Koleczkowo – prewencja ZUS
- jurekskorpion
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2017 12:29
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Koleczkowo – prewencja ZUS
Witaj Trojko, a czy byli tam osoby niepełnosprawne z niedowladem rak i nog i czy pomagaja wrazie posilkow
jestem po operacji kregoslupa i przed kolejna operacja a zus mnie wyslal do tego sanatorium jak ja cale tygodnie sie rehabilitowałem i rehabilituje,przeciez mi nie pomoga 
-
Tojka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 mar 2012 19:13
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 14
Re: Koleczkowo – prewencja ZUS
witaj jurkuskorpionie
zrozumiałam, że masz niedowład nóg i rąk - czy to znaczy, ze samodzielnie nie chodzisz i masz kłopot z jedzeniem posiłków?
bo jeśli tak, to nie, nie było takiej osoby na moim turnusie.
owszem, były osoby z kulami, ale poruszający się bardzo samodzielnie.
w jedzeniu posiłków nie ma kto pomagać - tam jest 120 kuracjuszy, a jedna kelnerka i jedna pielęgniarka. fizjoterapeuci są tylko i wyłącznie na "bloku zabiegowym". kuracjusze zdani sa sami na siebie: np sklep oddalony ok. 1,5 km - ci którzy mieli kłopot z poruszaniem się, prosili o zakupy sprawnie_chodzących (np mnie
)
pokoje są na I, II i III pietrze, a zabiegi na poziomie piwnic - jest winda
zrozumiałam, że masz niedowład nóg i rąk - czy to znaczy, ze samodzielnie nie chodzisz i masz kłopot z jedzeniem posiłków?
bo jeśli tak, to nie, nie było takiej osoby na moim turnusie.
owszem, były osoby z kulami, ale poruszający się bardzo samodzielnie.
w jedzeniu posiłków nie ma kto pomagać - tam jest 120 kuracjuszy, a jedna kelnerka i jedna pielęgniarka. fizjoterapeuci są tylko i wyłącznie na "bloku zabiegowym". kuracjusze zdani sa sami na siebie: np sklep oddalony ok. 1,5 km - ci którzy mieli kłopot z poruszaniem się, prosili o zakupy sprawnie_chodzących (np mnie
pokoje są na I, II i III pietrze, a zabiegi na poziomie piwnic - jest winda
- jurekskorpion
- Nowy Kuracjusz

- jurekskorpion
- Nowy Kuracjusz