Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: renatka11 »

Dzisiaj dzwoniłam o zwroty dla siebie i męża. Były zwroty do sanatorium eden w Ciechocinku, Wieniec Zdrój, Inowrocław.Nie skorzystałam. Czekam na zwroty nad morzem 🐬🏊😄
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Powodzenia :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Nawet Wieniec Zdrój ? :o . Powodzenia i pozdrawiam wszystkich serdecznie , Ciebie Atinko również :serce: :kwiat: .
gosiaczek63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2015 19:18
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: gosiaczek63 »

renatka11 pisze: 11 sie 2020 16:19 Dzisiaj dzwoniłam o zwroty dla siebie i męża. Były zwroty do sanatorium eden w Ciechocinku, Wieniec Zdrój, Inowrocław.Nie skorzystałam. Czekam na zwroty nad morzem 🐬🏊😄
A który NFZ? Dziś mi proponowano Dąbki tylko nie wiem czy były podwójne. Poluję na Kołobrzeg 😉
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiaczek63. Jestem z mazowieckiego, też poluję na Kołobrzeg lub Świnoujście, chociaż pewnie wzięłabym i Dąbki lub inny kurort , byle blisko morza. Mogłam wydzwaniać o zwroty już w czerwcu, ale przez koronawirusa trudno było nam podjąć decyzję, czy w ogóle wyjechać, bo zrezygnowaliśmy z wczasów w Świnoujściu(opłacony zadatek). Teraz jesteśmy zdecydowani, bo w mojej miejscowości prawie nikt nie przestrzega zarządzeń MZ, a w sanatoriach tak, więc zarazić możemy się bez względu na to, gdzie będziemy przebywać, a w sanatorium nad morzem, oprócz zabiegów jeszcze leczniczy klimat. Pozdrawiam wszystkich polujących na zwroty i życzę tych wymarzonych, a Tobie Gosiaczek dobrego sanatorium w Kołobrzegu.
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Dziś dostałam że zwrotów Perłe w Sopocie.
Może ktoś jest i ma najświeższe ińformacje....
Planowo powinnam wyjechać w grudniu lub styczniu.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gratuluję. Ja bym sie nie zastanawiała, rehabilitacja i pobyt nad morzem latem - super. Dzisiaj dla mnie ze zwrotów był Kujawiak w Inowrocławiu, Ciechocinek, Wieniec Zdrój, Ustroń, Lądek Zdrój. Sanatorium nad morzem dla 2 osób nie było, więc dalej czekam i będę dzwoniła.
gosiaczek63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mirabella pisze: 12 sie 2020 14:56 Dziś dostałam że zwrotów Perłe w Sopocie.
Może ktoś jest i ma najświeższe ińformacje....
Planowo powinnam wyjechać w grudniu lub styczniu.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Podobno warunki nie ciekawe, ale bliskość morza wynagradza resztę 😉moja znajoma wzięła i za chwilkę jak poczytała o warunkach szybko odmówiła.
gosiaczek63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mirabella jeśli można wiedzieć jaki masz numer, bo ja 46 tysięcy i też tak sama sobie obliczam, mazowieckie oddział NFZ.
Gość

Post autor: Gość »

Jak ten czas leci... 🤔
Za chwilę minie roczek od powrotu z Buska. Powoli trzeba myśleć o nowych skierowaniach, a koło marca posmakować jak to jest z tym wydzwanianie zwrotów. Potrzebne będą dwa, łatwo nie będzie. Póki co wynotowujemy miasta i ośrodki, gdzie dobrowolnie raczej pchać się nie należy 😏.
Zresztą - ciekawe co nas czeka na wiosnę, czy będzie odwaga żeby gdziekolwiek się ruszać 🤔. Pozdrawiam wszystkich, którzy się dodzwonili i są zadowoleni z przydziałów.
ODPOWIEDZ