Słowacki Spa Busko Zdrój
Re: Słowacki Spa Busko Zdrój
Ja pojechałem do sanatorium na leczenie, a nie na zabawę. Jak ktoś chce jechać na zabawę to bardzo dobrze trafił. Nawet 1-go sierpnia 2019 o godz. 17.00 w restauracji Słowacki w bufecie na własne oczy widziałem jak sprzedawana była wódka HAŃBA (bo KASA).
Na poważne leczenie należy szukać innego sanatorium.
Słowacki to prywatne sanatorium i z tego wynika widoczna niechęć do skierowań z NFZ. Potwierdzam opinię wcześniej napisaną w internecie, że kuracjusze ze skierowaniem z NFZ to DRUGI SORT, widoczny na każdym kroku. Sanatorium przyjmuje przede wszystkim kuracjuszy na prywatny pobyt.
Korespondencja mailowa z sanatorium czyli oficjalna jest ŻADNA.
Organizacja podczas przyjęcia do sanatorium czy wyjazdu fatalna.
Obsługa w sanatorium nie wypada oceniać, ale Panie fizjoterapeutki czy Panie sprzątające miłe, sympatyczne i uczynne. Miło popatrzeć. Pozostały personel - różny. Natomiast pielęgniarki czy lekarka bezczelne i aroganckie.
Wyżywienie nie mogę ocenić, ponieważ nie mam porównania do innych sanatoriów, ale cytuję „sala jadalna jest nieduża, stoliki najczęściej 4 osobowe – bardzo małe. Ewidentnie widać różnicę pomiędzy salą NFZ, a częścią prywatną”. W NFZ talerz na talerzu – dosłownie. Przez 21 dni nie spotkałem prostego talerza (najprawdopodobniej kupione jako braki z fabryki). Co do jakości i ilości pożywienia, to nie mam odniesienia do innych sanatoriów, poza tym, że należy dopłacić do wyżywienia 8 zł dziennie. W tym sanatorium liczy się tylko KASA. Tu taki malutki przykład: jak jedziesz na wycieczkę z zaprzyjaźnionego biura podróży z sanatorium, to prowiant za obiad czy kolację dostaniesz bez problemu, ale jeśli jedziesz z innego biura to już nie (bo KASA).
Pokoje dla NFZ są przydzielane w większości od ulicy, a to jest związane z tym, że vis-a-vis sanatorium jest restauracja w której bardzo głośne codzienne imprezy kończą się grubo po 24.00. Jak toś to lubi to OK. Ja się czułem, jakbym mieszkał w oberży, a nie w sanatorium.
Parking jest, ale kuracjuszy z prywatnym pobytem. Ci z NFZ niech zapomną, chociażby o 1 miejscu.
Ktoś wcześniej napisał „Internet działa nieźle, nawet film się da obejrzeć”. Ja twierdzę, że jest to nieprawda. slowacki_cap na 2 piętrze ma zasięg kropki i sporadycznie 1 kreski. Łączność jest ciągle zrywana.
Reasumując, żałuję, że trafiłem do tego sanatorium.
-
kmz44
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 mar 2017 20:09
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 10
- Pasjaart
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 12 cze 2020 17:16
- Podziękowano: 1 raz
Oddziałowa raczej niemiła,mało kontaktowa.Ale najgorsza była dla mnie z personelu pani dr.[nazwisko].Zanim nas przyjęła to prawie 2 godz.siedzieliśmy pod jej gabinetem.Niby sympatyczna,ale nie ma dyskutowania odnośnie zabiegów."Wytyczne funduszu" to jej ulubione zdanie.Zabiegi najtańszym kosztem,wszystko inne owszem napisze ale za kasę.Miałam wrażenie,że każdy z nas miał podobny zestaw zabiegowy
Jedzenie...jestem wegetarianką i niby wszystko przez telefon było dogadane i miało być bez kłopotu,ale później bywało różnie.Czasami na obiad miałam zupę czyli rozpuszczony szpinak w mikrofali,bo pewnie pani zapomniała o mnie...nie było najgorzej bo na drugi dzień dostałam np.naleśniki lub makaron z sosem borowikowym,na kolację sałatkę grecką czy śledzia.Reszta kuracjuszy mi zazdrościła.
Brak przepustek.Czasami ktoś brał do 24.00 jak miał znajomych na weekend ale ogólnie nie jest to praktykowane.Drzwi są zamykane o 22.00,ale to w końcu szpital.Rolę recepcji obejmuje pielęgniarka,która zostaje na nocny dyżur.
Codzienne na miejscu są dancingi na sali,która w ciągu dnia jest jadalnią.Wtedy wstęp był 6zł,teraz w tyg.chyba 7-8zł,a w sobotę 10zł.
Powód: usunięto nazwisko i imię
-
Chamader
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2017 16:44
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Warto wiedzieć jak jest dzisiaj.....?????
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- Pasjaart
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 12 cze 2020 17:16
- Podziękowano: 1 raz
andrzej1955 zgadzam się z Wami.Ale trudno wystawić opinię z pobytu jeżeli na forum się jest od 6 dni
Będąc w tym roku w styczniu w "Krystynie "(opinia wystawiona)poznałam kilkoro kuracjuszy przebywających w tym samym czasie w Słowackim.Z naszych rozmów wynikało,że nie wiele się zmieniło w tym obiekcie.Szkoda,tak jak piszecie,że jak ludzie wracają ze swoich pobytów to nie opisują na bieżąco swoich odczuć.Ja napisałam co mogłam...mimo,że opinia "stara jak świat"może się komuś przyda.Pozdrawiam serdecznie i życzę samych dobrych dni
-
Chamader
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2017 16:44
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
<<Pasjaart>> dziękujemy, że wkroczyłaś w nasze szeregi i rozumiesz ważność dzielenia się spostrzeżeniami.....Pasjaart pisze: 18 cze 2020 13:11 Ale po kolejnych wyjazdach widzę jakie to ważne żeby się dzielić swoimi
Dużo zdrowia na przyszłość i odpowiedniejszych miejsc na wypoczynek...........................