Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Witam wszystkich serdecznie, pierwszy raz jadę do sanatorium, więc zapisałam się na to forum.
Dostałam przydział do sanatorium "Jan" w Lądku Zdroju, 25 kwietnia - 15 maja. Może uda się jeszcze przed wyjazdem poznać kogoś, kto jedzie w to samo miejsce w tym samym terminie.
Pozdrawiam
Też jestem z kujawsko-pomorskiego NFOZ.Mam pytania- ile miesięcy czekałaś na przydział od złożenia wniosku w oddziale jaki miałaś numer,gdy dostałaś przydział
Wniosek składałam w grudniu 2015. Nie pamiętam kiedy dostałam list potwierdzający zakwalifikowanie na wyjazd i umieszczenie w kolejce oczekujacych. Było to jakoś na wiosnę 2016, czyli czas czas oczekiwania wyniósł około 2 lat. Jak tylko znajdę ten list to dam znać. Wieczorem też podam numer.
Dziękuję.Czas oczekiwania liczy się od dnia złożenia wniosku w NFOZ, czyli oczekiwałaś ok. 28 miesięcy.Mnie interesuje jaki numer miałaś w przeglą darce jak dostałaś przydział.Pozdrawiam.
Jeżeli nie pamiętasz numeru w przeglądarce,to może mi podasz przybliżoną datę kiedy dostałaś przydział,chciałabym wiedzieć na ile dni przed wyjazdem jest przydział. Mało ludzi z kuj.-pomorskiego NFZ tutaj pisze,a wszędzie pewnie mają inne zwyczaje.
Czas oczekiwania liczy się raczej od momentu przydziału. Tak było napisane w liście, że czeka się ok. 24 miesiące, a nawet więcej. Teraz już mam dużą motywację, aby znaleźć szybko ten list, a nie będzie to takie proste, bo mam remont i wiele rzeczy leży w pudłach .
Wiem z forum,że czas oczekiwania liczy się od dnia złożenia wniosku w NFZ do dnia wyjazdu.Obecnie w kuj. -pomor. jest to 28-29 miesięcy,tak mi napisano w pismie,tak samo mi powiedziano,gdy do nich dzwoniłam.Proszę nie szukaj tego pisma-nie jest mi ono potrzebne,chyba się nie rozumiemy.Chodziło mi tylko o przybliżony numer w przeglądarce z jakim dostałaś przydział,lub przybliżoną datę kiedy w przeglądarce ukazała się inormacja o przydziale.Przepraszam za kłopot.
Żaden kłopot. Sama dla ciekawości posprawdzam wszystkie daty i numery. Jak już pisałam jadę pierwszy raz, więc mogę się mylić w niektórych sprawach.
Z jednej strony cieszę się, że już jadę. Miejscowość ciekawa, świetny termin. Z drugiej strony mniej, bo tracę dwie fajne wycieczki, poza tym chciałam w tym roku pojechać na co najmniej na miesiąc na rower, ale nie wystarczy mi urlopu . Trzeba się jednak skupić na dobrych rzeczach. Mam zamiar maksymalnie wykorzystać czas na poprawę swojego zdrowia i miło spędzić czas .
Znalazłam wszystkie listy. Skierowanie na leczenie miałam wystawione 8.12.2015 r. Następnie 21.10.2016 NFZ przesłało prośbę o uzupełnienie wniosku i w tym liście był już mój numer. Nie podam mojego właściwego numeru na ogólnodostępnym forum, ale jest on postaci 02-15-295XX-X. Na miejscu znaków X są cyfry. Dnia 07.11.2016 dostałam list z NFZ o zakwalifikowaniu się na leczenie. W liście było napisane, że czas oczekiwania rzeczywiście wynosi ok. 28 miesięcy oraz, że jestem w kolejce na pozycji 28815 . Ja wtedy myślałam, że czas oczekiwania liczy się od tego listu i wyjadę do sanatorium na początku 2019 roku.
No i najważniejsze. Moje sanatorium zaczyna się 24 kwietnia, a nie 25, jak napisałam w temacie. Dobrze, że to zauważyłam teraz .
Dziękuję za mnóstwo informacji mi chodziło jednak o coś innego Czy korzystałaś z przeglądarki skierowań Chciałam się tylko dowiedzieć kiedy w przeglądarce skierowań ukazała się informacja o przydziale i jaki wtedy miałaś numer