Komisja ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Yark
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 18:09
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 2 razy

Re: Komisja ZUS

Post autor: Yark »

Komisja odbyła się w styczniu 2020. Pierwsze skierowanie miałem do Kamienia Pom. Drugie do Ustronia.Teraz nad morze. Za tydzień , mam nadzieję, będę na miejscu :)
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2021 18:40

Post autor: Zuzza »

jak wrócisz opiszesz bardziej szczegółowo, prawda?
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Witam .
Niestety , dziś mój pan listonosz przyniósł złą wiadomość . Pani lekarz orzecznik (ponoć) na podstawie dokumentacji medycznej stwierdziła , że ,,nie jest pani niezdolna do pracy " :evil: .
Nie dość , że trzymali papiery przez dwa miesiące to dopiero teraz ogłosili wyrok i uzdrowili .
Mam 14 dni na odwołanie się czyli tzw. sprzeciw do komisji . A orzekała pani , która jest tylko internistą i lekarzem rodzinnym , pracuje w szpitalu , nieważne w jakim... w każdym bądź razie u nas podrzędnym . Czy taka lekarz zna się na sprawach reumatologicznych , zwyrodnieniowych , pulmonologicznych , układu krążenia , onkologicznych itd ?
Muszę złożyć sprzeciw bo co mi pozostało , nic . Będę walczyć i tyle :evil: :evil: .
Tak , jestem rozgoryczona i wściekła i nie ukrywam tego .
Innym życzę pozytywnego załatwiania wszelkich spraw związanych z ZUS-em i pozdrawiam