Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Ania48 pisze:Wybieram się do Inowrocławia do Kujawianki od 4.X.13r.Proszę powiedzcie mi co powinnam zabrać ze sobą oprócz swojego skierowania i dokumentów.Pozdrawiam...
Witam.Jestem obecnie w Inowrocławiu, ale w Oazie. Turnus kończę 6 października.Pogoda w kratkę więc przyda się coś od deszczu i ciepłego,kostium kąpielowy,klapki ,dres. Z pewnością na zabiegi mokre będziesz chodziła do Tremy Inowrocławskiej (polecam) lub do Kujawiaka,Energetyka bo pozostałe prawdopodobnie są na miejscu.Wszystko bardzo blisko.Inowrocław jest uroczy,przepiękny Park Solankowy i Termy gdzie na spacerach spędza sie miło czas.Wiele ciastkarni a w nich przepyszne ciasteczka:)Wieczorem można spędzić czas na potańcówkach w Energetyku,Oazie lub w parku Solankowym.Nie zabieraj ze sobą złotej biżuterii !!! chyba że cos taniego .Przede wszystkim zabierz dobry humor.Z pewnością spotkasz wiele fajnych ludzi.Pozdrawiam
Dziękuję wszystkim tu obecnym za uczestnictwo.Mam pytanie czy w pokojach /Kujawianka/ jest czajnik czy trzeba się w niego zaopatrzyć.Ja wyjeżdżam w październiku więc mam cichą nadzieję ,że do tej pory włączą ogrzewanie.
Witam.Mam RZS o jakie zabiegi mogłabym poprosić lekarza?Ciekawe jak wygląda wizyta u lekarza? Czy można negocjować jakieś zabiegi czy dają bez porozumienia z pacjętem? Może ktoś mi na to odpowiedzieć?
Ania48 pisze:Witam.Mam RZS o jakie zabiegi mogłabym poprosić lekarza?Ciekawe jak wygląda wizyta u lekarza? Czy można negocjować jakieś zabiegi czy dają bez porozumienia z pacjętem? Może ktoś mi na to odpowiedzieć?
Inowrocław bardzo lubię....byłam tam trzy razy.
Godzina przyjazdu do sanatorium nie jest ważna......jak chcesz dostać jedynkę to rezerwujesz ją telefonicznie ,albo jedziesz dzień wcześniej.
Nigdy mnie lekarz nie badał...przegląda dokumentację i mówi jakie zabiegi są wskazane dla ciebie.
Jak wiesz co ci najbardziej pomaga to mów.W trakcie turnusu masz wizytę kontrolną ... lekarz może ci też zamienić zabiegi jak są ważne przyczyny.
Proś o kriokomorę,ćwiczenia w basenie solankowym i laser.
.......życzę miłego odpoczynku i skutecznej rehabilitacji
Witaj w Kujawiance jest bardzo wnikliwa pani doktor i sympatyczna zarazem. Jeśli chodzi o czajnik jest w pokoju,około 11 przydzielano pokoje byłam tam rok temu w październiku.Pozdrawiam
zaczynam turnus 25 października, jadę pierwszy raz do sanatorium, czy mogę dopytać o jakich laserowych zabiegach pisał jeden z użytkowinków forum? czy w Kujawiance do której jadę jest kriokomora? czy majac nadciśnienie moge o taki zabieg prosić?
Właśnie wróciłam z sanatorium.Jestem pozytywnie zakręcona Inowrocławiem w szczególności parkiem zdrojowym i klimatem tam panującym. Wracając do samego sanatorium ,nie było tak źle.Mieszkałam z 3 paniami ,dogadywaliśmy się doskonale więc nie mogę narzekać. Kujawianka ma trzy budynki.Kujawianka -B1 to stołówka oraz część hotelowa dla samotnych/z obserwacji jednak wiem że dostać w tej części pokój graniczy z cudem - jedynki dla vipów/,następnie Kujawianka -B2 to pokoje dwuosobowe ,zdarzają się pokoje typu studio tzn 1+2 os wspólna łazienka oraz jest też część zabiegowa,masaże i gimnastyka,krioterapia,jonoforeza. Oraz Kujawianka- B3 pokoje trzy osobowe z dużymi przedpokojami i łazienką.Na każdym piętrze stoją lodówki, deski do prasowania i suszarki do powieszenia prania.Administracja i Obsługa przemiła.Są też łączniki,którymi łatwo dojść /nie wychodząc na zewnątrz/przejść do stołówki bądź też na zabiegi.W pokojach stosownie do osób-czajnik,talerzyki,kubki,łyżeczki i ręczniki po 2 na osobę oraz podkład do zabiegów.
Jedną niedogodnością były zabiegi wykonywane na zewnątrz. Wzięłam ze sobą szlafrok i cały turnus wisiał w szafie,ani razu nie użyty. Najlepiej przydają się jednak dresy i adidasy. Czy to chłód czy deszcz,każdy musiał latać do innych sanatoriów na zabiegi. Nie było to przyjemne kiedy po hydromasażu lub borowinie musiałam wracać albo pół mokra albo rozgrzana do ,,domu".