Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
yasmina15
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2013 21:06
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: yasmina15 »

No cóż niepojęte są zasady przydziału sanatorium. Zwykli kuracjusze muszą pokornie czekać... i czekać aż sobie NFZ o nich przypomni. Od poniedziałku zaczynam się pakować Wrażeniami podzielę się na forum. :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Yasmino, życzę Ci cudownego odpoczynku i skutecznej kuracji..... :kwiat:
yasmina15
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2013 21:06
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: yasmina15 »

Ewiko!Dziękuję za życzenia i do spotkania na forum po moim wyjeździe a przed Twoim wyjazdem :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Wróciłam z Inowrocławia ,a tu skierowanie...Szczawno i listopad,znów,jak poprzednio.Tylko teraz Dom Zdrojowy.Niestety,w moim aktualnym stanie zdrowia/ogromne problemy z kręgosłupem,mimo pobytu w Inowrocławiu/nie mogę pojechać.Odsyłam jutro,prosząc o skierowanie na marzec lub kwiecień 2014 i to nie do Szczawna.Przy składanym wniosku też dałam taką prośbę,lekarka napisała mi Kołobrzeg,lekarz orzecznik Kołobrzeg,świnoujście,Szczawnica,Rymanów i Szczawno,no to dali Szczawno.Może dlatego,że ostatnie było na liście,a może z przyzwyczajenia,bo poprzednio to samo.Naprawdę juz sama nie wiem,co o tym wszystkim myśleć,jaki będzie finał.
Kolczyk2051
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2011 18:30

Post autor: Kolczyk2051 »

Witam wszystkich oczekujących na przydział z mazowieckiego NFZ. Ewiko po weryfikacji wyślij sama skierowanie ew. wrzuć do skrzynki' dołącz pismo z prośbą o przyznanie Ci sanatorium w okresie jaki Ci pasuje. Możesz poprosić przy okazji jakąś miejscowość która Ci najlepiej odpowiada. Zrobiłam tak dwukrotnie i się udało. W końcu tam pracują ludzie. Zamierzam zrobić to w tym roku również, ponieważ 18 m-cy mija mi pod koniec pazdziernika. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Narewka napisz czy zmienili ci termin?
Czy prośbę o zmianę terminu potwierdzał lekarz?
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Nic jeszcze nie wiem, bo dopiero przecież wysłałam, musi jeszcze nabrać mocy urzędowej. :D Napisałam tylko pismo, zrobiłam xero z wypisów z Inowrocławia, (ostatnio bywam tam co kilka miesięcy), zrobiłam xero z aktualnego prześwietlenia kręgosłupa, a tam same zmiany, kręgozmyki, no i to wszystko wysłałam.
Co będzie dalej, to nie wiem, ale na razie nie myślę. W wyszukiwarce w dalszym ciągu jest status _przydzielone skierowanie.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kolczyk 2051 zrobiłam tak jak mi podpowiedziałaś. Bardzo jestem ciekawa jak się do tego ustosunkują. Mam nadzieję że pozytywnie.
Pozdrawiam.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj jak tu cicho....... A ja zaglądam z nadzieją że napiszecie jak w naszym NFZ spadają numerki. Niestety u mnie wciąż informacja o weryfikacji i pojęcia nie mam co się dzieje w kolejce. Oświecicie mnie? :D
Kolczyk2051
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2011 18:30

Post autor: Kolczyk2051 »

Witam- moja znajoma otrzymała skierowanie z nr 12tys . Do Krynicy ale niestety ze względów zdrowotnych była zmuszona zwrócić. Ciekawa jestem co dalej.Tylko jak zauważyłam jakoś dziwnie te numerki schodzą.
ODPOWIEDZ