Szarotka Polanica Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Szarotka Polanica Zdrój

Post autor: Bogutka5 »

Odnawiam temat Szarotka Polanica - wybieramy się dopiero w sierpniu. Ale po powrocie a może i w trakcie napisze o swoich spostrzeżeniach.
Jesteśmy pozytywnie nastawieni pomimo niektórych marnych opinii o tym miejscu.
Mi juz na dzien dobry podoba się, że nie jest to moloch i że w pobliżu parku zdrojowego.
Że jest to ponad stuletni budynek i ma swoją historię.
Stare budynki mają swój urok - oby jak najdłużej można nimi było oko cieszyć, ponieważ stare style architektoniczne już niestety w budownictwie nie wrócą.
Bogutka
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Jako ,że byłem w Polanicy do 31 maja to miałem przyjemność być w tzw "gościach " w Szarotce.
Budynek po modernizacji .
Szarotka wchodzi w skład kompleksu należącego do grupy ,którego właścicielem czy też głównym graczem jest Wielka Pieniawa
To w Pieniawie będziesz płacić opłaty obowiązkowe -klimatyczne TV czy inne
To w Pieniawie jest cała baza zabiegowa
To z Pieniawy dowożone są posiłki w Szarotce są urządzenia do podgrzania .
Pokoje utrzymane są w standardzie 2-3*** sprzątane co drugi dzień -Oczywiście jeżeli jedziesz Komercyjnie otrzymujesz dodatkowy Pakiet np w Pieniawie Szlafrok plus codzienne woda 0,25 butelkowa czy w szarotce też ..Tego nie wiem.
Jak wspomniano bolączka to Parking -ale masz namiary i mysle ,że będziecie zadowoleni z miejscówki.
Generalnie jesteś Bardzo blisko bazy zabiegowej bo to z górki całe 3 minuty do Pieniawy ..gorzej z powrotem
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darku dziękuję za informacje.
3 minuty drogi na zabiegi to żadna droga, są sanatoria np. Bałtyk Kołobrzeg, gdzie dopiero musisz się nałazić aby na zabiegi dotrzeć.
A chodzenie pod górkę nam nie straszne, wszak w planach łazikowanie po górach mamy.
Pozdrawiam
Bogutka
KennyHC
Na forum od: 20 paź 2019 21:59
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: KennyHC »

Dzień dobry, chciałem się zapytać osób które były w sanatorium Szarlotka w Polanicy Zdrój, jakie są naprawdę tam warunki : Czy są pokoje jedno osobowe, dostęp do internetu, jedzenie jest dobre czy lepiej stołować się na mieście jak tak to gdzie najlepiej, słyszałem ze łózka są okropne czy to prawda? Może coś więcej opisać te miejsce, a jeszcze jedno co warto zobaczyć w okolicy jakie górki jakie atrakcję. dziękuje. Jadę w listopadzie i ciekawy jestem tego miejsca .
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Kenny
W Szarotce bylismy w sierpniu 2018 r.
Piekne ciepłe lato. My bylismy bardzo z Szarotki zadowoleni. Spacery dosłownie 3minutowe na zabiegi do Wielkiej Pieniawy były przyjemnością (był sierpień).
Nie wiem czy sa tam pokoje jednoosobowe. My mieliśmy bardzo obszerna narożna dwójkę, z tarasem. Pokój był fajnie wyposażony w spora ilość szafek, szafeczek, duża łazienka. Jak było w innych, nie wiem. Było wifi.
Jedzenie w formie cateringu dowożone z Wielkiej pieniawy. Przez 3 tygodnie nigdy nie powtórzyła się zupa. Tylko czasami trzeba było sobie trochę o nią powalczyć bo szybko znikała z wazy. Nam jedzenia wystarczało, nigdy niczego nie jedliśmy poza sanatorium. W niedalekiej Biedronce można co nieco dokupić.
Nie zauważyliśmy jakiegoś dyskomfortu łóżek. Mi ewentualnie przeszkadzał hałas z ulicy, ale było lato i okna ciągle otwarte.
Bylismy z Szarotki jako miejsca noclegowego bardzo zadowoleni i chyba nie zamieniłabym go na Wielką Pieniawę, bo lubimy małe kameralne miejsca.
Listopad to zupełnie inny czas.
Jeżeli chodzi o zwiedzanie i wycieczki to oczywiście tamte okolice oferują bardzo dużo. Zalezy czy będziesz miał auto do dyspozycji, czy lubisz wysiłek. W listopadzie dzień krótki to popołudniu nie za wiele się da. Ale chętnie podpowiem to i owo.
Pozdrawiam
Bogutka
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kenny .... Szarotka ma tylko kilka miejsc parkingowych - my parkowaliśmy bez problemy w ulicy obok.
ODPOWIEDZ