Sanatorium Oblęgorek I
-
yasmina15
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 18 lip 2013 21:06
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Sanatorium Oblęgorek I
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 16 razy
Re: Sanatorium Oblęgorek I
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
-
yasmina15
- Aktywny Kuracjusz

- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
napisz skargę do NFZ,mnie kiedyś zwrócono pieniądze za niewłaściwe potraktowanie.Wzięto ode mnie opłatę za tzw podwyższony standard.NFZ nakazał zwrot,bo umowy są zawierane na miejsce w pokoju,a nie na standard wyposażenia.Mieszkaliście w jedynce,to na pewno nie powinna być pobrana opłata za 2 osoby,chyba,ze był to pokój dwuosobowy z tzw. małżeńskim łóżkiem.
-
yasmina15
- Aktywny Kuracjusz

Sprawę rozwiązano w ten sposób,że mężowi i mnie przydzielono 1.Nie wyraziliśmy zgody na dopłatę.Pokój, w którym nas zakwaterowano to klitka 2,5 metra na 3,5.Wtłoczone są 2 łożka ,a pomiędzy nimi 30cm przejście do łazienki.Specjalnie o całej sprawie napisałam na forum,aby ostrzec innych.Jest to oszustwo skoro za jednoosobowy pokój wzięto podwójną opłatę.Alice pisze: yasmina15
napisz skargę do NFZ,mnie kiedyś zwrócono pieniądze za niewłaściwe potraktowanie.Wzięto ode mnie opłatę za tzw podwyższony standard.NFZ nakazał zwrot,bo umowy są zawierane na miejsce w pokoju,a nie na standard wyposażenia.Mieszkaliście w jedynce,to na pewno nie powinna być pobrana opłata za 2 osoby,chyba,ze był to pokój dwuosobowy z tzw. małżeńskim łóżkiem.
-
Janeczka64
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 lip 2013 18:31
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 4
Niestety, takie praktyki nie są rzadkością. Zwykle z dwójek robią trójki, też jest wtedy ciasno , ale z jedynki dwójkę? no, no, czego to jeszcze nie wymyślą...
- Felice
- Przyjaciel forum

niestety z tym jest mały problem.W sumie nie ma żadnego przepisu określającego wielkość pokoju,jest tylko taki,który mówi,że masz mieć zapewniony dostęp do łóżka.Jeżeli były w nim dwa łóżka tzn że była to dwójka,tak pewnie będzie tłumaczyć się sanatorium.
-
forumowicz
Nie wiem Alice jak w sanatoriach ,ale w hotelach,agroturystykach takie standardy sa scisle okreslone .Alice pisze: yasmina15
niestety z tym jest mały problem.W sumie nie ma żadnego przepisu określającego wielkość pokoju,jest tylko taki,który mówi,że masz mieć zapewniony dostęp do łóżka.Jeżeli były w nim dwa łóżka tzn że była to dwójka,tak pewnie będzie tłumaczyć się sanatorium.
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum