OODNAJDZMY SIE

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

Re: OODNAJDZMY SIE

Post autor: Gość »

Za udostępnienie danych osobowych zgodnie z aktualnym prawem grozi kara grzywny lub do dwóch lat więzienia. Marne szanse na uzyskanie jakichkolwiek info o innej osobie . pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Gość pisze: 05 cze 2018 18:41 Za udostępnienie danych osobowych zgodnie z aktualnym prawem grozi kara grzywny lub do dwóch lat więzienia. Marne szanse na uzyskanie jakichkolwiek info o innej osobie . pozdrawiam
ok

A co w przypadku jeżeli POPROSZĘ o przesłanie w MOJEJ kopercie ze znaczkiem ..MOICH Danych osobie ,którą poszukuję ze Względu na utracenie danych na nośniku patrz telefon

No nie popadajmy w skarjność
Gość

Proponuję sprawdzić i poprosić w Twoim ostatnim sanatorium o swoje dane :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gość pisze: 05 cze 2018 21:30 Proponuję sprawdzić i poprosić w Twoim ostatnim sanatorium o swoje dane :lol: :lol:
.. Gwarantuję mimo ,że NIE MAM do czynienia ze słuzbami jestem w stanie dojść do ...

Niestety zaczynamy popadać w skrajność

Dziś zadzwonila do mnie ..Pani niestety zgasiłem Ją od dzwoniłem gdy byłem dostępny odebrała jej Koleżanka i zaczął sie PROBLEM
Znalem Imię ,ale w tym pokoju były dwie Panie i WSZECH OBECNY -RODO dał swoj upust.
Jeżeli bedziemy sie tak zasłaniac danymi to popadniemy w totalna Skrajność juz dziś Pewna pani Małgosia stal się numerem 23 co jest Smieszne
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gość pisze: 05 cze 2018 21:30 Proponuję sprawdzić i poprosić w Twoim ostatnim sanatorium o swoje dane :lol: :lol:
Ja nie chce danych
Ja chcę aby Sanatorium wysłalo do pani X moją Kopertę z naklejonym znaczkiem z Moimi danymi i informacją ,ze Zmienilem nr telefonu
Gość

Teraz łyknąłem o co Ci chodzi ... takie " biuro podawcze ". Muszę Ci powiedzieć że takiej opcji w kwestii ochrony danych osobowych chyba Unia nie przewidziała :lol: :lol: i tu chyba dobra wola Pani recepcjonistki załatwi sprawę. ???
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Jednak mysle ze nie zalatwi..panowie...dane moga byc przetwarzane w konkretnym celu...i w tym przypadku jest udzielanie swiadczen...jak zwal tak zwal....a przesylanie kopert juz nie bedzie sie w tym zakresie miescilo.
Gość

Ha,ha,ha, Pan X prosi Panią Y aby podała Pani Z jakąś kopertę , czy ktoś tu łamie ustawę o ochronie danych ? Na pierwszy rzut oka , nie , bo to jest zwykła życzliwość , pomoc i dzieje się w sferze prywatnej. Ale , czy Pani Z która powierzyła swoje dane podmiotowi gospodarczemu nie uzna że, Pani Y pracując w tym podmiocie gospodarczym, wykorzystała jaj dane osobowe do przekazania jej koperty od Pana X , bo nie wiemy tak naprawdę czy Pani Z życzy sobie dostać tą kopertę , może chce być incognito w stosunku do Pana X i oczekuje aby jej dane osobowe były chronione przez ten podmiot gospodarczy w którym pracuje Pani Y. Czyli Pani Y złamała by prawo przekazując tą kopertę ??
forumowicz

Post autor: forumowicz »

nic się nie da zrobic , kazdy boi sie o swój tyłek :mrgreen: a jeśli osoba podająca się za Gienię , nie jest Gienią , a zna Jej dane osobowe :?: np zazdrosny małżonek chce zdobyc nr tel koleżanki Gieni :?: :P
może , jak pisze Gienia , gdy bedzie osobiście w ośrodku , okaże się dowodem osobistym , wtedy wystarczy , aby recepcja zadzwoniła do kolezanki .
Gość

Chciałem jeszcze dodać że sanatorium w którym gromadzone są nasze dane może je wykorzystać tylko dla potrzeb własnych!!, nie może ich przetwarzać bez naszej zgody !!. niezależnie do tego czy to będzie nasze imię, nr, telefonu czy nr. buta. ;)
ODPOWIEDZ