...Ciche Wąwwozy znacznie wyzej i bardziej pionowo dla ludzi starszych i chorych to kaplica,uwiezienie na trzy tygodnienospa pisze: 01 wrz 2019 09:31 ZNP Ta sama górka jako słabo chodzący jestem tu uwięziony.Basen nieosiągalny po miasteczku też nie pochodzę.Ogólnie d...... blada.
Ciche Wąwozy Nałeczow
- halina-s
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 cze 2016 18:56
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Ciche Wąwozy Nałeczow
- halina-s
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 cze 2016 18:56
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
...ludziom starszym i mniej sprawnym ,nawet kijki nie pomogą.Jak mozna ludzi chorych i starszych wysyłac do takich sanatoriów,czyzby lekarze nie mieli zielonego pojecia na jakiej wysokosci to lezyjania pisze: 01 wrz 2019 14:23 Przy problemach kardiologicznych pokonanie tej gorki było ponad moje siły.Serce stawało dęba,problem z oddychaniem-mogło to się zle skończyć,więc zawróciłamNastepnym podejściem uzbroiłam się w kijki i pomalutku dosłownie wspięłam sie na szczyt.Zejście również nie było łatwe,całe szczęście było sucho i przy dużej ostrożności z ulgą znalazłam się na dole.Wszystko zależy od kondycji i tyle.Pozdrawiam
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
A jak wysyłają sercowców w góry, niektóre ośrodki w Krynicy, Szczawnicy Wiśle, Ustroniu czy Wysowej. Tam są dopiero podejścia. Nałęczów to przy nich ledwie pagórki. Sanatoria ocenia szanowna komisja zdrowa na ciele, niekoniecznie na umyśle ale tego nie da się wyeliminować.