Ciekawe co zrobi ModeratorNutka pisze: 11 paź 2018 09:43 No...ja też żle nacisnęłam.....i to już któraś osoba z kolei....wynik będzie zakłamany
![]()
Dobrowolność szczepień ochronnych
-
Gość
Re: Szczepić czy nie?
-
forumowicz
W takim razie ja nie będę nic naciskać
, przynajmniej na razie
Powtórzę za przedmówcami : temat dość złożony , wypowiedzi środowisk medycznych są różne i weź tu bądź mądry .
Z mojej wiedzy : podstawowe szczepienia - TAK,
te różne inne na wszystko , najczęściej skojarzone - wybór rodzica,
epidemia - tutaj ewidentnie w/g mnie obowiązki przejmuje Państwo,
koszty leczenia , odszkodowania - przy obowiązkowych szczepieniach -Państwo, przy nieobowiązkowych - firmy farmaceutyczne,
ograniczenia w przyjęciach do placówek opiekuńczych - nie wiem.... , jeśli iść takim tokiem rozumowania to do szkoły i szpitala również można byłoby zabronić
Myślę , że społeczeństwo nie jest uświadomione jak to jest z tymi szczepionkami , tylko to jest pobożne życzenie abyśmy wszystko wiedzieli . Nikt nie chce uczciwie nas poinformować
Powtórzę za przedmówcami : temat dość złożony , wypowiedzi środowisk medycznych są różne i weź tu bądź mądry .
Z mojej wiedzy : podstawowe szczepienia - TAK,
te różne inne na wszystko , najczęściej skojarzone - wybór rodzica,
epidemia - tutaj ewidentnie w/g mnie obowiązki przejmuje Państwo,
koszty leczenia , odszkodowania - przy obowiązkowych szczepieniach -Państwo, przy nieobowiązkowych - firmy farmaceutyczne,
ograniczenia w przyjęciach do placówek opiekuńczych - nie wiem.... , jeśli iść takim tokiem rozumowania to do szkoły i szpitala również można byłoby zabronić
Myślę , że społeczeństwo nie jest uświadomione jak to jest z tymi szczepionkami , tylko to jest pobożne życzenie abyśmy wszystko wiedzieli . Nikt nie chce uczciwie nas poinformować
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Szczepić czy nie...nacisnęłam tak....a potem czytam czy szczepienie dobrowolne czy nie
Jeżeli ankieta ma dać jakiś obraz naszego myślenia to powinna być zmieniona dać możliwość ponownego głosowania.
Jeżeli ankieta ma dać jakiś obraz naszego myślenia to powinna być zmieniona dać możliwość ponownego głosowania.