SANATORIUM UZDROWISKOWE KORONA MUSZYNA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 12:12
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 3 razy

SANATORIUM UZDROWISKOWE KORONA MUSZYNA

Post autor: tygrys »

"SANATORIUM UZDROWISKOWE KORONA TERESA KORONA
Adres: MUSZYNA, MŚCIWUJEWSKIEGO 2"

Witam!
Proszę o jakieś najświeższe informacje na temat tego uzdrowiska.Wszystko co ważne,mniej ważne.Na co zwracać uwagę itp.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Re: SANATORIUM UZDROWISKOWE KORONA MUSZYNA

Post autor: gorkaa »

Witaj, wczoraj na chwileczkę zaglądnęłam do Korony. Recepcja sprawia miłe wrażenie a kawiarnia wyglądała na ciemną i taką jakąś... ??? może dlatego, że była w podziemiu ( schodziło się jak do piwnicy) Słyszałam , że nie ma w Koronie wieczorków tanecznych ( no chyba, że się mylę). Miłośnicy tańców chodzą do znajdującego się nieopodal Grzybka lub Rybaczówki. Co do zabiegów w Koronie, nie posiadam wiedzy. Obok "Korony" jest drugie Sanatorium "Muszyna" Blisko jest do parku sensorycznego z siłownią pod chmurą i do basenów odkrytych. pozdrawiam
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Witam ,,,Byłam w Muszynie ,,,kawiarnia hm,,,,przeważnie pusto,,,wieczorków brak ,,,jak ja byłam były 2 po 2 tygodniach pobytu ,,,tak zwany wieczorek zapoznawczy ,,,tam to sie nazywało ,,kolacja zapoznawcza póżniej przechodziło się do kawiarni ,,,i drugi na koniec ,,,generalnie po za tym nic się nie działo ,,,Masz termin ok ,,,Ja bylam w listopadzie masakra ,,,Pozdrawiam ,,B...
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam!dziękuję za posty i chociaż namiastkę informacji.Dostałem w sumie wyjazd ze "zwrotów".Szkoda tylko.że na miejscu słabo rozwinięta jest "muzyko terapia".no ale za to są góry i to jest in-plus.Termin wydaje się być super.Nie jestem zbyt wymagający,także myślę,że wszystko zależy od nastawienia się na otoczenie i ludzi,a reszta samo się ułoży.Jeżeli możecie to prosiłbym o informację jak jest z zakwaterowaniem.Czy duże są problemy z pokojem 1 osobowym,bo dzwoniłem,ale w recepcji powiedzieli,że nie rezerwują,że dopiero na miejscu.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tam przeważnie przyjeżdżają dzień prędzej ,,,i wtedy możesz powalczyć o pokój 1-osobowy ,,,ale 1 to masakra z tego co pamiętam ,,,od zaplecza ,,,ciemno ,,,bylam w takim pokoju ,,,stare łazienki z wanną ,,przed remontem ,,,nie polecam mówiąc strzeże ,,,ja bylam na 3 piętrze ...aha i nie bierz pokoju zaraz na początku korytarza ,,,drzwi od windy ,,,robią pobudkę ,,,Jesli cos to pytaj odpowiem ,,,
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Osoby z którymi rozmawiałam twierdzili, że co do warunków mieszkaniowych to cyt" nie ma szału". O 22.00 "godzina policyjna". Brak basenu w budynku. Basen do zabiegów jest w Sanatorium Muszyna. Parking obok Korony jest płatny. Budynek Korona jest duży i wysoki. Na pewno znajdziesz w nim bratnie dusze, wtedy nie zauważysz, że warunki są może nie takie jakbyś chciał.
Do Krynicy masz " rzut beretem" i za jedyne 2,50 dojedziesz do miasteczka wszelkiej atrakcji.
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

poznanianka pisze:Tam przeważnie przyjeżdżają dzień prędzej ,,,i wtedy możesz powalczyć o pokój 1-osobowy ,,,ale 1 to masakra z tego co pamiętam ,,,od zaplecza ,,,ciemno ,,,bylam w takim pokoju ,,,stare łazienki z wanną ,,przed remontem ,,,nie polecam mówiąc strzeże ,,,ja bylam na 3 piętrze ...aha i nie bierz pokoju zaraz na początku korytarza ,,,drzwi od windy ,,,robią pobudkę ,,,Jesli cos to pytaj odpowiem ,,,
Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź i cenne rady,a w szczególności inf. o hałasie z windy.Sen mam bardzo czuły"elektryczny",także ta inf. dla mnie jest bardzo ważna. :kwiat:
Podpowiedz proszę jakie wyposażenie mają pokoje.Czy WIFI jest znośne?czy w pokojach są np.czajniki/.Czy jednak lepiej za wczasu w coś się zaopatrzyć tak żeby być jak najmniej zależnym.
Czy np. zabiegi narzucają,czy ewentualnie można coś ugrać,zamienić,bo z tego co się zdążyłem zorientować to wciskają dużo bez sensownych zabiegów typu:picie wody,gimnastyka itp.Jestem z zawodu masażystą sportowo-leczniczym i chociaż mniej więcej wiem co może pomóc,a co jest przysłowiowym "zatykaczem",tak żeby nabić te 54 zapisane zabiegi i co w sumie nie pomoże,a wręcz bardziej zaszkodzi .Czy lekarz jest na tyle kontaktowy i logiczny,aby móc coś normalnego zasugerować.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Butla z wodą podgrzewaną na korytarzu ,,czajników brak tak było jak ja byłam ,,,ja miałam swoją grzałkę ,,,czajnik mogłeś wypożyczyć ,,za chyba wtedy oplata wynosiła 25 zł, za pobyt ,,,rehabilitacja hm,,, dziewczyny się przykladały ,,,był dobry masażysta,,,,ale to sam ocenisz ;) hm...telewizor,,,jak zaplaciłeś dostałes pilota,,,ale telewizor bez pilota działał ,,, :twisted: nie ktorzy nie płacili ,,,i mieli ,,,, :) Lekarz to już inny temat ,,,byłam u ordynatora który był tylko w tracie przyjęcia i wypisu ,,,taki sobie wszystko wiedział lepiej ale cóż oni podobno są mądrzejsi ,,,Jeśli jedziesz pociągiem to od dworca spory spacerek ,,,będziesz przechodził przez most i sporą górkę ,,,,weż taxi ,,,12 zł i podwiezie pod same drzwi sanatorium ,,,,Jest super kaowiec jeśli jeszcze jest ten sam ,,,ja byłam w marnym terminie jak była pogoda to chodziłam i zwiedzałam ,,,,I wycieczki ,,,polecam Poprad ,,,Miszkolc .. Wi-fi chyba tylko przy recepcji to musisz sprawdzić sam .Zasięg telefoniczny dobry .Zabiegi mozna zmieniać .A zresztą zobaczysz ,,,Najważniejsze towarzystwo ,,,będzie dobrze ,,,pamiętaj o uśmiechu ,,,Pozdrawiam... B,,
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzieki Admi ,,,pozdrawiam z Poznania ,,,B,,,, :oops:
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję za punkcika Tygrysie. Ja z Muszyny wróciłam wczoraj ( nie mieszkałam w sanatorium) Muszyna jest rozkopana, budują obwodnicę. Rozmawiałam z tubylcami i skarżyli się, że dobre czasy Muszny się skończyły. Kiedyś było 11 budynków sanatorium, teraz zostało 4. Byłam 14 lat temu w Muszynie w Sanatorium "Aleksandrówka" dla matki z dzieckiem, Muszyna wtedy tętniła życiem. A obecnie naliczyłam 3 restauracje, kilka cukierni, najwięcej sklepów spożywczych i szmateksów. Jest też sklepik czeski " potraviny"gdzie można zakupić czeski alkohol i słodycze. Pełno budynków i sklepów wystawionych jest do sprzedania.
Szczerze Ci życzę doborowego towarzystwa. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ