Krynica san.Continental

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Krynica san.Continental

Post autor: Bietka »

Byłam w Continentalu 3 razy, sanatorium nie najgorsze, warunki w miarę zależy czy pokój po czy przed remontem(remont trwa ponad 10 lat). baza zabiegowa po remoncie OK, szkoda że nie każdy zabieg był dostępny bo nie było miejsc np., na laser czy basen (miałam 3 X basen w turnusie).Opieka lekarska i pielęgniarek bardzo dobra, jedzenie ok. Ostatnio byłam 2 lata temu, gruz i pył sypał się na niektórych piętrach na górze pokoje po remoncie , niżej nie może się zmieniło ale nie sądzę. Góry do chodzenia to głównie Parkowa, reszta trochę dalej trzeba dojechać. Na wielu szlakach nie spotkasz żywej duszy (z wyjątkiem Parkowej i Jaworzyny). Krynica urocza, ładne obiekty zabytkowe, koncerty i pijalnia, jest gdzie potańczyć. Wg mnie góry trochę za daleko na warunki sanatoryjne. Byłam teraz w Rymanowie -tam szlaki wychodzą wprost z deptaka można sobie spacerować. Na razie Krynica mi się przejadła ale jak się nie było to warto. Są tam lepsze sanatoria ale w :kwiat: Continentalu jest nie najgorzej.
Pozdrawiam
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Krynica san.Continental

Post autor: hala5102 »

annajak pisze: "...Trochę te opinie negatywne mnie zraziły ale ostatnio byłam w Rabce w Szabesty i było jak dla mnie bardzo fajnie, a opinie były przerazające i nawet miałam ochotę zrezygnować..."
Nie sugeruj się opiniami. Ja w ub. roku jechałam z niepokojem i "duszą na ramieniu" do "Korony" w Muszynie. Tyle się naczytałam złych opinii o tym sanatorium, że w końcu zaczęłam wątpić w swój wybór (wybrałam ze zwrotów). Na miejscu okazało się, że rzeczywistość ma się nijak do opinii. Przebywałam tam te 3 tygodnie z przyjemnością i wróciłam zadowolona ze wszystkiego. Pozdrawiam. Życzę miłego pobytu w pięknej Krynicy :).

PS. Byłam w Continentalu jeszcze w czasach PRL-u na przełomie kwietnia/maja i byłam zadowolona.
ODPOWIEDZ