Czy w sanatoriach honorują zalecenia lekarza prowadzącego?

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Czy w sanatoriach honorują zalecenia lekarza prowadzącego?

Post autor: Rachel »

MAM PYTANIE
Dziś miałam wizytę u neurologa, kolejną wizytę, na której dostarczyłam Pani doktor wynik rezonansu magnetycznego. Powiedziałam także o moim wyjeździe do sanatorium, a także zapytałam czy mogłaby zasugerować jakieś zabiegi. Odpowiedziała, że tak bo jeśli nie wyjeżdżałabym teraz to ona i tak dałaby mi skierowanie na zabiegi fizjoterapeutyczne.
Zapytała mnie gdzie jadę po czym wpisała 5 zabiegów
- laseroterapia punktowa x 10
- prądy TENS x 10
- pole magnetyczne x 10
- krioterapia miejscowa x 10
- masaż suchy x 10

Moje pytanie jest następujące
Czy w sanatoriach honorują zalecenia lekarza prowadzącego? (w moim przypadku neurologa)
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Re: Czy w sanatoriach honorują zalecenia lekarza prowadząceg

Post autor: beab »

Z tego co wiem to zabiegi , które dał Ci neurolog nie będa brane pod uwagę. Na miejscu jest lekarz , który Cie bada i daje zabiegi , które uważa , że sa dla Ciebie dobre.
Chyba , ze się mylę ;)
pozdrawiam
antygona28
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2013 07:55

Post autor: antygona28 »

Witaj To zaelży wszysko gdzie pojedzierz i na jakiego lekarza trafisz. Ale zawsze próbować można :kwiat: Życze powodzenia
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Też się obawiam, że odmówi, ale może chociaż kilka z nich wybierze. W końcu lekarz który mnie leczy, który wie co mi dolega wie co robi. Gdyby nie sanatorium to na te same zabiegi otrzymałabym skierowanie do poradni z tym, że czekałabym do... "do usranej śmierci" (dziś wyszła z gabinetu kobieta, a właściwie prawie ją wynieśli - z silnym bólem kręgosłupa szyjnego. Dzwoniła w sprawie zabiegu. Terminy na marzec 2014)
antygona28
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2013 07:55

Post autor: antygona28 »

Ja zawsze prosze delikatnie lekarkę :) Czy mogła bym dostać taki zabieg...... bo mi pomaga:) jak są jeszcze wolne a i niema przeciwskazań... dostaje:)Tża próbować bo jak nie to dostajesz byle co:) :kwiat:
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Właśnie wszystko zalezy od lekarza, albo da co Ci pasuje albo co jemu pasuje . Ja w zeszłym roku byłam w Iwoniczu -SANVIT . Trafiłam na super pania doktor .Najpierw mnie zapytała co bym chciała , jakie zabiegi mi pasuja a potem dołozyła cos od siebie a były to kapiele borowinowe.
Także wszystko w rekach lekarza w sanatorium:)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

beab pisze:Właśnie wszystko zalezy od lekarza, albo da co Ci pasuje albo co jemu pasuje . Ja w zeszłym roku byłam w Iwoniczu -SANVIT . Trafiłam na super pania doktor .Najpierw mnie zapytała co bym chciała , jakie zabiegi mi pasuja a potem dołozyła cos od siebie a były to kapiele borowinowe.
Trzy lata temu byłam w Ciechocinku także Sanvit. Lekarz identycznie jak Tobie powiedział. Zapytał co bym chciała, a ponieważ byłam w sanatoriu po raz pierwszy mówiłam to co pamiętałąm gdy mama moja jeździła. Okłady borowinowe, masaż suchy, gimnastyka i basen solankowy. Po 10 dniach dostałam zamiennie masaż suchy i coś czego nie pamiętam :)
Tym razem jestem już troszeczkę "oczytana", wiem "co na co". Ale basen solankowy i gimnastykę to i tak sobie zafunduję, to niewiele kosztuje. Jeszcze "mechanoterapię" wykupię sobie, dla mnie to siłownia a ja na siłownię i tak chodzę :)
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Faktycznie jak juz się było kilka razy to sie wie , ale jak sie jedzie pierwszy raz to człowiek zielony ;) ja tez już jestem madrzejsza hahahh . Dobrze , ze akurat trafiłam na takiego lekarza, bo inni byli w tym samym czasie co ja i trafili do innego lekarza i np dostali zabieg - fotel masujacy .
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2013 12:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: mario63 »

beab pisze:Właśnie wszystko zalezy od lekarza, albo da co Ci pasuje albo co jemu pasuje . Ja w zeszłym roku byłam w Iwoniczu -SANVIT . Trafiłam na super pania doktor .Najpierw mnie zapytała co bym chciała , jakie zabiegi mi pasuja a potem dołozyła cos od siebie a były to kapiele borowinowe.

Ja też tak miałem w Rabce..., przemiła Pani Doktor widząc mnie dzień wcześniej na szlaku..., zapytała czego oczekuję?!... (oczywiście bez podtekstów!... )... ;) :lol:

Także wszystko w rekach lekarza! ..., może bardziej lekarki!... :) ;) :lol:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

mario63 pisze:

Ja też tak miałem w Rabce..., przemiła Pani Doktor widząc mnie dzień wcześniej na szlaku..., zapytała czego oczekuję?!... (oczywiście bez podtekstów!... )... ;) :lol:

Także wszystko w rekach lekarza! ..., może bardziej lekarki!... :) ;) :lol:
Ja też zamierzam udać się do Pana a nie Pani doktor. Poprzednim razem też byłam u Pana doktora

"Przychodzi baba do lekarza a lekarz też baba" :)
ODPOWIEDZ