Disco polo

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Disco polo

Post autor: ewa11 »

No, właśnie co nam się podoba w muzyce disco polo, a co nie?
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Disco polo

Post autor: darek »

wszyscy Słuchamy
NIKT do tego się nie PRZYZNAJE !!
Zastanawiam się Dlaczego ten typ muzyki nazwany Jest Disco Polo , moze lepiej było by w prostym rozumieniu nazwac Muzyka RELAXU , muzyka wakacyjna ,muzyka odpoczynku.
Lubimy byc w grupie lubimy lażdy powracac do ..czasów młodości ,każdy odnajduje jakies melodie z sentymentem.
stąd tez nurt trend.
Którz podczas potańcówki nie podśpiewuje za Muzykiem nawet te najbardziej Banalne teksty.
Gdybysmy się wsłuchali w tekst niejednokrotnie na "trzeźwo "nie mozna tego słuchac ,ale w..Grupie kazdy daje wodze swej ..no Własnie czemu.
Lubię będąc w sanatorium udawać ,że tańcże wrytm tej muzyki można zgubic swe Braki w tańcu towarzyskim .
Ilez Osób ma Slawne klasy Mistrzowskie .
Kilka lat temu miałem przyjemnośc obcować z NIEZNANYMI sobie Osobami ,którzy wychodząc na parkiet w kołobrzeskim Sanie Wszystkich w kompleksy
A jednoczesnie tych zakompleksionych Świetnie wprowadzali w ankana tańca towarzyskiego przy popularnej muzyce Disco Polo bo chyba WSZĘDZIE w kazdym polskim sanatorium to graja a Sławne Szlagiery sa NIEŚMIERTELNE nie będe wymieniał ,ale każdy ma swa piosenkę ,którą kojarzy z Osobami mnie nadal przesladuje ..Cyganeczka i .... :serce:
pomimo ,że mineło ponad półtora roku :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Disco polo-powtórzę za Darkiem ...wszyscy słuchają a nikt się nie przyznaje, bardzo często słucham,tańczę i przyznaję się do tak niemodnej muzyki przy której się relaksuję,wpada w ucho i czasami na długo tam zostaje-do tego dochodzi muzyka w języku rosyjskim i to wśród niektórych już klasyfikuje mnie gdzieś na marginesie,słucham też innej muzyki bo po to ona jest żeby jej słuchać a różnorodność powoduje że różni ludzie jej słuchają według swoich upodobań i to jest normalne :!: :!: :!:
jarek62
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2012 21:44

Post autor: jarek62 »

Disco polo jest muzyką lekką łatwą i przyjemną :) porywa do tańca i śpiewu bez względu na wiek i umiejętności :!: :!: :!:
i chyba o to chodzi, nie tylko w integracji sanatoryjnej :) :) :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

darek,andrzej1955 może nie uogólniajmy.Ja zdecydowanie nie słucham i nie jestem w tej grupie co się do tego nie przyznaje.
Dla mnie pojęcie"słuchanie muzyki"znaczy tyle,co włączanie mp3 do słuchania tego co lubię.kupowanie nagrań takiej muzyki którą lubię,pogłaśniania radia na utworach,które lubię......i zapewniam Was,że w żadnej z tych grup nie mam ani jednego nagrania Disco Polo :D
Nie omijam szczególnie na wakacjach lokali z taką muzyką,(bo innej prawie nie ma) lub wybieram takie,w których tej muzyki nie ma lub jest jej bardzo mało.Ale na 100% nikt nie zobaczy mnie szalejącej na parkiecie w rytm "Żono moja" ;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Alice

Nie omijam szczególnie na wakacjach lokali z taką muzyką,(bo innej prawie nie ma) lub wybieram takie,w których tej muzyki nie ma lub jest jej bardzo mało.Ale na 100% nikt nie zobaczy mnie szalejącej na parkiecie w rytm "Żono moja"

Pozwoliłem sobie na zacytowanie Twej wypowiedzi.

Możesz a nie musisz wierzyc Mi ,że choc jestem fanem SANDAŁOW zakładam je na gołe stopy, choc mam kilka par tzw butów wizytowych nie nosze na stopach bialych skarpet, choc Człek ze mnie nie obyty znam ....Konwenanse .
Jednnakże będąc w sanatorium , na wakcjach w miejscowościach wypoczynkowych ze Świeca SZUKAĆ muzyki gdzie podczas Wakacji można ..potańczyc we Fraku czy długiej sukni.
A i zapewniam Cię ,że NAWET podczas Balow sylestrowych czy Imprez Karnawałowych znajda się Utwory z grupy Disco Polo.
Ta muzyka weszła w Nasze społeczeństwo i jest POWSZECHNA a cytowany przez Ciebie Utwor .."Żono Moja " jest dla mnie Prowokacja Wszak WSZYSTKIE Panie sa Żonami ..Jakiś partnerow nie koniecznie tych z ktorymi przebywamy na parkiecie .
Powszechnie wiadomym jest piosenka to GRA SŁOW -Ona musi wpaśc i poniekąd utrwalić się ,aby czas Odpoczynku REGENEROWAŁ.

Przyznaje się lat temu kilka będąc i mieszkajac w Starym Domu Zdrojowym w Krynicy Moimi sąsiadkami były dwie Siostry zakonne .
Poszedłem na tańce tak tańce z dwiem Zakonicami -czy był to grzech
-NIE było to totalne ZASKOCZENIE a i spożylismy po ..lampce wina -Co spowodowało i odbiło się echem Wśród ELITY Sanatoryjnej -ja byłem wytykany a na Owe Siostry chyba Wszyscy wylewali WSZYSTKO.
Nie przejroczylismy Granicy Dobrego wychowania ..Tańcząc przy muzyce bodajże zespołu Bayer Full tytułu nie przytocze.
Kilka lat później z Owymi siostrami spotkałem się w Watykanie i to One pośrednio umozliwiły Mi jak i mojej Rodzinie Najwspanialszy dzien w Moim ..Zyciu
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Moi drodzy, nie spierajmy się o disco polo ;)
Polo to sztuczny dopisek mający oznaczać jedynie, że to muzyka tworzona w języku polskim lub przez Polaków. Tak samo jest z Italo disco, latino disco czy "rusko" disco.
Jak sama nazwa mówi jest to disco i już, a więc muzyka nie do słuchania lecz do tańczenia. Muzyka dyskotek. Disco Polo niczym się nie różni od innych wymienionych disco.
Osobiście znam zaledwie kilka osób, które "słuchają" disco. Reszta słucha czegoś ambitniejszego ale to nie znaczy, że latem idąc do dyskoteki lub gdziekolwiek na tańce, oczekują, iż będą tam grane tanga czy walce ;) Nie, idą poszaleć, poskakać i wtedy potrzebne jest disco, jak już wspomniałem bez podziału "nacjonalistycznego" na polo, latino, italo czy inne ;)
Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ciekawe ,gdyby zapytać na polskiej ulicy w tzw "łapance" ;) co sądzimy o muzyce disco polo odpowiedż była by taka : słucham ? raczy pan żartować .
Zgadzam sie z twierdzeniem ,nie słuchamy może na co dzień ,ale na potańcówkach nie tylko w sanatoriach ;) bawimy sie doskonale ,przy utworach ...Zono moja, Miała matka syna ...itd .Nie spotkałam knajpki w której ,gdy gra się taką muzykę by goście ;) gwizdali ,raczej wszyscy tańczą ,bawią się ,po prostu.
Bo jeśli w swiecie jemy potrawy przyrządzane na "żywo " na oczach turystów czyli nas ,bez zachowania podstawowych zasad higieny i chwalimy sie tym wśród znajomych ;)
to juz o muzyce przy której wszyscy bez wyjątku tańczymy ,szepczemy ściszonym głosem :shock:
Zakłamanie ? może taka polska mentalnośc ot to.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ależ ja nie napisałam,ze nie akceptuję disco polo,tylko,ze nie jest to muzyka której słucham z wyboru.Można się przy niej świetnie bawić,ale niekoniecznie dla mnie w takt "Żono moja". Na ten kawałek mam wyjątkowe uczulenie szczególnie na sanatoryjnych parkietach.Kto zgadnie dlaczego? ;)
Cała moja wypowiedź odnosiła się głównie do stwierdzenia "wszyscy słuchają a nikt się nie przyznaje",a muzyki nie oceniam również,tylko jej po prostu nie słucham.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Jak niektórzy sie zorientowali moim konikiem jest muzyka lat 70tych, szczególnie każda odmiana rocka, blues i jazz... Natomiast lubię każdy rodzaj muzyki..... a zatańczyć mogę nawet w takt muzyki górali świętokrzyskich spod Łysicy :lol: :lol: a disco polo???? na bosaka....hulaj dusza niech się rusza :lol: :lol: ....żono moja, niech żyje wolność, facet to świnia :D itd,itp
No a jeżeli jest taki wymóg i okazja to i w szpileczkach tez dam radę :D
ODPOWIEDZ