układ oddechowy z ZUS, terminy, oczekiwanie.

Sanatoryjne leczenie dróg oddechowych. Leczenie takich chorób jak astma, alergia oddechowa, nawracające zapalenie zatok, oskrzeli, płuc...
Awatar użytkownika
Goral niskopienny
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2018 12:55
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 9

układ oddechowy z ZUS, terminy, oczekiwanie.

Post autor: Goral niskopienny »

Dzień Dobry Wszystkim :-)
Od kilku lat jeżdżę do sanatorium, korzystając z prewencji ZUS ( układ oddechowy), a dopiero dzisiaj trafiłem na to bardzo ciekawe forum..
5.02.2018 byłem u orzecznika zus i do dzisiaj czekam z utęsknieniem na list. Dzięki Wam wiem, że to trwa ok. 3 tygodni.
Mam pytanie , czy ktoś składał na 'układ oddechowy" i jakie są terminy?
Pozdrawiam
Goral nizinny ;-)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: zbigniew165 »

Witaj Goral niskopienny. Ja byłem teraz cały styczeń w Równicy na Pulmonologi, I Oddział ZUS ze schorzeniem astma oskrzelowa. Powiem ci, że powinieneś jechać szybko na kurację, ponieważ na pulmonologię z ZUS nie ma tylu chętnych co na reumatologię. Będziesz czekał najwyżej dwa do trzech miesięcy góra, a podejrzewam, że możesz jechać szybciej. Masz tylko z ZUS dwie możliwości wyjazdu. Ustroń Śląski - Równica lub Wieniec Zdrój - Jutrzenka, bo tylko z tymi sanatoriami ZUS ma kontrakt na pulmonologię na 2018 rok. Mogę ci jeszcze dodać, że na turnusie nas dużo nie było, może ok. 30 kuracjuszy. Tak, że możesz być pewien tych dwóch obiektów, które wymieniłem. Życzę ci dobrego terminu, a sanatoria oba są bardzo dobre jeżeli chodzi o pulmonologię.
Awatar użytkownika
Goral niskopienny
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2018 12:55
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Sanatoria ZUS 2018