Wyjazd ze zwrotów
-
forumowicz
Re: Wyjazd ze zwrotów
-
forumowicz
Dzień dobry,
W nawiązaniu do Pana wiadomości, informuję, że po skontaktowaniu się z Oddziałem Wojewódzkim, działem uzdrowisk, poinformowano mnie, że tylko pacjencji, którzy oczekują minimum 12 miesięcy mają prawo do skorzystania ze zwrotów na uzdrowiska. Jest możliwość skontaktowania się z nasza infolinią 800190590 w celu przełączenia do działu ze zwrotami, lub osobiście można złożyć dyspozycyjność w piśmie, podając w jakich terminach byliby Państwo dyspozycyjni, aby jechać na pobyt w uzdrowisku sanatoryjnym. Oddział Wojewódzki po zweryfikowaniu ma możliwość przydzielenia wyjazdu, jeśli terminy dyspozycyjności się pokrywają.
-
forumowicz
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
Przynajmniej 3 miesiące w "kolejce" i proponujemy zwroty do wykorzystania....oczywiście musi upłynąć 18 miesięcy od ostatniej kuracji.
-
forumowicz
Niestety my jako Telefoniczna Informacja Pacjenta nie posiadamy wpływu jak wygląda kolejność i czas oczekiwania na przyznanie zwrotów od momentu złożenia .
Każdy Oddział Wojewódzki ma swoje wytyczne co do regulaminu
-
forumowicz
Dzień dobry,
W przypadku zapisów prawnych polecam kontaktować się z Rzecznikiem Praw Pacjenta, który zajmuje się udzielaniem szczegółowych informacji od strony prawnej.
Dziękujemy za kontakt z Telefoniczną Informacją Pacjenta
no to piszemy do Rzecznika,może wymyśli coś nowego
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Max,czyli taki wniosek?!... Z NFZ różnie odpowiadają, że już po 12 miesiącach można zgłosić dyspozycyjność i potwierdzić i napisać w jakim okresie czasu ..i itd..?
a inni po 18 miesiącach... a jeszcze inni- gdyż to różnie bywa w określonych województwach..
Że np. Atina..., a Ty pisałeś po weryfikacji po 18 miesiącach plus 3 miesiące jeszcze.....
Czytam Was i dziękuję za wiadomości..
Nigdy ze zwrotów nie korzystałam , jest to dla mnie nauka i informacja , bardzo dobra na przyszlość....
W sumie powiem szczerze że podziwiam osoby, które starają się ze zwrotów, gdyż to naprawdę trzeba codziennie dość długo dzwonić i dodzwonić się i mieć na to czas przez jakiś okres , różnie to trwa, czy 1-2- 3 tygodnie czy nawet dłużej , a czasami.... wcześniej to pewnie też udaje się...
Ja raz próbowałam dzwonić to dzwoniłam w przeciągu może dwóch tygodni z 3 razy i nigdy nie było dla mnie dla moich schorzeń zwrotu....
Dziękuję za wiadomości Wasze..
Serdecznie pozdrawiam..
Wszystkiego dobrego życzę...