewo (po lewej zobaczysz parking "Zimowita")
i jadąc do końca drogi dojedziesz do budynku. A i jeszcze jedno, żaden parking w Rymanowie Zdroju nie jest
strzeżony. Małe info dla Emano na temat cen parkingu przy "Stomilu". Dolny, przy drodze 7 zł/doba, górny przy
samym budynku 12 zł/doba. Tak więc Wasze opłaty za parkingi moim zdaniem nie są zbyt wygórowane.
"Stomil" jest w chwili obecnej chyba najlepszym obiektem sanatoryjnym w Rymanowie.