Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: Mazrena »

I co Zbyszku z tym Świnoujściem i Barbarką ?? na te chwile oni są zamknięci ?? bo nie działają jak ośrodki rehabilitacyjne ?? czy działają :?: :?:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Mazrena dostałem telefon z hotelu wczoraj i odwołano moją rezerwację. Chwilę rozmawiałem z panią z recepcji i stwierdziła, że hotele pewnie dopiero otworzą na Święta, czyli w kwietniu. Na razie zrezygnowałem z wyjazdu, bo już nie ma sensu dalej czekać na z nasz Rząd, który zmienia w ostatniej chwili swoje zamierzenia i nie można nic zaplanować.
Pojadę dopiero jak już otworzą hotele i gastronomię może na Święta, bo bez kawiarni i restauracji taki wyjazd komercyjny jest bez sensu.
Może szybciej doczekam się otwarcia sanatoriów, to wtedy biorę zwrot i pojadę do Świnoujścia.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Myślę, że hotele z ograniczeniami 25czy 50% poluzują trochę wcześniej niż w kwietniu. Ja zrobiłam wstępną rezerwację na marzec w Kołobrzegu ale jeszcze ...myślę i ...szukam . Miło chociaż pomarzyć :lol:
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbyszku czyli rozumie, że Barbarka to hotel i nie działa :( , bo Pomorze w Ustce działa tylko zrobili, że od stycznia pies nie może być w cz. hotelowej tylko w domkach a tam min 3 -os :roll:
Pozostaje mi czekać na coś .... ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam wszystkich.
Przed chwilą kontaktowałem się z OSW Barbarka z zapytaniem, czy się otwierają. Usłyszałem odpowiedź, że od 20 lutego hotel będzie czynny z 50% obłożeniem gości hotelowych, czyli zamiast 300 osób będzie ok. 150.
Będą pracować w reżimie sanitarnym i tak posiłki podawane do pokojów zamiast szwedzkiego stołu, nieczynna baza zabiegowa, pobyt 800 zł w pokoju jedynce i tak jak pisałem bez zabiegów, których normalnie jest w pakiecie 10 na turnus, czyli 8 dni.
Na razie nie przyjęto mojej rezerwacji, bo muszą obdzwonić gości, którzy mają wpłacone zaliczki za pobyty, które nie doszły wcześniej do skutku.
Mam zadzwonić w niedzielę wieczorem, bo wtedy będą mieli listę potwierdzonych rezerwacji i być może uda mi się zarezerwować jedynkę.
Oczywiście jestem zdecydowany na wyjazd, ale spróbuję jeszcze w innym hotelu bez bazy zabiegowej z której i tak nie można skorzystać.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Tak po prawdzie Zbigniewie to nie rozumiem po jakiego czorta Twoją rezerwację zlikwidowali. Wprawdzie z tego co zrozumiałam nie miałeś wpłaconej zaliczki ale mogłeś już czekać w kolejce ...
Dziwne to dla mnie.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewasz myślę, że z rezerwacją nie będzie problemu, bo ludzie się zniechęcą do wyjazdu z powodu zakazu korzystania z bazy zabiegowej i nieczynnej stołówki ze szwedzkim stołem, a to są atuty tego hotelu.
Przyjeżdżają tam ludzie praktycznie w wieku emerytalnym chcący dobrze zjeść i nie chodzi tu o ilość tylko o jakość posiłków i brać zabiegi, a tego akurat w tym czasie nie będzie. Będzie to pobyt typowo hotelowy, który mi akurat w tym czasie odpowiada.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbyszku, dzięki za info :? czyli nie warto mi jechać do Świnoujścia w takich obostrzeniach :( . Korzystniej jak pojadę do Ustki i tam mam szwedzki stół i zabiegi - tam tak było cały czas :oops:

:idea: :idea:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

To w takim razie Zbigniewie,tylko Ci życzyć by się spełniło :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 270 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Zbyszek , a nie chcesz jechać na prywatną kwaterę , skoro Ci zależy na samym pobycie w Świnoujściu :?:
Przeglądałam tę ofertę Mazrenki i całkiem ciekawie ona wygląda 8-)
ODPOWIEDZ