Konstancja w Konstancinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 lip 2019 08:36
Oddział NFZ: Podkarpacki
Podziękowano: 4 razy

Konstancja w Konstancinie

Post autor: zbidyl »

Witam. Jestem tu nowy, to na początek pozdrawiam wszystkich byłych,obecnych i przyszłych kuracjuszy. Poprzedni pobyt w sanatorium 19 lat temu w Wysowej w "Beskidzie" wspominam bardzo miło.Obecnie jestem na emeryturze, dostałem skierowanie do Konstancji w Konstancinie. Szukałem w necie jakiś informacji i poza tą, że jest to hotel należący do uzdrowiska nie było nic. Jak się okazało na miejscu ( jestem tu 5 dzień ) NFZ dopiero od niedawna zorganizował tu pobyt dla kuracjuszy. Z tyłu budynku parking. Dostałem pokój z łazienką w którym mieszkam sam, czysty, zadbany z płaskim tv na wyposażeniu. Łóżko wygodne. Całodzienne wyżywienie jest na miejscu. Śniadanie 8:00, obiad 13:00, kolacja 18:00. to chyba standard jeżeli chodzi o godziny. Co do jakości i ilości posiłków to ocenę wystawię na koniec pobytu. Na teraz w każdym razie poza owocami nic nie dokupuję. Na zabiegi w " Białym domu" niewielki spacer. Miejsce i okolica przepiękna. Blisko basen solankowy w EVA Park Life & SPA, trochę dalej w Sanatorium Uzdrowiskowym CKR dużo większy basen . Dużo miejsc do aktywnego wypoczynku.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Konstancja w Konstancinie

Post autor: Pancernz »

Jak na pierwszy post całkiem nieźle ,trzeba gromadzić takie info a Ty nie zmuszany tym się z nami dzielisz,dzięki
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zaciekawiła mnie ta Konstancja i w Konstancinie ;) ,
Wstęp dobry , czekamy na ciąg dalszy - dziękuję Zbidyl i dobrej kuracji :)
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz

W parku zdrojowym jest amfiteatr, miałem przyjemność być wczoraj na występie Big Band Rondo Konstancin. Jak napisano w zapowiedzi "najpiękniejsze arie i piosenki muzyki operetkowej i musicalowej". Nie zawiodłem się - doskonały występ, nawet pogoda się udała. Godzinę później potańcówka w altanie przy Hugonówce. Ciepły wieczór, wspaniałe melodie doskonale zastąpiły rehabilitację której w niedzielę nie ma.
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz

Spacerując robię czasem fotki, gdyby kogoś interesowały to podsyłam link : https://photos.app.goo.gl/MWz1HrxiFLyPmnNJ6
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz

Jak to na wyjeździe. Zawsze się coś przytrafi. W niedzielę ukruszył mi się ząb, i w poniedziałek od rana dzwonienie po gabinetach skłonnych przyjąć mnie jeszcze w tym samym dniu. I znalazłem przemiłą panią doktor, ( zainteresowanym podsyłam link: [link]) - można znowu się uśmiechać.Dzisiaj nawala zegarek- nie miał się kiedy zepsuć tylko na wyjeździe?. I znowu trafiam na zegarmistrza ([adres] ) który na poczekaniu załatwia sprawę.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2019 16:41 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link i adres;
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz

Przepraszam za te nie działające linki z poprzedniego wpisu. Nie mam na to wpływu. Ponieważ minęła połowa pobytu to mogę ocenić wiele rzeczy. Zacznę od wyżywienia. Jest catering [link], posiłki urozmaicone, porcje dla mnie OK. Dokupuję tylko owoce w [adres]. Doskonałe ciasta i lody mogę polecić z cukierni [adres], staram się nie przesadzać by nie przytyć. W Konstancji jest czysto, na bieżąco uzupełniany zapas wody mineralnej. Jestem już po kontrolnym badaniu lekarskim. Od wczoraj doszła mi dodatkowa gimnastyka w "Białym Domu". Cieszy profesjonalny sprzęt do ćwiczeń. Ponieważ jest nas garstka z NFZ w hotelu przebywają również inne grupy. W tej chwili są to kombatanci z za naszej wschodniej granicy. Dzisiaj ma się odbyć koncert charytatywny z okazji 15 lecia ich przyjazdu do Konstancina.
zbidyl
Kuracjusz
Kuracjusz

Kończy się pobyt czas na podsumowanie. Jedyny minus zakwaterowania to brak lodówki. Poza tym same plusy. Rehabilitacja w Białym Domu OK. Mili sympatyczni cierpliwi!!!! Brawo. Z przyjemnością polecam.
ODPOWIEDZ