Sanatorium CHEMIK w Ciechocinku

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
nb60
Na forum od: 01 lut 2019 00:20
Oddział NFZ: Wielkopolski

Sanatorium CHEMIK w Ciechocinku

Post autor: nb60 »

Witam serdecznie1
WSZYSTKIM na NFZ !
ODRADZAM WYJAZDU DO SANATORIUM CHEMIK W CIECHOCINKU!
---
Nie do przyjęcia zabiegi, głęboka komuna, brudne wykładziny , sala gimnastyczna maleńka,
a wanny juz b. zuzyte- zardzewiałe krany, zabiegi fatalne, brak basenu.
A lekarz naczelny - wiele zastrzeżeń- żeby nie obrażać !- na zasłużonej juz emeryturze!
:shock:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Sanatorium CHEMIK w Ciechocinku

Post autor: wiktor64 »

Ale opinia negatywna wszystko na nie
tego jeszcze na forum chyba nie bylo :)
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

Byłem kilka lat temu w Chemiku ale ogólne wrażenie wyniosłem dobre. Jest to sanatorium małe, przytulne z zabiegami na miejscu i z własną kuchnią. Stołówka czysta, jedzenie dobre. Na miejscu potańcówki. Miałem drobne zastrzeżenia do recepcji ale nic poważnego. Czyżby aż tak się zmieniło na niekorzyść? Nie chce mi się wierzyć.
iga
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 11:35

Post autor: iga »

Była w Chemiku na przełomie czerwca i lipca 2017 r. Nie polecam. Posiłki ok. da się wytrzymać. Baza zabiegowa, cóż tu powiedzieć, schodami na górę. Dla mających kłopoty z chodzeniem to prawdziwe utrapienie. Sala gimnastyczna mała. Zabiegi takie sobie. Pokoje małe. Walizki trzymałyśmy na balkonie, bo nie mieściły się w pokoju. Personel bardzo miły. Nie chciałabym więcej tam trafić. :(
ina1
Na forum od: 13 lut 2019 21:46

Post autor: ina1 »

Z początkiem lutego wróciłam z Chemika i moje wrażenia są pozytywna. Jestem zadowolona z zabiegów, wyżywienia i obsługi a i do pokoju nie mam żadnych zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

I kto tu marcje??
Sylwia_zw
Na forum od: 21 gru 2022 16:07

Post autor: Sylwia_zw »

W każdym z tych komentarzy jest trochę racji. Jeśli chodzi o negatywy to faktycznie pan doktor jest dziwny, ale jeśli ktoś tylko potrzebuje wypis zabiegów to nie ma problemu. Ale jak ktoś potrzebuje konsultacji lekarskiej z prawdziwego zdarzenia to jest jeszcze pani doktor, miła i kompetentna, bardzo pomogła mojemu mężowi.
Jeśli chodzi o wystrój wnętrz to komuna, nie ma się co oszukiwać, ale dla mnie to nie było problem.
Odnośnie zabiegów, bardzo miłe i profesjonalne panie.
Jedzenie dobre, ale mam wrażenie że tam są dwie kucharki, jedna gotuje rewelacyjnie, a druga tak sobie.
Ogólnie mam pozytywne zdanie o tym sanatorium.
Byłam we wrześniu 2022
ODPOWIEDZ