Kołobrzeg "Mewa" 4.05.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
MegiMar
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2017 03:41
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Kołobrzeg "Mewa" 4.05.2018

Post autor: MegiMar »

Pewnie już w drodze? a może już przy odprawie w recepcji? Mam nadzieję, że spełnią się Twoje oczekiwania i co do zabiegów, miejsca i oczywiście - towarzystwa, bo pogodę to masz wymarzoną🌞🌞jak dla mnie, pozdrawiam, a hoj‼️ przygodo 😉
Jaek37
Na forum od: 25 kwie 2018 12:51
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Jaek37 »

Przepraszam, że zaśmiecam Ci wątek, ale mam pytanie, które w zasadzie nie wiem w jakim dziale powinienem umieścić. Jadę ze skierowania z NFZ, jednak na stronie Mewy widzę, iż jakaś częściowa odpłatność każdego niby dotyczy. Jak to jest z tą odpłatnością? Nr telefonu ośrodka nie odpowiada. Druga rzecz - jak tam z pokojami na miejscu? nie ma możliwości wzięcia jedynki? i czy jest możliwość jakiegoś wyboru zabiegów, tudzież dokupienia pakietów spoza tych zaordynowanych przez super lekarza-lokanta? ;)
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Forum jest po to aby zadawać i odpowiadać na nurtujące pytania.
< Jaek37 >

Jadąc z NFZ - zależy jakie Masz skierowanie ?
-sanatorium uzdrowiskowym
-szpitalne leczenie uzdrowiskowe
Bo w Mewach sa obie formy
W przypadku -TO CO MASZ W NAGŁÓWKU SKIEROWANIA jeżeli masz
-Leczenie w Szpitalu -wtedy nie ponosisz opłat za..wyzywienie -ncleg oraz opłaty Turystycznej/klimatycznej
-w przypadku kiedy masz Sanatorium uzdrowiskowe ponosisz wg zamieszczonych informacji z NFZ PLUS oczywiście oplate klimatyczna i inne TV ,czajniki,-które ponaszą WSZYSCY.
Nr telefonu
Mewa posiada 5 lokalizacji-Budynków
1 Prestiżowa gdzie znajduje się Recepcja i Tam sie udajesz
2-przy promenadzie polaczona łacznikiem z Mewą -1
3-vis a vis -Mewy 1
4- Najbardziej wypasiona po remoncie -kiedyś Cukrzycowa -dziś dla gości komercyjnych ...choć zdarzają się przypadki meldowani i ..polaków
5- stosunkowo ostatnio modernizowana -kiedyś tam Znajdowało się Centrum zabiegowe-zresztą nadal jest tylko mocno okrojone w pokojach ..zabiegowych -obecnie sa pokoje.. najdalej do stołówki-

..POKÓJ 1 osobowy ???
Jest taka możliwośc -ale Zależne jest to od... sa tzw studia 2+1 -wspólna łazienka takie pokoiki znajduja się w Mewie 1 ale jest ich tylko 4!!!!
Mocno musisz się nastarać
Co do telefonu ..spróbuj skontaktować się z Perła Bałtyku i Pani poda Ci numer bo na niektórych wnioskach są podane numery na Centrale która pracuje od poniedzialku do piątku w godz 7,30-15,30
MegiMar
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Wow‼️Darku, info dające wiele rzeczowych informacji, z których moźe wiele osób skorzystać, teraz juź wiem, źe dobrze wybrałam kilkudniowy pobyt w Mewie IV🙂 Mam pytanie, czy to daleko od Posejdona, bo na mapie to tak ok. 1km
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: rozantka »

Witam...Meg-Mar.....
Dobrze zauważyłaś że to będzie 1 km.
Pozdrawiam.
Jaek37
Na forum od: 25 kwie 2018 12:51
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Jaek37 »

Dziękuję ślicznie za odpowiedzi :)
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

Dzia_dek pisze: 24 kwie 2018 21:26 Nie rozumiem tego "lamentu" związanego z parkowaniem samochodów w uzdrowiskach.
Dla niektórych osób nawet 5 zł za dobę to już za dużo. Przecież nikt nikogo nie zmusza
do jazdy akurat swoim samochodem na turnus. Jak ktoś nie chce płacić za parking to
jedzie sobie komunikacją publiczną i po temacie. Trzeba, żebyśmy w końcu zrozumieli,
że sanatorium to nie jest instytucja charytatywna tylko taka która ma przynosić zyski.
"Jak kogoś stać na konia to powinno go być stać i na bat". To usłyszałem kiedyś
przez telefon od miłej pani na recepcji gdy gwizdnąłem na podana cenę za parkowanie.
Nie rozumiesz prostych rzeczy? Pewnie urodziłeś się kilkaset lat za późno bo myślenie jakieś takie feudalne. Z takiego myślenia wzięła się lichwa itp.wynalazki. Szkoda że nie napisałeś że służba zdrowia ma przynosić zyski. A podpieranie się cytatami jakiejś idiotki chluby nie przynosi.
Takim jak ty należałoby życzyć żeby do końca swojego żywota napotykali na takich cwaniaków z takim sposobem rozumowania.
Kończę bo krew mnie zalewa.
MegiMar
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

rozantka pisze: 05 maja 2018 21:36 Witam...Meg-Mar.....
Dobrze zauważyłaś że to będzie 1 km.
Pozdrawiam.
To znaczy, że z mapą jestem na ty 😁 a odległość jest znośna, umówiłam się z koleżanką, która będzie w Posejdonie, że zawitam do Kołobrzegu na parę dni, ale chciałam w pobliżu plaży, bo gdy ona na zabiegach, ja będę otulona słońcem 🌞mam nadzieję, bo ostatnio jakoś nie trafiam na dobrą pogodę 😟 Mam pytanie, czy w Mewie/ach jest jedna stołówka, czy 4 ma odrębną? I jak jest z basenem, lokalizacja i korzystanie, odpłatne poza zabiegowymi, czy są ograniczenia godzinowe? I gdzie można wykupić bicze szkockie? A jak tam z salką fitnes ❓dzièkuję i pozdrawiam 🙂
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Jest JEDNA Stołówka wydająca posiłki w dwóch turach dla całego KOMPLEKSU MEW ( 5 obiektów) !!
Basen
Zlokalizowany dla Mew jest w Mewie-5
Choć Uzdrowiska Kołobrzeg posiada jeszcze ogólno dostępny w Perle Bałtyku -500 metrów do niedawna cala Perła latała na Basen właśnie do obecnej Mewy
Co do dodatkowych Zabiegów ..Polecam konsultacje z lekarzem prowadzącym podczas pierwszej wizyty bo moze okazać się ,że Zmiana klimatu plus obciążenie może doprowadzić do oslabienia Organizmu
Bicze szkockie wykonywane sa w Mewie 5
Jeżeli Trafisz na pewną Panią to najpierw UMRZESZ a poxniej Zmartwychwstaniesz i będziesz czuć ,że Wszystkie Parkiety w Kołobrzegu będa Twoje :D
ale nie wskaże Ci bo na bazie zabiegowej jest co tydzień Rotacja pracownikow mają tzw przejścia
co do Salki fitnes nie wiem jakie masz oczekiwania -Ale sa a la
Jeżeli chcesz Coś profii to niestety musisz udac się do Konkurencyjnych Obiektów
O ile będa posiadać Moce
-OLIMP
-VERANO
-AQUARIUS
Oczywiście w tych obiektach sa Groty solne czy masaże kamieniami
Ale wiąże się z cenami sa wyższe
Oczywiście wybor należy do ciebie
tylko czy znajdziesz czas na Wszystko bo znając zycie .....
MegiMar
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję Darku 🙂 Pakiet i formacji jaki od Ciebie otrzymałam pozwoli na zaplanowanie krótkiego wyjazdu 6 dni, zapewne będę chciała skorzystać z biczy, nie bardzo tylko chce mi się umierać, bo to pewnie trochę potrwa zanim nastąpi odrodzenie i wigor parkietowy, a na tak krótki pobyt, to powinnam być w formie przed, a i siniulce po biczach nie wyglądają apetycznie, zwłaszcza na plaży, więc jak będzie pogoda ok - lipiec, to sobie daruję, choć rozbudziłeś wyobraźnię, do przemyślenia. Żałuję jedynie, że zdecydowałam się na całodzienne wyźywienie, wydawało się być korzystniejszą formą, niż jadanie na mieście, ale nie wiem, czy zechce mi się biegać do stołówki gdzieś tam, no trudno. Opcja basen teź uzależniona od pogody, ale dobrze wiedzieć, więc co oprócz bazy noclegowej mieści się w tej Mewie 4? Inaczej to przedstawili na Booking.com, Pozdrawiam, Meg
ODPOWIEDZ