Szarotka Polanica Zdrój
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Re: Szarotka Polanica Zdrój
Jesteśmy pozytywnie nastawieni pomimo niektórych marnych opinii o tym miejscu.
Mi juz na dzien dobry podoba się, że nie jest to moloch i że w pobliżu parku zdrojowego.
Że jest to ponad stuletni budynek i ma swoją historię.
Stare budynki mają swój urok - oby jak najdłużej można nimi było oko cieszyć, ponieważ stare style architektoniczne już niestety w budownictwie nie wrócą.
Bogutka
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Budynek po modernizacji .
Szarotka wchodzi w skład kompleksu należącego do grupy ,którego właścicielem czy też głównym graczem jest Wielka Pieniawa
To w Pieniawie będziesz płacić opłaty obowiązkowe -klimatyczne TV czy inne
To w Pieniawie jest cała baza zabiegowa
To z Pieniawy dowożone są posiłki w Szarotce są urządzenia do podgrzania .
Pokoje utrzymane są w standardzie 2-3*** sprzątane co drugi dzień -Oczywiście jeżeli jedziesz Komercyjnie otrzymujesz dodatkowy Pakiet np w Pieniawie Szlafrok plus codzienne woda 0,25 butelkowa czy w szarotce też ..Tego nie wiem.
Jak wspomniano bolączka to Parking -ale masz namiary i mysle ,że będziecie zadowoleni z miejscówki.
Generalnie jesteś Bardzo blisko bazy zabiegowej bo to z górki całe 3 minuty do Pieniawy ..gorzej z powrotem
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

3 minuty drogi na zabiegi to żadna droga, są sanatoria np. Bałtyk Kołobrzeg, gdzie dopiero musisz się nałazić aby na zabiegi dotrzeć.
A chodzenie pod górkę nam nie straszne, wszak w planach łazikowanie po górach mamy.
Pozdrawiam
Bogutka
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

W Szarotce bylismy w sierpniu 2018 r.
Piekne ciepłe lato. My bylismy bardzo z Szarotki zadowoleni. Spacery dosłownie 3minutowe na zabiegi do Wielkiej Pieniawy były przyjemnością (był sierpień).
Nie wiem czy sa tam pokoje jednoosobowe. My mieliśmy bardzo obszerna narożna dwójkę, z tarasem. Pokój był fajnie wyposażony w spora ilość szafek, szafeczek, duża łazienka. Jak było w innych, nie wiem. Było wifi.
Jedzenie w formie cateringu dowożone z Wielkiej pieniawy. Przez 3 tygodnie nigdy nie powtórzyła się zupa. Tylko czasami trzeba było sobie trochę o nią powalczyć bo szybko znikała z wazy. Nam jedzenia wystarczało, nigdy niczego nie jedliśmy poza sanatorium. W niedalekiej Biedronce można co nieco dokupić.
Nie zauważyliśmy jakiegoś dyskomfortu łóżek. Mi ewentualnie przeszkadzał hałas z ulicy, ale było lato i okna ciągle otwarte.
Bylismy z Szarotki jako miejsca noclegowego bardzo zadowoleni i chyba nie zamieniłabym go na Wielką Pieniawę, bo lubimy małe kameralne miejsca.
Listopad to zupełnie inny czas.
Jeżeli chodzi o zwiedzanie i wycieczki to oczywiście tamte okolice oferują bardzo dużo. Zalezy czy będziesz miał auto do dyspozycji, czy lubisz wysiłek. W listopadzie dzień krótki to popołudniu nie za wiele się da. Ale chętnie podpowiem to i owo.
Pozdrawiam
Bogutka