Rymanów Zdrój - Zimowit

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Re: Rymanów Zdrój - Zimowit

Post autor: BozenaMat »

Jolu.......... niecierpliwie czekam na Twoją relację, a nade wszystko na Twoje wrażenia z pobytu. Ciekawa jestem jak inni odbierają to Sanatorium. Niedawno jedna osoba wróciła z Zimowita i też bardzo pozytywnie wyrażała się o obiekcie.

Limit zabiegów jest określony odgórnie. NFZ ma ich bodajże 54... z tego co pamiętam 52 zabiegi plus 2 pogadanki "Jak zdrowo żyć". ZUS ma o wiele więcej zabiegów, tak, że nawet popołudniem kuracjusze z ZUS mieli rehabilitację. My (ja byłam z NFZ) kończyliśmy na ogół przed południem. Liczbę zabiegów ja miałam podaną na skierowaniu do Sanatorium. Zerknij w swoje skierowanie, może też masz podaną tę informację.
Co do barku, to zerknij na pw.
Pozdrawiam i życzę udanego pobytu............ :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Z ZUS w jednym ośrodku miałem 103, a w drugim 107 zabiegów i w tym są pogadanki, relaks. Możesz zamieścić fotki z opinią po powrocie nic nie ucieknie a lekarzowi zawsze mówię co mnie teraz boli i dokucza. Oprócz tych które ma od siebie daje mi też w miarę możliwości o te które poproszę. Miłego pobytu i uzdrowienia jak to w uzdrowisku :lol:
Awatar użytkownika
Jolanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 lis 2018 11:42

Post autor: Jolanka »

ANDY
ta informacja o ilości zabiegów...bezcenna!
Już czuję się lepiej :D
A siły będą mi potrzebne, bo tyle nałożyłeś na mnie zadań, jakieś zdjęcia, relacje, opowieści zimowej treści...ech, fajnie, bo nie będę się nudziła!!!
pozdrówka