wyjazd z żoną
-
mechanik
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 sty 2018 21:02
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękowano: 1 raz
wyjazd z żoną
Re: wyjazd z żoną
Może to brutalne, ale czasem zostaje się samemu tak już w życiu bywa!!! i trzeba sobie radzić 65 lat to cóż to za wiek nie tragedia maja 85 i są sami a stenty tez można dawać sobie radę i nawet trzeba.Polecam skorzystać bo okazji może nie być.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
wyjazd z żoną...
Z osobistej praktyki - uruchomić oszczędności życia i dokupić pobyt komercyjny dla drugiej połówki.
To działa.
Jeszcze jest czas.
Powodzenia.
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
-
forumowicz
sądzę , ze żona sobie spokojnie poradzi , nadopiekuńczość tez bywa uciążliwa
Ty wrócisz , potem żona pojedzie - będzie dobrze , albo jeszcze lepiej
nie rezygnujcie z wyjazdów , póki ta druga osoba jest samodzielna
czasami nawet wskazane odpocząć od siebie
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
......Gdzie Jest Napisane ,aby małżeństwa wybierały się do sanatoriów do Szpitala Uzdrowiskowego ?mechanik pisze: 18 sty 2019 19:59 witam , ostatnio dwa razy pod rząd byliśmy kierowani z żoną do szpitala uzdowiskowego , teraz w grudniu złożyliśmy wnioski , a tu zonk . przyszła wiadomość , że ja mam szpital uzdrowiskowy [ od 4 marca -kujawiak inowrocław ], a żona sanatorium [ oczekiwanie 26 mies. ] ja mam 67 l. żona 65 , ja miałem wstawiane steny , a żona usunięty woreczek żół. czy jest sens się odwoływać bo jeśli nie to ja muszę zrezygnować z leczenia gdyż sami jeśli pozostaniemy w domu będzie trudno sobie poradzić
Piszesz że masz wstawione "stendy " -To nie koniec Świata
Jan w kolejnym poście wytłumaczył Ci że to nie PROBLEM do sanatorium jeżdżą ludzie z troszke większymi PROBLEMAMI choć sten dla Jednego będzie końcem Życia ( czytaj sąsiad nie weźmie siatki z chlebem bo to OBCIĄZENIE ) dla innego mającego stendy czy inne będzie uczestniczył w maratonie czy biegu katorżnika .
W czym sobie Małżonka nie poradzi jak pojedziesz ? lub w czym Ty sobie nie dasz rady w sanatorium ?
Tam są ludzie Bardziej chorzy ,ale walczący o każdy kolejny dzień ŻYCIA
-
forumowicz
W tym wieku ?toż jesteście młodzimechanik pisze: 18 sty 2019 19:59 witam , ostatnio dwa razy pod rząd byliśmy kierowani z żoną do szpitala uzdowiskowego , teraz w grudniu złożyliśmy wnioski , a tu zonk . przyszła wiadomość , że ja mam szpital uzdrowiskowy [ od 4 marca -kujawiak inowrocław ], a żona sanatorium [ oczekiwanie 26 mies. ] ja mam 67 l. żona 65 , ja miałem wstawiane steny , a żona usunięty woreczek żół. czy jest sens się odwoływać bo jeśli nie to ja muszę zrezygnować z leczenia gdyż sami jeśli pozostaniemy w domu będzie trudno sobie poradzić
Usunięty woreczek to poważna choroba ?
Rozpieszczoną masz żonę.
Jedž i odpoczywajcie trochę bez siebie .
Pozdrawiam
Kuracjusz54
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 259 razy
- Podziękowano: 138 razy
Jeśli żona na co dzień , nie wymaga opieki w podstawowych sprawach , to tak jak pisze Waldek , zrób Jej większe zakupy , a z resztą poradzi sobie sama .
Szkoda , żebyś rezygnował z przyznanego Ci turnusu , przeanalizujcie z żoną na spokojnie wszystkie za i przeciw , i podejmijcie słuszną dla Was decyzję .
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy