Belweder w Dusznikach

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Belweder w Dusznikach

Post autor: Zosia »

Witam ! Czy zna ktoś to miejsce ? Wybiera się tam mój brat ale nic nie wiemy o tym sanatorium. Może ktoś był i zechce się podzielić informacjami :)
katarzynaW.
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 mar 2012 21:14
Staż sanatoryjny: 6

Re: Belweder w Dusznikach

Post autor: katarzynaW. »

W Belwederze byłam z koleżanką w ubiegłym roku w sierpniu. Jedzenie-kwestia gustu, jak dla mnie typowo sanatoryjne, bezsmakowe, chodziliśmy podjadać do okolicznej knajpy.
Duży plus to możliwość transportu z Wrocławia do Dusznik dla przyjeżdżających i wyjeżdżających kuracjuszy. Sanatorium ma własny transport, co jest szczególnie ważne dla mniej sprawnych osób.
Duży minus to lekarz wpadający na parę minut rano i zaraz pędzący do innych sanatoriów. Jak dla mnie to kompletne nieporozumienie :cry:
Baza zabiegowa bardzo słaba, rano często nie było wody na kąpiele, zabiegi wykonywały dwie zabiegane starsze panie. Chaos, opóźnienia, w mojej osiedlowej przychodni takiego bałaganu nigdy nie uświadczyłam. I trudno tu winić personel, skoro dwie osoby musiały wszystkie zabiegi wykonywać. W końcu jedna z tych pań się rozchorowała i części zabiegów nie było, bo ta druga pani nie potrafiła ich wykonywać. A osobom zarządzającym tym przybytkiem, do głowy nie przyszło, że może tak na wypadek choroby czy innych zdarzeń losowych mieć w odwodzie jakieś zastępstwo?
Sprzęt na sali raczej stary i wysłużony, ciągle coś tam skrzypiało i odpadało.
Duszniki są piękne, okolice też, do Pragi niedaleko, turystycznie pobyt uważam z a bardzo udany, rehabilitacyjnie już znacznie mniej.
ariana
Na forum od: 21 wrz 2013 16:07
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Belweder w Dusznikach

Post autor: ariana »

Belweder,Duszniki
Fajnie polozony,obok parking.Jedzenie dobre,urozmaicone,pokoiki o przyzwoitym standardzie,obsluga mila-sprzataczki,recepcjonistki.
Rehabilitacja pod psem-stary sprzet,chaos w terminarzu,obsluga niemila.
Pobyt turystyczny? Jak najbardziej.
Turnus rehabilitacyjny? nie polecam.
ODPOWIEDZ