Witaj, mam jeszcze jedno pytanie bo ośrodku nie ma basenu, ale czy jakieś zabiegi w basenie np. gimnastykę dają w innym ośrodku? W jakim ośrodku jest jakiś basen, chyba nie doczytałam ...violet58 pisze:Zerknij tutaj.... http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... k+duszniki . W razie czego pytaj, informacje co prawda ubiegłoroczne, ale nie przypuszczam żeby się wiele zmieniło.hala6204 pisze:Witam
Dzisiaj dowiedziałam się o wyjeździe do sanatorium Chemik od 3 września do 24 wrzesnia czy był ktoś tam i ma jakieś wiadomości. Miejscowość spokojna bo byłam w tamtym roku przejazdem wracając z gór stołowych. Może ktoś się wybiera z podkarpacie na drugi koniec Polski? Pozdrawiam
Duszniki Zdroj
- hala6204
- Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2016 09:26
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 9
Re: Duszniki Zdroj
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Bogutka
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Raczej bądż przygotowana na krenoterapię czyli płukanie wewnętrzne wodami Jan Kazimierz lub Pieniawa Chopina.W Pijalni zdrojowej możesz sobie zafundować obie nawet lekko podgrzewane
Udanych zabiegów i wypoczynku.
Pozdrawiam
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Bogutka
Chociaż małe ,to bardzo urokliwe są Duszniki.A fontanna...z obiektem w tle...
Życzę miłego pobytu i skutecznej rehabilitacji.
-
forumowicz
Mieliśmy przyjemność gościć z małżonką w Zimowicie od 12.08.-26.08.2018r.(pobyt komercyjny), a oto nasze wrażenia.
ZAKWATEROWNIE
Pokój dwuosobowy typu standard: dwa pojedyncze łóżka, stoliki nocne, stolik do kawy z dwoma krzesłami, lodówka, czajnik elektryczny, telewizor i łazienka ,oraz obszerna szafa ubraniowa. Pokój dość niski ponieważ mieści się na poddaszu. Winda w budynku.
WYŻYWIENIE
Dobre, zróżnicowane i w ilości nie do przejedzenia. Do tego często deser (ciasto, kisiel, budyń, mus z owoców). Na szwedzkim stole świeże owoce, ponadto do wyboru: kawa ,herbata, jogurty, płatki, dżemy, zupy mleczne. Dużo warzyw i często na kolację oraz śniadanie oprócz półmisków z „rozmaitościami” danie na ciepło.
ZABIEGI
Baza nie jest może zbyt obszerna i wymaga jeszcze sporo inwestycji, natomiast Panie dają radę i opieka jest fantastyczna. To samo odczucie mam jeśli chodzi o obsługę pielęgniarską i lekarską.
WYCIECZKI
Praktycznie codziennie coś się dzieje, oferta bardzo obszerna. Wycieczki po okolicy z przewodnikiem, ale i sporo za granicę naszego kraju. Ofertę uzupełniają wyprawy na świeżego przepysznego pstrąga, ogniska , biesiady, orz oczywiście dancingi w „Parkowej” lub „Weronie”.
OD SIEBIE
Pobyt bardzo udany, akumulatory naładowane. Miejscowość jest mała i przytulna sprzyjająca spacerom i wycieczkom pieszym. Po więcej atrakcji trzeba udać się do pobliskiej Polanicy-Zdrój, Wambierzyc lub Kudowy-Zdrój .Warto również zawitać do Lądka-Zdroju lub Kłodzka i zapoznać się z tamtejszymi atrakcjami. Klimat w Dusznikach-Zdroju jest bardzo specyficzny i mocno bodźcowy, co oznacza , ze osoby mające problemy zdrowotne związane z częstymi zmianami pogody mogą czuć się mało komfortowo.
Miłego wypoczynku
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 29 razy
Od siebie dodam, że po powrocie z sanatorium postaram się zamieścić równie obszerną opinię, by się odwdzięczyć wszystkim za cenne uwagi i opinie o sanatoriach. Sporo tu skorzystałam i nabyłam wiedzy.
Dziękuję
-
forumowicz
- renatka11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lis 2013 08:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6