Dom Zdrojowy Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
minea
Na forum od: 11 wrz 2011 13:08

Re: Dom Zdrojowy Ciechocinek

Post autor: minea »

Byłam na przełomie września -października 2011 w Domu Zdrojowym nr IV ( poszpitalne NFZ). Warunki mieszkaniowe lekko masakryczne ale na resztę nie mogę narzekać. Zaplecze zabiegowe super, bardzo miłe panie od borowiny , urocza pani - właściwie młoda dziewczyna - instruktorka na basenie i gimnastyce. Na masaże chodziłam do nr 5 do pana Marcina- rewelka- polecam gorąco. Nie do końca zgadzam się z poprzednimi postami odnośnie wyżywienia, osobiście uważam że było urozmaicone i w rozsądnej ilości. Nie oczekiwałam wykwintnej kuchni ale i tak byłam mile zaskoczona jakością posiłków.Generalnie poza niefajnym pokojem nie miałam się do czego przyczepić. Zresztą i tak najważniejsza jest atmosfera, a tę tworzą ludzie. Ja trafiłam super. Dlatego na pewno wybiorę się jeszcze do Domu Zdrojowego, tym razem prywatnie .
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Ida »

Właśnie wybieram się do Domu Zdrojowego w listopadzie, też na poszpitalne. Wyżywienie mnie nie przeraża, gorzej z pokojami. Może coś podpowiesz, który najlepiej wziąć?
minea

Do Idy: trudno odpowiedzieć na pytanie : który wziąć najlepiej. W recepcji w trakcie meldowania zapytałam panią czy mogę dopłacic do jedynki, na co usłyszałam coś w stylu ,że mam bezpłatne poszpitalne więc nie mogę dopłacać do czegoś co mam za darmo. Jednak później spotkałam na turnusie ludzi którzy też byli na poszpitalnym a udało im sie dopłacić do dwójki ( około 100 zł za turnus) lub też odpowiednio wcześniej rezerwowali sobie jedynkę lub dwójkę. Albo źle zrozumiałam panią z recepcji albo po prostu za późno za sprawę się zabrałam. Natomiast warunki w dwójkach i jedynkach są nieporównywalnie lepsze ( panele, lodówka, nowoczesne szafy, schludne łazienki) , więc jak masz czas i możliwość to zadzwoń wcześniej i spróbuj zarezerwować sobie dwójkę albo jedynkę, bo w końcu będziesz tam mieszkać trzy tygodnie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki za informacje. Ja już dzwoniłam, ale o jedynce nie chcą rozmawiać. Na temat dwójki kazali dzwonić później. Jakoś to będzie, ważne, że tam jest dobra baza zabiegowa.
minea

Do Idy: Spróbuj zadzwonić nie bezpośrednio do Domu Zdrojowego tylko do PUC SA które zrzesza wszystkie szpitale w Ciechocinku bo z tego co wiem to tam chyba trzeba to załatwiać. I jeśli mogę coś podpowiedziec to lepiej w dniu rozpoczęcia turnusu przyjedź w miarę wcześnie, względnie jesli dasz radę, to dzień wcześniej( chyba coś płaci się za to ale to śmieszna kwota) . Ja przyjechałam koło 15 i dostałam chyba najgorszy pokój w Domu Zdrojowym ( w trakcie turnusu bywało się gościnnie w innych pokojach i każdy inny był lepszy). Warunki nawet w trójkach nie są luskusowe ale jest czysto, panie sprzątają co drugi dzień. Jak znam życie i tak nie będziesz miała czasu na przesiadywanie w pokoju, więc pewnie okaże się, że warunki lokalowe są rzeczą drugorzędną. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję serdecznie za podpowiedzi, w poniedziałek będę dzwonić, bo w sobotę to z pewnością w PUC-u nie pracują. Ciechocinek znam, bo byłam we WRZOSIE i CHEMIKU. Szczególnie dobrze wspominam tańce w Uroczej. Jakoś to będzie ;) .
minea

Do Idy; pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
ODPOWIEDZ