Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
We wrześniu wróciłam z Narcyza. Pokoje wczesny Gierek, materace tak stare , wygniecione że trudno się wyspać, szczególnie jeśli masz problemy z kręgosłupem. Jedzenie jak w sanatorium, mnie wystarczało, ale spora grupa kuracjuszy chodziła do lokali w Ustoniu na posiłki. Z zabiegów jestem zadowolona, ale schody do Uzdowiskowego Instytutu Zdrowia to tragedia (104 schody). Tuż przed wyjazdem miałam zdjętą ortezę ze złamanej nogi i dojście na zabiegi stanowiło spore wyzwanie. Osoby mające problemy sercowe i ciśnieniowe z wielkim wysiłkiem docierały na zabiegi. Kompletnie nie - zorganizowany proces przyjęcia nowych kuracjuszy. Po uprzednim telefonie do sanatorium w jakich godzinach są przjęcia (7 - 19) dojechałam do sanatorium o 8:30. Jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się, że trzeba czekać do 12. Poprzedni turnus opuszczał pokój do 12-tej, a jeszcze trzeba posprzątać. A więc następny turnus czeka, udało mi się odebrać klucz o 11:30. Przez te trzy godziny siedziałam przed sanatorium, całe szczęście,
że pogoda dopisała. Naprawdę wstyd, że NFZ pobiera opłaty za pobyt (580zł), a zupełne nie dba o bazę. Jak długo jeszcze da się bez remontów wykorzystywać to co jest? Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.