Ustron-Rownica 07.10-28.10.2013

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Ustron-Rownica 07.10-28.10.2013

Post autor: zuzazg »

Proszę o kilka praktycznych informacji na temat pobytu w tym sanatorium . Chodzi o te chipy do logowania na zabiegi, czy wymieniane są cale turnusy kuracjuszy itp. Bardzo proszę o info na [email].pl Zuzazg
krawat w grochy
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2013 10:41

Re: Ustron-Rownica 07.10-28.10.2013

Post autor: krawat w grochy »

Witam, w zeszłym roku przebywałem w Rosomaku, do Równicy chodziłem na basen oraz kriokomorę. W każdym z tych sanatoriów używane były owe silikonowe opaski z chipem. Przed każdym zabiegiem należało się zalogować jak i po zabiegu wylogować. Samo logowanie/wylogowywanie trwało kilka sekund, przykładało się opaskę do czytnika znajdującego się na ścianie obok gabinetu z danym zabiegiem. W parze z chipami funkcjonowały również karty zabiegowe, które podbijali rehabilitanci. Dodam że na dany zabieg można było zalogować się z tolerancją 40min. Jeżeli ktoś przed zabiegiem zapomniał się zalogować, albo wylogować po zabiegu, wieczorem dzwoniła pielęgniarka z pytaniem czy zabieg się odbył.

p.s. witam wszystkich forumowiczów :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Ustron-Rownica 07.10-28.10.2013

Post autor: violet58 »

Równica to moloch, szpital uzdrowiskowy i sanatorium zarazem. Jednorazowo przebywa tam około 800 osób, są kuracjusze z NFZ, z ZUS, kuracjusze prywatni jak i pacjenci oddziałów szpitalnych.
Ciągły ruch jak w mrowisku czy w ulu :D - jedni wyjeżdżają inni przyjeżdżają, bezustanna rotacja. Skład osobowy przy stoliku zmienił się podczas mojego pobytu trzykrotnie. Byłem na turnusie 24 dniowym - prewencja rentowa ZUS i wszyscy byliśmy zakwaterowani na jednym, trzecim piętrze, jednak na stołówce podział wg wybranej diety.
O opaskach magnetycznych już co nieco wiesz....
W przypadku dodatkowych pytań pisz śmiało na forum lub PW...
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ