Wielka Pieniawa w Polanicy od 12 lutego 2012
Wielka Pieniawa w Polanicy od 12 lutego 2012
Słyszałam, że jest tam bardzo fajnie, baseny, sauny itp., ale nigdzie nie doczytałam, czy serwuje się tam posiłki dietetyczne. Mam usunięty woreczek, więc nie wszystkie potrawy mogę jeść. Smażone i ciężkostrawne odpadają. Interesuje mnie także, co jest na wyposażeniu pokoju. Szczególnie, czy jest czajnik elektryczny? Jeśli nie ma, będę musiała zabrać ze sobą. Czy w pokojach jest ciepło? Wiem z doświadczenia, że z ogrzewaniem i szczelnością okien bywa różnie.
Re: Wielka Pieniawa w Polanicy od 12 lutego 2012
-
forumowicz
Byłem również zimą w Kudowie Zdroju ale trafiłem do sanatorium na wzgórzu bez bazy zabiegowej . Wyremontowany stary zameczek z windą.W okresie zimowym po zabiegach mokrych trzeba uważać aby się nie przeziębić. Ale warunki były super .
W Wielkiej Pieniawie też jest winda.Co do posiłków to zawsze są diety jak w każdym sanatorium.Spotkałem się w Wielkiej Pieniawie z życzliwym podejściem ze strony personelu medycznego, jak i pomocniczego .W czasie mojego pobytu w lipcu było dużo osób komercyjnych z Niemiec,Belgii,Izraela. Osoby które opłaciły indywidualnie zamieszkiwali w
-
forumowicz
Ciekai mnie, czy goście komercyjni mają osobną stołówkę, czy wszyscy są traktowani równo pod względem posiłków?
Rychu, napisałeś, że "Osoby które opłaciły indywidualnie zamieszkiwali w lepszych pokojach,tzn w wyższych kondygnacjach" Czy możesz zdradzić, które kondygnacje są dla NFZ, a które dla komercji?
jolanto8, jak jest z życiem towarzyskim w Wielkiej Pieniawie? Czy jest jakaś osoba, która organizuje atrakcje kulturalne dla przebywających w sanatorium? Gdzie można potańczyć? Słyszałam, że są fajne wycieczki do Wiednia. Podobno prowadzi je super przewodnik, pan Krzysiu. Opowiadała mi o tym znajoma, która była prywatnie w Polanicy. Mieszkała w jakimś pensjonacie i niewiele wiedziała o Wielkiej Pieniawie.
-
forumowicz
właśnie odpowiedź: Uprzejmie informuje,ze w Sanat."Wielka Pieniawa" serwowane sa również posiłki dietetyczne.Ustala się wszystko na wizycie lekarskiej.Pokój posiada łazienkę,telefon, telewizor,czajnik elektryczny.Budynek jest ogrzewany.Wizyte lekarska ustala p.pielegniarka po zarejestrowaniu się w dyzurce pielegniarskiej zaraz po przyjeżdzie.Posiłki sa w godz: śniad. 7:30-8:45, obiad 13-14, kolacja 17:30-18:30. Baza zabiegowa i baseny sa na miejscu.
Bardzo się cieszę, że wybieram się właśnie tam. SZkoda tylko, że wyjazd odbędzie się za miesiąc.