Busko - sanatorium Nida

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
elfik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2013 20:47
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Busko - sanatorium Nida

Post autor: elfik »

Witam
macie może jakieś doświadczenie z pobytu w tym sanatorium. Jak zabiegi, pokoje itp,. a przede wszystkim basenik. ;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Busko - sanatorium Nida

Post autor: Selene »

Elfik witamy na forum :kwiat:

Na temat NIDY możesz poczytać tutaj: http://forum.nasze-sanatorium.pl/search ... o&fid[0]=3

Pozdrawiam :)
Ewelina7
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2013 11:36
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Ewelina7 »

To naprawdę dobre sanatorium, jestem tam stałym gościem, raz do roku od 7 lat... Bardzo dobre zabiegi, fantastyczna obsługa. Fakt, jeżdzę tam prywatnie, ale nie słyszałam narzekań od kuracjuszy NFZ. Pokoje ładne, czyste, niczego nie brakuje. Obiekt ładny, z pięknym, dużym ogrodem. Bardzo ładny basen, świetne rehabilitantki, b.dobre wyżywienie. Powinnaś się cieszyć, po prostu dobrze trafiłaś... udanego wypoczynku i zdrowia życzę... :) :?
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

NIDA to nasze (moje i męża) wymarzone sanatorium. Mimo że byłam tam z NFZ nie byłam traktowana gorzej niż kuracjusze prywatni. Przy rozdzielaniu pokoi mogłam sobie wybrać taki jak mi pasował i za dopłatą dostałam to co chciałam. Wyżywienie super i to że siedziałam przy jednym stole z gośćmi komercyjnymi najlepiej dowodzi że wszyscy jesteśmy równo traktowani. Zabiegi boskie...... zwłaszcza kąpiele siarkowe i gimnastyka w basenie. Cała kadra miła i profesjonalna. Super opieka tak lekarska jak i pielęgniarska. Mąż nagle bardzo się rozchorował. Otrzymał taką pomoc medyczną jakiej życzylibyśmy sobie na co dzień.
Można wybrać sobie lekarz prowadzącego .... tak też uczyniłam. Okolica piękna, codziennie przed zabiegami szybki spacer z kijkami. W weekend wypad do przepięknego Krakowa. Same plusy tego miejsca........... życzę skutecznej kuracji. Pozdrawiam.
elfik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

;) dzięki bardzo za informacje. Już się cieszę na wyjazd.Własnie chodzi o tą siarkę, bo po to się jedzie do Buska.
A i popływać się da może poza zabiegami. 8-)
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Z basenu z całą pewnością można korzystać popołudniami po zabiegach..... oczywiście za opłatą.
elfik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

:kwiat: dzięki ewiko, dobre i to.
elfik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

:kwiat: Selene dziękuję za informacje, poczytałam i myślę, ze będzie fajnie. pozdrawiam. ;)
ODPOWIEDZ