Sasanka w Świnoujściu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Sasanka w Świnoujściu

Post autor: forumowicz »

a co Ty Gieniuchna , znowu chciałaś nad morze :?: :shock: :mrgreen:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

A chciałam :D a kto mi zabroni chcieć :?: :lol:

ciekawska12 pisze: 05 maja 2019 07:57 Geniu życzę aby Ci się udało.
No niestety , nikt nie zrezygnował dla mnie ;)

Gdy znowu dostaniesz gdzieś skierowanie , pytaj śmiało .... jeśli nie ja , to ktoś na pewno Ci pomoże .
To główne założenie forum .... przed wyjazdem pytamy , po powrocie opisujemy ;)
Mam nadzieję , że miałaś udany pobyt i szybko rozpracowałaś labirynty :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ciekawska12 pisze: 05 maja 2019 07:57 Byłam, sprawdziłam, polecam :)
Czyli kolejna osoba poleca :D
Szkoda , że tak mało napisałaś ... napisz chociaż o tych drzwiach w jadalni , czy są otwarte , można nimi wyjść na zewnątrz :?:
ciekawska12
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2018 13:30
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ciekawska12 »

...a więc tak : jedzenie- dużo (jak dla mnie, niestety nie schudłam :roll: ) , zabiegi- bardzo dobra baza zabiegowa, panie rehabilitantki bardzo miłe ,pokoje- mogłyby być większe (choć są różne ) a szczególnie łazienki, spory minus za małe kabiny prysznicowe (jak ktoś ma więcej ciałka to problem :!: ) drzwi w jadalni od strony tarasu oczywiście otwarte- cieszyły się sporym powodzeniem, labirynty- żaden problem ( chyba ,że ktoś rozkojarzony :lol: ) 22-ga cisza nocna- pani pielęgniarka wędruje po pokojach z zapytaniem czy wszystko ok. (słodkie :D ) panie na recepcji? - uśmiech za uśmiech :lol: :D , jest jeszcze pan złota rączka jakby co , 8-) wycieczki; Szwecja -Dania pojechałam mimo opini, że męczące myślę że sporo udało się zobaczyć, jak dla mnie super :!: , wyspa Rugia- przepiękna, oceanarium w Niemczech? ( polecam w GDYNI), dojazd: prom, taxi- żaden problem,
.....imprezy? co kto lubi do wyboru-( zdecydowanie na mieście) w restauracjach, klubach itp. duszno i ciasno, Złota Rybka na świeżym powietrzu, muzyka też ok :D
opłata klimatyczna 80 zł., telewizja bezpłatnie, czajnik na korytarzu, dodatkowy ręcznik 2zł
samo Świnoujście czyste i piękne , piękna plaża (niezależnie od pogody polecam codzienne spacery),
nowa promenada- piękna (do końca czerwca ma być ukończona), molo - rozpoczęta budowa

to tyle.Jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem :D
pozdrawiam wszystkich forumowiczów :serce: :kwiat: Tobie Gieniu oraz wszystkim , którzy wyjaśniali mi to i owo :roll: DZIĘKUJĘ :D :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z ogromną przyjemnością czytałam Twoja opinię :D dziękuję .... aż :serce: się rwie do Świnoujścia , super miałaś termin :D
Co do pokoi , to faktycznie dwójki sa dosyć małe , większe są te typu studio . Ja mieszkałam w pokoju 2 + 2 ... w bud B na drugim piętrze ... dosyć spory , z lodówką .. ten obok nas był nieco mniejszy i nie miał lodówki ...
A orientujesz się jak jest teraz z lodówkami :?:
ciekawska12
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2018 13:30
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ciekawska12 »

Mój pokój był też w budynku B na 1 piętrze, miałam lodówkę i szczerze mówiąc myślałam , że wszyscy mają.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

,, być może teraz wszystkie pokoje maja lodówki :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia ja to samo napisałem o Świnoujściu po powrocie z pobytu w sanatorium. Jak jechać nad morze do sanatorium , to tylko do Kołobrzegu lub Świnoujścia. Ja miałem bliżej do promenady i plaży niż ciekawska12, ale co do opisu samego Świnoujścia, to mam podobne zdanie o tym uzdrowisku. Cieszę się, że również nabrałaś chęci do wyjazdu do Świnoujścia, chociaż nie ma co ukrywać Kołobrzeg dysponuje większą bazą rozrywkową mam na myśli fajfy i dancingi,a zwłaszcza w okresie poza sezonem wakacyjnym. ;) :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbyszku , teraz spostrzegłam Twój wpis , zatem i tutaj napiszę ;)

Piszesz , że Świnoujście zaczyna mi sie podobać ;) ... no to nie czytałeś moich postów po moim pierwszym pobycie w Kołobrzegu .... w Św. byłam w 2015 , w Kg. rok później .....
Pisałam , że jako uzdrowisko o wiele bardziej podoba mi się Świnoujście .... piękniejsza promenada ( ta w Kg była wtedy przed remontem) , piękniejsza plaża , betonowe wjazdy na plażę , umożliwiające wjazd wózkiem inwalidzkim czy dziecięcym , aleja spacerowa wzdłuż plaży pięknie usytuowana , słoneczna , sa zatoczki z ławeczkami , lornety , w Kg idąc aleją przybrzeżną , oddzieleni jesteśmy od plaży krzakami , wydmami , jakimiś barakami , zacieniona drzewami .
Osoby , mające problem z poruszaniem się po piasku , nie mają możliwości spaceru wzdłuż plaży , jedynie odcinek od molo do portu i sam port są przyjemniejsze dla oka ;)

Wolę jednak jeździć do Kołobrzegu ze względu na położenie ośrodka . Jak wiesz , taniec to moja pasja :) w Świnoujściu od ośrodka są daleko knajpki , w Kołobrzegu są dokoła :)
Jeśli chodzi o fajfy ;) , sporadycznie w nich uczestniczę , chyba wtedy , gdyby bardzo padało , dla zabicia czasu . Inaczej szkoda mi popołudnia na bycie w kawiarni . Tylko tyle , że ja piękną pogodę zawsze zabieram ze sobą . ;)
Od obiadu do kolacji , to dla mnie czas spacerów , dopiero wieczorem na tańce :D

Cały czas czekam na tel z KRUS u , kto wię :?: może odwiedzę Świnoujście i Sasankę :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

No tak Gienia, ale jak się jest w porze zimowej lub późnej jesieni, czy wczesną wiosną, to tych spacerów nad morzem przy silnym wietrze się odechciewa. Oczywiście spacer po śniadaniu i po obiedzie tak i to niezależnie od pogody ale już o 15.00 można iść na fajfy, a później po kolacji na dancing. Tak robiliśmy w Kołobrzegu w marcu b.r. W cieplejszych miesiącach, to jasne, że szkoda czasu spędzać w kawiarni. W Świnoujściu ten czas spędzaliśmy na spacerach po promenadzie tej na wydmach i tej drugiej na której tętni życie strefy uzdrowiskowej. Sasanka faktycznie jest trochę oddalona, ale ja mieszkałem na ul. Powstańców Śląskich naprzeciw Rusałki i do promenady miałem 100, a na na wprost po przecięciu promenady wychodziłem na plażę. W sumie ok. 250 m. :)
ODPOWIEDZ