Obrazki na forum

W tym miejscu piszemy o sprawach związanych z funkcjonowaniem Forum od strony technicznej.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Obrazki na forum

Post autor: Felice »

Dzięki Violet No i przy okazji efekt łał...w odpowiedniej pozycji.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Obrazki na forum

Post autor: Hipokryt »

moderator pisze: 02 lis 2018 18:11 Tak było kiedyś ale w czasach urządzeń mobilnych taka strona byłaby z nimi niekompatybilna. Czy pamiętacie jak wyglądało wtedy forum na smartfonie? Ciągła konieczność powiększania i przesuwania treści na boki by móc coś znaleźć, by trafić w okienka logowania czy wyszukiwania. Statystyki pokazują mi, że ok. 50% ruchu pochodzi z urządzeń mobilnych. To znaczny wzrost od czasu wprowadzenia tej wersji responsywnej skryptu. Myślę, że mobilni to doceniają, a ja nie widzę żadnych problemów z przeglądaniem strony w tej wersji na komputerze, a stale przeglądam w HD lub FHD. W szczególności obrazki można przeglądać w wygodnym popupie ze strzałkami przechodzenia.
Teraz nastały czasy stron responsywnych i urządzeń mobilnych i trzeba się z tym pogodzić.
Pozdrawiam :)
Również bardzo dziękuję za przydatne informacje techniczne :D U mnie z obrazkami wszystko działa idealnie :D
Jednocześnie proszę o wyjaśnienie, co oznacza wymienione tu pojęcie: "urządzenia mobilne"?
Chciałbym uzyskać rzeczową odpowiedź od Admina/Moderatora :)
moderator
Moderator
Na forum od: 19 cze 2013 09:12
Podziękował: 33 razy