Reasumując : kobieta myśli logicznie i posiada uczucia , których to tak bardzo mężczyźni pragną , natomiast mężczyzna myśli logicznie i chwała im za to , a uczucia gdzie ? .....wysyłają na ,,wycieczkę " ? .....szkodaZbigniew- I pisze:Spójrzmy na to przez chwilę w naukowy sposób. Otóż w badaniach mózgu przeprowadzonych za pomocą rezonansu magnetycznego dotyczących rozumienia języka mówionego przez kobiety i mężczyzn wyszła na jaw jedna bardzo interesująca prawidłowość. Okazało się, że kobiety do zrozumienia języka używają zasadniczo obu półkul mózgowych, podczas gdy mężczyźni tylko jednej, lewej, która odpowiada za logikę. Z czego wynika, że kobiety analizują mowę nie tylko jak mężczyźni, czyli za pomocą logiki, ale także od razu włączają w to emocje.margot pisze:...nie zgadzam się z Twoją tezą .....ale to jest tylko moje zdanie .......
Kobiety nie interpretują słów wyłącznie w sposób logiczny, lecz także przeżywają je uczuciowo. Dlatego mężczyznom trudno jest zrozumieć kobiety.![]()
![]()
Tajemnica kobiety !
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Tajemnica kobiety !
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 sie 2013 12:53
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 10 razy
Margot , pisałem o różnicach w budowie naszych mózgów i reakcji na słowo. Mężczyźni ośrodek emocji i uczuć mają w tej samej części co kobiety, ale inaczej reagują na bodźce. Do kobiet bardziej dociera słowo, a do mężczyzn obraz.margot pisze:
Reasumując : kobieta myśli logicznie i posiada uczucia , których to tak bardzo mężczyźni pragną , natomiast mężczyzna myśli logicznie i chwała im za to , a uczucia gdzie ? .....wysyłają na ,,wycieczkę " ? .....szkodakobietom też czasami trochę uczuć ze strony panów nie zaszkodziłyby w tworzeniu miłej i sympatycznej atmosfery choćby na spotkaniach forumowych
Mężczyźni, to też gatunek ludzki, wiesz? My też mamy uczucia, np. potrafimy kochać. Nie wiedziałaś?
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Staż sanatoryjny: 6
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

Z telewizji, jakiś ciekawy film i nic innego.Żadnych seriali i ogłupiających programów. Nie jestem statystycznym Polakiem, czytam książki, poezję, artykuły przyrodnicze i podróżnicze itp.anusia153 pisze:Zbigniew i Ty to oglądasz,
-
forumowicz
A już myślałam, że oglądasz te tasiemcowe serialeZbigniew- I pisze:Z telewizji, jakiś ciekawy film i nic innego.Żadnych seriali i ogłupiających programów. Nie jestem statystycznym Polakiem, czytam książki, poezję, artykuły przyrodnicze i podróżnicze itp.anusia153 pisze:Zbigniew i Ty to oglądasz,
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
wiatrem namiętności penetrując ciało
oplotłeś mnie siecią miłości
rozgrzałeś promieniem czułości.
Fale pożądania o brzeg uderzały
i naszą tęsknotę jak piach rozmywały
swym ciepłym oddechem zmysły rozbudziłeś
uczucia najczystsze z wnętrza uwolniłeś.
Czas nie miał znaczenia nic się nie liczyło
zespoleni w jedno spijaliśmy miłość
i rozkosz spływała kroplami po ciele
a przed nami takich nocy jeszcze wiele…""
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

Gdybym go oglądał od początku do dziś, mój mózg obecnie by się składał z dwóch szarych komórek obijających się po pustej czaszce, a przebłysk jakiejkolwiek myśli by się pojawiał tylko w momencie ich zderzenia, czyli bardzo rzadko.anusia153 pisze: A już myślałam, że oglądasz te tasiemcowe seriale![]()
![]()
![]()
brr